Reprezentacije

Bod iz Bakua, slijedi Norveška

Hrvatska stvarala
prilike, ali bez gola
u Azerbajdžanu

03.09.2015.
Hrvatska stvarala prilike, ali bez gola u Azerbajdžanu
foto: Drago Sopta/HNS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava
  • Galerija

Izabranici Nike Kovača odigrali su neriješenih 0:0 protiv Azerbajdžana u novom nastupu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

AZERBAJDŽAN - HRVATSKA 0:0 (0:0)
Kvalifikacije za EP 2016., Skupina H.Bakcell Arena, Baku.

Sudac: Ruddy Buquet (Francuska)

Strijelci: -

Žuti kartoni: Vida (44'), Rakitić (77'), Gurbanov (79'), Agajev (82'), Kovačić (90+1'), Garajev (90+3)

Azerbajdžan: K. Agajev, Garajev, Mirzabekov, Husejnov, Sadigov, Dašdemirov, Nazarov (od 90' Eddy), Amirgulijev, Ismajilov, Kurbanov (od 63' Sadigov), R. Gurbanov (od 79' Nadirov). Izbornik: R. Prosinečki.

Hrvatska: Subašić, Vrsaljko, Ćorluka, Vida, Pranjić, Badelj (od 59' Kovačić), Modrić (od 71' Brozović), Perišić (od 83' Kalinić), Rakitić, Pjaca, Mandžukić. Izbornik: N. Kovač.

foto: Drago Sopta/HNS

U sedmom nastupu u kvalifikacijskoj Skupini H, Vatreni su ubilježili treći remi, odigravši susret bez pogodaka s domaćinom Azerbajdžanom pod vodstvom Roberta Prosinečkog.

Hrvatske je namjere najavio Mandžukić prilikom već u drugoj minuti, nastavio je Perišić udarcem iz daljine, ali potom je uslijedilo zatišje do završnih dvadesetak minuta prvog dijela.

foto: Drago Sopta/HNS

Tada su azerbajdžanskog vratara Agajeva pokušali svladati Rakitić, Perišić, pa Vrsaljko i naposljetku Pjaca koji je tražio Mandžukića, ali promjene rezultata nije bilo.

Početkom nastavka Nazarov je prvi zaprijetio Subašiću, a uzvratio je Perišić pogodivši prečku, a Mandžukić je u nekoliko navrata pokušavao glavom.

foto: Drago Sopta/HNS

Izvrsna se prigoda otvorila Kovačiću u 69. minuti, ali pucao je pored gola, a pred hrvatskim je golom udarac okušavao i Ismajilov. Na kraju su pokušali i još jednom Mandžukić te Pjaca, ali ostalo je 0:0, a Kovačić će zbog kartona morati propustiti susret s Norveškom.

foto: Drago Sopta/HNS

Skupina H, poredak:
1. Italija 15
2. Hrvatska 14
3. Norveška 13
4. Bugarska 8
5. Azerbajdžan 5
6. Malta 1

03.09.2015., Bakcell Arena, Baku. Gledatelja: 10000
Suci: Ruddy Buquet (FRA), Guillaume Debart (FRA), Cyril Gringore (FRA)
Četvrti sudac: Jeanne Philippe (FRA)
Azerbajdžan
0
Hrvatska
0
1Kamran Aghayev
82'
23Danijel Subašić
2Gara Garayev
90'+3'
3Danijel Pranjić
3MAgomed Mirzabekov7Ivan Rakitić
77'
5Badavi Guseynov10Luka Modrić
71'
9Mogomed Kurbanov
63'
5Vedran Ćorluka
10Ruslan Gurbanov
79'
79'
2Šime Vrsaljko
13Dmitrij Nazarov
90'
8Marko Pjaca
14Rashad F. Sadigov4Ivan Perišić
83'
19Rahid Amirguliyev19Milan Badelj
59'
21Arif Dashdamirov17Mario Mandžukić
22Afran Ismayilov21Domagoj Vida
44'
Pričuvni igrači
12Agil Mammadov12Lovre Kalinić
23Salahat Aghayev1Ivan Vargić
6Rashad Abulfaz Sadigov
63'
18Ivica Olić
8Eddy Israfilov
90'
9Andrej Kramarić
17Vugar Nadirov
79'
20Mateo Kovačić
90'+1'
59'
4Pavlo Pashayev6Dejan Lovren
7Araz Abdullayev15Ante Rebić
11Rauf Aliyev13Marko Lešković
15Ruslan Abishov14Marcelo Brozović
71'
16Tarlan Guliyev16Nikola Kalinić
83'
18Elnur Jafarov22Marin Leovac
20Javid Taghieyev11Mijo Caktaš
Treneri
Robert ProsinečkiNiko Kovač

