Reprezentacije

0:0 sa Španjolskom za prvo mjesto

Hrvatska U-17 bez
primljenog gola do
vrha skupine

12.05.2015.
Hrvatska U-17 bez primljenog gola do vrha skupine
foto: Drago Sopta/HNS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava
  • Galerija

U posljednjem, trećem kolu grupne faze Europskog prvenstva u Bugarskoj, mladi su Hrvati odigrali 0:0 sa Španjolskom.

U-17: HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 0:0 (0:0)
Europsko prvenstvo, Skupina A, 3. kolo.
Sliven, Bugarska.

Sudac: E. Lambrechts (Belgija)

Strijelci: -

Žuti kartoni: Lovren (24'), Babić (50'), Pepelu (55'), Urošević (61'), Zenko (69')

Hrvatska: Nevistić, Hudećek, Sosa (od 41' Soldo), Kalaica, Briški, Lovren (od 55' Majić), Halilović, Urošević, Zenko, Babić (od 53' Brekalo), Blečić. Izbornik: D. Bašić.

Španjolska: Inaki, Amo, Cucu, Alex Martin, Dani Morer, Alena, Villalba (od 80+1' Oscar), Pepelu (od 73' Moya), Dani Olmo, Kuki (od 78' Navarro), Carles Perez. Izbornik: S. Denia.


foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina starosti nastavila je svoj niz bez primljenog pogotka te osvojila prvo mjesto u Skupini A Europskog prvenstva. Plasman u četvrtfinale bila je osigurala već nakon prva dva kola i pobjeda nad Bugarskom (2:0) i Austrijom (1:0), a protiv Španjolske je odigrala 0:0.

foto: Drago Sopta/HNS

Izbornik Dario Bašić dao je protiv Španjolaca priliku i nekim igračima koji nisu nastupili u prva dva susreta, no Hrvatska je ponovno pružila dobru partiju te je svoju mrežu sačuvala i u tri utakmice kvalifikacijskog Elitnog kola, i u sve tri utakmice u skupini europske smotre.

foto: Drago Sopta/HNS

Španjolska je ovim remijem s Hrvatskom osvojila drugo mjesto u skupini, a od natjecanja se opraštaju trećeplasirana Austrija i posljednjeplasirana Bugarska, momčadi koje su u međusobnom susretu također odigrale bez pobjednika, 1:1.

foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska će četvrtfinalnog protivnika saznati nakon raspleta u Skupini B u utorak navečer. Za polufinale i plasman na Svjetsko prvenstvo borit će se protiv drugoplasirane momčadi iz te skupine.

Tablica:
1. Hrvatska 7 (3:0)
2. Španjolska 5 (3:2)
3. Austrija 2 (2:3)
4. Bugarska 1 (2:5)

12.05.2015., ,
Suci: Lambrechts Erik (BEL), Arevshatyan Erik (ARM), Weiss Erik (SVK)
Četvrti sudac: Popov Nikola (BUL)
Hrvatska
0
Španjolska
0
12Ivan Nevistić13Inaki
2Matej Hudećek2José María Amo
3Borna Sosa
41'
3Cucu
5Branimir Kalaica4Alex Martín
11Davor Lovren
24'
55'
6Carles Alená
13Mihael Briški7Dani Olmo
14Dino Halilović8Fran Villalba
81'
15Saša Urošević
61'
9Kuki
78'
17Matko Babić
50'
53'
10Carles Pérez
18Adrian Blečić14Pepelu
55'
73'
19Adrian Zenko
69'
16Dani Morer
Pričuvni igrači
1Adrian Šemper1Alejandro Santomé
6Vinko Soldo
41'
5Isma
7Josip Brekalo
53'
11Óscar
81'
8Neven Đurasek12Jon
9Karlo Igor Majić
55'
15Toni Moya
73'
10Nikola Moro17Ferni
16Marko Đira19Fran Navarro
78'
Treneri
Dario BašićSanti Denia ((ESP))

U trećem kolu Skupine A Europskog prvenstva u Bugarskoj, Hrvatska U-17 u utorak će u Slivenu odmjeriti snage protiv selekcije Španjolske.

Izabranici Darija Bašića odlično su odradili prvih 180 minuta na europskoj smotri najboljih. U prvom su se kolu othrvali pritisku otvaranja protiv domaćeg sastava i svladali su Bugarsku 2:0, da bi u drugom kolu slomili otpor Austrije i s 1:0 osigurali prolazak Skupine. A.

U utorak im predstoji treća utakmica grupne faze, protiv reprezentacije Španjolske, koja na tablici ima četiri boda. Španjolci su remizirali s Austrijancima 1:1, da bi potom svladali Bugare 2:1.

Mladim Hrvatima tako će za osvajanje prvog mjesta na tablici biti dostatan i remi, dok Španjolskoj za smjenu na vrhu treba isključivo pobjeda. "Mislim da imamo adekvatne kombinacije za Španjolsku", istaknuo je hrvatski izbornik.

Uoči utakmice u Slivenu, izbornik Bašić bio je primoran na jednu promjenu u sastavu reprezentacije. Umjesto ozlijeđenog Martina Erlića, kojemu je protiv Austrije stradalo rame, pozvan je Adrian Zenko.

"U četvrtfinalu se nadamo što boljem protivniku, da bude što bolja utakmica. Rezultat protiv Španjolske nije nam toliko bitan, ali želimo ih pobijediti kako bismo još dobili na samopouzdanju, za potrebe budućih rezultata", najavio je strijelac odlučujućeg pogotka protiv Austrije, Davor Lovren.

Hrvatska će u četvrtfinalu igrati protiv prvoplasirane ili drugoplasirane momčadi iz Skupine B, u kojoj vodi Njemačka s maksimalnih šest bodova, a slijede Belgija i Češka s tri boda. Posljednja je Slovenija bez bodova, no sve četiri momčadi još uvijek imaju teoretsku šansu za prolazak u drugi krug.

Hrvatsko će četvrtfinale na rasporedu biti u petak, 15. svibnja, a pobjednici četvrtfinala osigurat će plasman na Svjetsko prvenstvo u Čileu. Poraženi iz četvrtfinala razigravat će za preostala dva mjesta.

Susret Hrvatske i Španjolske počinje u 16 sati po hrvatskom vremenu, a u drugoj se utakmici Skupine A istovremeno sastaju Austrija i Bugarska. Pravdu će dijeliti belgijski sudac Erik Lambrechts.

galleryimg2
foto: UEFA / Sportsfile
scrollscroll