Reprezentacije

Pobjeda Hrvatske u
Južnoj Koreji

10.09.2013.
Pobjeda Hrvatske u Južnoj Koreji
foto: Drago Sopta/HNS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava

Četiri dana poslije remija u Srbiji, Hrvatska je uspješno odradila prijateljsko gostovanje u Aziji. Pogocima Vide i Kalinića svladala je svog domaćina, Južnu Koreju.

JUŽNA KOREJA - HRVATSKA 1:2 (0:0)
Prijateljska utakmica, 10. rujna 2013.
Jeonju, stadion Jeonju.

Sudac: Minoru Tojo (Japan)

Strijelci: 0:1 - Vida (65'), 0:2 - Kalinić (71'), 1:2 - K.H. Lee (90+4')

Žuti kartoni: Benko (81'), Srna (88')

Južna Koreja: S.Y. Jung, S.Y. Yun, Y.G. Kim, T.H. Kwak, Y. Lee, B.Y. Kim, H.M. Son (od 71. I. Yun), J.W.Park, C.Y. Lee, J.C. Koo (od 78' K.H. Lee), D.G. Cho (od 46' K.Y. Han). Izbornik: M. Hong.

Hrvatska: Krešić (od 90+4' Ježina), Vida, Lovren, Bubnjić, Milić (od 46' Pivarić), Srna, Ademi, Rakitić, Perišić (od 81' Tomasov), Eduardo (od 58' Benko), Kalinić (od 72' Halilović). Izbornik: I. Štimac.

Prijateljska utakmica između nacionalnih selekcija Južne Koreje i Hrvatske, koja je odigrana na stadionu Jeonju, okončana je pobjedom izabranika Igora Štimca. Na semaforu je naposljetku pisalo 2:1 za Hrvatsku.

U prvom su dijelu Južnoj Koreji zaprijetili Kalinić te Srna poslije jednog udarca iz kuta, a najbolju priliku domaćina, udarac Kima, osujetio je hrvatski vratar Krešić.

U 34. minuti put do mreže u istoj su akciji tražili Rakitić, Kalinić i Milić, no na odmor se ipak otišlo bez pogodaka.

Pritisak domaćina početkom drugog poluvremena nisu uspjeli kapitalizirati Son, član njemačkog Bayera, kojega je zaustavio Krešić, ali ni Kim kao niti raspoloženi Lee.

Povela je ipak Hrvatska. U 65. minuti Rakitić je izveo prekid, Benko glavom spustio loptu, a u padu je pogodio Vida. Samo šest minuta poslije Pivarić je s lijeve strane uposlio Kalinića, koji glavom povisuje na 2:0.

Opasno je još pucao Kim iz slobodnog udarca, dobru je priliku imao i Benko s druge strane, a počasni pogodak za Južnu Koreju postigao je Lee prije samog kraja utakmice, glavom svladavši Ježinu koji je netom prije pogotka ušao umjesto Krešića. Reprezentaciju u idućem mjesecu čekaju dva posljednja ogleda u kvalifikacijskoj skupini za Svjetsko prvenstvo, protiv Belgije i Škotske.

10.09.2013., Jeonju, Jeonju
Suci: Minoru Tojo (JAP), Akane Yagi (JAP), Shinji Ochi (JAP)
Četvrti sudac: Hyungjin Ko (Rep. Kor)
Republika Koreja
1
Hrvatska
2
1Sung-Ryong Jung12Dario Krešić
90'+3'
5Tae-Hwi Kwak6Dejan Lovren
4Young-Gwon Kim2Igor Bubnjić
22Yong Lee21Domagoj Vida
65'
88'
24Suk-Young Yun16Hrvoje Milić
46'
13Bo-Kyung Kim19Arijan Ademi
18Ja-Cheol Koo
78'
7Ivan Rakitić
12Jong-Woo Park4Ivan Perišić
81'
17Chung-Yong Lee22Eduardo Alves Da Silva
58'
8Heung-Min Son
72'
14Nikola Kalinić
71'
72'
20Dong-Gun Cho
46'
11Darijo Srna
Pričuvni igrači
23Kook-Young Han
46'
23Antonijo Ježina
90'+3'
14Il-Lok Yun
72'
24Josip Pivarić
46'
10Keun-Ho Lee
90'+4'
78'
18Leon Benko
81'
58'
15Alen Halilović
72'
13Marin Tomasov
81'
Treneri
Hong Myung-BoIgor Štimac

Hrvatska u utorak ponovno igra s Južnom Korejom, reprezentacijom koju je nadjačala u veljači u Londonu. U reprezentativnom taboru, unatoč umoru, traži se maksimalni angažman.

Južna Koreja - Hrvatska

Prijateljska utakmica
10. rujna 2013., 20:00 sati (13:00 po hrvatskom vremenu)
Jeonju, stadion Jeonju

Četiri dana poslije teške utakmice sa Srbijom, nakon dugog leta i odrađenog treninga u nacionalnom kampu kod Seoula, hrvatska nogometna reprezentacija odmjerit će snage s izabranom vrstom Južne Koreje.

Istog je protivnika Hrvatska ove godine već svladala. Susret se igrao 6. veljače u Londonu, na Fulhamovom stadionu Craven Cottage, a konačni je rezultat glasio 4:0 za nogometaše pod vodstvom izbornika Igora Štimca. Strijelci su u prvom poluvremenu bili Mario Mandžukić i Darijo Srna, a u drugom Nikica Jelavić i Mladen Petrić.

Na toj su utakmici Darijo Srna, Stipe Pletikosa i Josip Šimunić ubilježili svoje jubilarne, stote nastupe u hrvatskom dresu.

"Južna Koreja je izgubila 4:0, ali utakmica je bila prilično ravnopravna. Razlika je bila samo u postignutim pogocima, odnosno u realizaciji stvorenih prilika. Južna Koreja nam je uvijek težak protivnik i moramo biti na 100 posto želimo li pozitivan rezultat, pogotovo nakon dugog puta i umora poslije Srbije", naglasio je Štimac najavljujući susret.

Za utakmicu kandidira 16 hrvatskih nogometaša, a izbornik je istaknuo kako će to biti prilika za pripremu preostalih kvalifikacijskih dvoboja na putu prema Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

"Neki igrači ne igraju zbog ozljeda, imamo i dosta mladih, ali moramo pobijediti", dodao je kapetan Srna.

Reprezentacija Južne Koreje zauzima 56. mjesto na Fifinoj ljestvici te je prema tom kriteriju četvrta najjača momčad Azije, iza Japana, Australije i Irana. Upravo su te četiri selekcije izborile plasman na svjetsku smotru iduće godine, a Južna je Koreja u skupini s Iranom, Uzbekistanom, Katarom i Libanonom osvojila drugo mjesto. U posljednje dvije prijateljske utakmice odigrala je 0:0 protiv Perua te je prije četiri dana pobijedila Haiti 4:1.

Vratari: Dario Krešić (Lokomotiv), Antonio Ježina (Istra 1961)

Braniči: Darijo Srna (Šahtar), Dejan Lovren (Southampton), Josip Pivarić (Dinamo), Domagoj Vida (Dynamo), Hrvoje Milić (Rostov), Igor Bubnjić (Udinese)

Vezni igrači: Ivan Rakitić (Sevilla), Ivan Perišić (Wolfsburg), Alen Halilović (Dinamo), Arijan Ademi (Dinamo), Marin Tomasov (1860 München)

Napadači: Eduardo Alves da Silva (Šahtar), Nikola Kalinić (Dnipro), Leon Benko (Rijeka)