U sedmom nastupu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, Vatreni Nike Kovača u četvrtak gostuju kod Azerbajdžana pod vodstvom Roberta Prosinečkog.

Azerbajdžan - Hrvatska
Kvalifikacije za EP 2014, Skupina H.
3. rujna 2015., 18:00 (HR)
Baku, Bakcell Arena

Nakon četiri pobjede (Malta, Bugarska, Azerbajdžan, Norveška) i dva remija s Italijom, hrvatska nogometna reprezentacija na putu prema europskoj smotri u Francuskoj otputovala je u Baku, na susret s Azerbajdžanom.

Pod vodstvom Bertija Vogtsa, Azerbajdžanci su u listopadu prošle godine u Osijeku poraženi visokih 6:0, no tada ih je preuzeo Robert Prosinečki, legenda hrvatskog nogometa. S njim na klupi, pobijedili su Maltu 2:0 i odigrali 0:0 u Norveškoj.

"Prosinečki im je usadio novi duh te stil i sustav igre, i kompaktnije se brani. Traži od njih posjed lopte bez obzira na protivnika i mislim da će to biti slučaj i protiv nas. S publikom iza sebe bit će i jako samopouzdan", upozorio je hrvatski izbornik Niko Kovač.

U Gradskom vrtu dvostruki je strijelac bio Ivan Perišić, a po jedan su pogodak dodali Andrej Kramarić, Marcelo Brozović te Luka Modrić, iz kaznenog udarca, uz autogol Sadigova.

"Mislim da će utakmica u Azerbajdžanu biti dobra. Trebamo što prije zabiti prvi gol kako bi nam bilo lakše. Išlo me u prvoj utakmici s njima, no ovo će biti nešto potpuno drugo", smatra Perišić.

Vatreni će na Bakcell Areni nastupiti bez kartoniranog kapetana Darija Srne, a njegovo će mjesto na desnoj strani obrane zauzeti Šime Vrsaljko. Kapetansku će vrpcu pak nositi Luka Modrić, kojemu će to biti premijera u toj ulozi.

"Ponosan sam i sretan što ću po prvi puta biti kapetan reprezentacije. To mi je velika čast i odgovornost i vjerujem da će moj kapetanski debi završiti pozitivno", kaže vezni igrač Real Madrida.

Hrvatska vodi na tablici Skupine H, usprkos oduzetom bodu zbog Uefine kazne. Ima bod prednosti ispred Italije te tri ispred Norveške, a pobjeda u Azerbajdžanu može Kovačeve nogometaše u potpunosti približiti ispunjenju zacrtanog cilja.

"Nismo još ništa postigli. Ne bih se složio da je Azerbajdžan meč-lopta jer sutra ne možemo ništa završiti. Moramo odigrati dobro kako bismo u naredne tri utakmice imali tu meč-loptu", naglasio je izbornik.

Susret Azerbajdžana i Hrvatske počinje u 18 sati po hrvatskom vremenu, a sudit će francuska sudačka postava na čelu s Ruddyjem Buquetom. U preostala dva susreta u skupini sastaju se Italija i Malta te Bugarska i Norveška.

Skupina H, tablica:
1. Hrvatska 13
2. Italija 12
3. Norveška 10
4. Bugarska 8
5. Azerbajdžan 4
6. Malta 1

galleryimg2
foto: Drago Sopta/HNS
scrollscroll