Reprezentacije

Italija bolja od Norveške

Hrvatska svladala
Maltu, osigurala
plasman na EP!

13.10.2015.
Hrvatska svladala Maltu, osigurala plasman na EP!
foto: Drago Sopta/HNS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava
  • Galerija

Posljednju utakmicu u kvalifikacijskoj Skupini H za odlazak na EP 2016. godine Hrvatska je odigrala na Malti. Uz minimalnu pobjedu, osigurano je i drugo mjesto na tablici te plasman u Francusku!

MALTA - HRVATSKA 0:1 (0:1)
Kvalifikacije za EP 2016., Skupina H.
Nacionalni stadion, Ta' Qali.

Sudac: M. Clattenburg (Engleska)

Strijelci: 0:1 - Perišić (25')

Žuti kartoni: Badelj (39'), Failla (69'), Perišić (90+2')

Malta: Hogg, Agius, S. Borg, Zerafa, Failla, Briffa (od 79' P. Fenech), R. Muscat, Kristensen, Z. Muscat, Schembri (od 90+2' Cohen), Effiong (od 75' Mifsud). Izbornik: P. Ghedin.

Hrvatska: Subašić, Srna, Ćorluka, Vida, Pivarić, Badelj, Kovačić, Perišić, Rakitić (od 77' Brozović), Pjaca (od 83' Olić), N. Kalinić (od 60' Kramarić). Izbornik: A. Čačić.

foto: Drago Sopta/HNS

Vatreni će idućeg ljeta igrati na smotri najboljih europskih reprezentacija! Momčad pod vodstvom Ante Čačića svladala je u utorak navečer Maltu 1:0 te tako osvojila drugo mjesto u Skupini H, iza Italije.

foto: Drago Sopta/HNS

Nakon početnog ispitivanja snaga, Hrvatska je očekivano pritisnula domaćina, a prve su se prilike otvorile Nikoli Kaliniću i Ivanu Perišiću, koji ih ipak nisu iskoristili.

Malteška se mreža ipak zatresla u 25. minuti, kada je ubačaj s desne strane stigao do Perišića, koji je pucao s ruba kaznenog prostora i uz malu pomoć domaćeg braniča matirao vratara Andrewa Hogga.

Mogli su Vatreni prije odmora i do drugog gola, no Perišić te Marko Pjaca nisu bili precizni.

foto: Drago Sopta/HNS

U nastavku utakmice hrvatski su reprezentativci sačuvali svoju prednost, pri čemu su Pjaca, Perišić te pričuva Kramarić bili najbliži postizanju novog pogotka, te uz dvije mirne intervencije Danijela Subašića.

U preostalim susretima u Skupini H, Italija je preokrenula vodstvo Norveške (2:1), potvrdila prvo mjesto i poslala Norvežane u doigravanje, a Bugarska je pobijedila Azerbajdžan 2:0.

 

Skupina H:
1. Italija 24
2. Hrvatska 20
3. Norveška 19
4. Bugarska 11
5. Azerbajdžan 6
6. Malta 2

foto: Drago Sopta/HNS

13.10.2015., National Stadium, Ta' Qali. Gledatelja: 5835
Suci: Mark Clattenburg (ENG), Stephen Child (ENG), MIchael Salisbury (ENG)
Četvrti sudac: Michael Mullarkey (ENG)
Malta
0
Hrvatska
1
1Andrew Hogg23Danijel Subašić
3Joseph Zerafa7Ivan Rakitić
77'
5Andrei Agius20Mateo Kovačić
7Clayton Failla
69'
5Vedran Ćorluka
8Roderick Briffa
79'
8Marko Pjaca
83'
11Rowen Muscat22Josip Pivarić
13Andre Schembri
90'+2'
4Ivan Perišić
25'
90'+2'
15Steve Borg19Milan Badelj
39'
18Bjorn Kristensen11Darijo Srna
19Alfred Effiong
75'
21Domagoj Vida
22Zach Muscat16Nikola Kalinić
60'
Pričuvni igrači
12Justin Haber12Lovre Kalinić
23Henry Bonello1Ivan Vargić
6Paul Fenech
79'
18Ivica Olić
83'
9Michael Mifsud
75'
3Danijel Pranjić
10Andrew Cohen
90'+2'
9Andrej Kramarić
60'
2Alex Muscat10Luka Modrić
4Gareth Sciberras2Šime Vrsaljko
14Justin Grioli13Marko Lešković
16Clyde Borg14Marcelo Brozović
77'
17Ryan Camilleri
20Stephen Pisani
21Clifford Gatt Baldacchino
Treneri
Pietro GhedinAnte Čačić

Vatreni će svoj nastup u kvalifikacijskoj Skupini H za odlazak na Europsko prvenstvo u Francuskoj zaključiti gostujućim dvobojem s Maltom.

Malta - Hrvatska
Kvalifikacije za EP 2016., Skupina H.
13. listopada 2015., 20:45
Ta' Qali, Nacionalni stadion.

Sa 17 bodova na kontu, odnosno na trećem mjestu na tablici, hrvatska nogometna reprezentacija dočekala je završni okršaj grupne faze kvalifikacija za europsku smotru idućeg ljeta. Preostao joj je još okršaj s Maltežanima, dok će istovremeno u Rimu snage odmjeriti Italija i Norveška.

Izabranicima Ante Čačića izravan plasman u Francusku osigurava pobjeda na Malti, uz uvjet da Norveška ne svlada Azzurre. U suprotnom, Hrvatska će put na Europsko prvenstvo tražiti kroz dodatne kvalifikacije.

"Na terenu se sigurno nećemo opterećivati rezultatom iz Rima, bit ćemo usredotočeni na svoju zadaću. Mi moramo napraviti svoj posao i uvjeren sam da ćemo težiti tome svih 90 minuta, bez nervoze i mišljenja da sve moramo riješiti u uvodu", sažeo je izbornik Čačić uoči susreta.

Vatreni će nastupiti bez ozlijeđenih Marija Mandžukića i Luke Modrića, a u udarnoj će jedanaestorici zaigrati Milan Badelj. No, plan ostaje isti kao u Maksimiru prije tri dana.

"Nastojat ćemo preslikati igru protiv Bugarske i biti što goropadniji. Utakmica s Bugarskom pokazala je i koliko je dobra atmosfera u reprezentaciji", naglasio je Čačić.

U konkurenciju za utakmicu vraća se i iskusni napadač Ivica Olić, nakon što je protiv Bugarske odradio suspenziju zbog žutih kartona, a od Malte se očekuje zatvorenija varijanta.

Hrvatska je upravo protiv Malte otvorila aktualni kvalifikacijski ciklus, a u rujnu prošle godine maksimirski je dvoboj završio pobjedom domaćina 2:0, uz pogotke Luke Modrića i Andreja Kramarića.

"Znamo da će Malta biti vrlo motivirana i moramo se dobro pripremiti te dati sve od sebe. Mi smo ovdje da igramo za svoju reprezentaciju, čast nam je nositi taj dres. Zadovoljstvo nam je biti zajedno i braniti hrvatske boje", rekao je reprezentativni veznjak Ivan Rakitić.

U preostalom dvoboju u Skupini H sastaju se Bugarska i Azerbajdžan, a okršaj na Malti, koja nije slavila pred svojim navijačima u posljednje 23 natjecateljske utakmice, sudit će engleska sudačka postava na čelu s Markom Clattenburgom.

galleryimg2
foto: Drago Sopta/HNS
scrollscroll