Reprezentacije

Ispadanje s bijele točke

Hrvatska U-17
zaustavljena u
četvrtfinalu EP-a

15.05.2015.
Hrvatska U-17 zaustavljena u četvrtfinalu EP-a
foto: Drago Sopta/HNS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava

Hrvatski reprezentativci do 17 godina nisu uspjeli proći u polufinale Europskog prvenstva. Odigrali su 1:1 s Belgijom te ispali u izvođenju jedanaesteraca.

U-17: HRVATSKA - BELGIJA 1:1 (1:0, 3:5 -11m)
Europsko prvenstvo, četvrtfinale.
Burgas, Bugarska.

Sudac: M. Avram (Rumunjska)

Strijelci: 1:0 - Majić (34'), 1:1 - Azzaoui (53')

Žuti kartoni: Majić (60')

Hrvatska: Šemper, Hudećek, Sosa, Kalaica, Soldo, Brekalo, Đurasek (od 80+3' Halilović), Majić (od 65' Babić), Moro, Lovren, Gjira (od 70' Zenko). Izbornik: D. Bašić.

Belgija: Teunckens, Delorge (od 70' Caignau), Faes, Janssens, Seigers, Thuys, Azzaoui, Ademoglu, Daneels, Rigo (od 77' Verreth), Van Vaerenbergh. Izbornik: B. Browaeys.


foto: Drago Sopta/HNS

Unatoč odličnom nastupu u grupnoj fazi te dobro odrađenih 80 minuta protiv Belgije, Hrvatska U-17 zaustavljena je u četvrtfinalu europske smotre u Bugarskoj.

Hrvatska je u prvom poluvremenu češće pokušavala zaprijetiti protivničkom golu, a Brekalo je nakon opreznih dvadesetak minuta uvoda pucao pokraj gola.

foto: Drago Sopta/HNS

Šemper je zaustavio najveću priliku Belgije iz prvog dijela, kada je iz blizine pokušao Van Vaerenbergh, a odmah je uzvratio Đurasek udarcem izvan kaznenog prostora, no otišlo je iznad prečke.

Bašićevi su izabranici poveli u 34. minuti, kada je Lovren pucao sa 16 metara, a Majić izvrsnim potezom petom skrenuo loptu u mrežu.

foto: Drago Sopta/HNS

Mladi su Hrvati dobro otvorili i nastavak, opasni su bili Kalaica i Lovren, no u 53. minuti Azzaoui je iskoristio rijetku pogrešku hrvatske obrane, izašao sam ispred Šempera i pogodio za 1:1.

Babić i Sosa imali su najveće prilike za drugi hrvatski gol u završnici, prije toga je Šemper sjajno obranio dalekometni udarac Riga, no moralo se pristupiti raspucavanju s bijele točke.

Belgija je realizirala svih svojih pet pokušaja, a nakon promašaja Mora u prvoj seriji, za Hrvatsku su pogađali Brekalo, Lovren i Sosa.

Hrvatska će tako 19. svibnja igrati utakmicu za plasman na Svjetsko prvenstvo u Čileu s poraženim iz utakmice Francuske i Italije.

foto: Drago Sopta/HNS

15.05.2015., ,
Suci: Avram Ionut Marius (ROU), Dos Santos Tomás Pereira Nuno Filipe (POR), Klaasen Sten (EST)
Četvrti sudac: Kristoffersen Mads-Kristoffer (DEN)
Hrvatska
3
Belgija
5
1Adrian Šemper1Jens Teunckens
2Matej Hudećek2Kino Delorge
70'
3Borna Sosa3Rubin Seigers
5Branimir Kalaica4Wout Faes
6Vinko Soldo5Christophe Janssens
7Josip Brekalo6Matisse Thuys
8Neven Đurasek
83'
7Ismail Azzaoui
53'
9Karlo Igor Majić
34'
60'
65'
8Alper Ademoglu
10Nikola Moro9Dennis Van Vaerenbergh
11Davor Lovren11Lennerd Daneels
16Marko Đira
70'
15Dante Rigo
77'
Pričuvni igrači
12Ivan Nevistić12Gaetan Coucke
13Mihael Briški10Orel Mangala
14Dino Halilović
83'
13Dries Caignau
70'
15Saša Urošević14Siebe Horemans
17Matko Babić
65'
16Nelson Azevedo-Janelas
18Adrian Blečić17Jorn Van?amp
19Adrian Zenko
70'
18Matthias Verreth
77'
Treneri
Dario Bašić ((CRO))Bob Browaeys ((BEL))

Hrvatska reprezentacija U-17 u petak igra vrlo važnu utakmicu četvrtfinala na Europskom prvenstvu u Bugarskoj.

Prvi je željeni cilj ostvaren i izabranici Darija Bašića prošli su skupinu na europskoj smotri te ušli u drugi krug natjecanja.

U četvrtfinalu ih čeka ogled s Belgijom, koji u slučaju pobjede donosi dvije velike nagrade: borbu za europsku medalju, ali i plasman na Svjetsko prvenstvo u Čileu.

foto: Drago Sopta/HNS

Mladi su Hrvati u odličnom nizu. U dva kruga kvalifikacija samo su jednom remizirali, a sve su ostale utakmice dobili, dok su u Skupini A ubilježili još dvije pobjede i jedan neriješeni rezultat. Osim toga, u zadnjih šest utakmica nisu primili niti jedan pogodak.

Hrvatski izbornik Bašić upozorio je na snagu protivnika, ali vjeruje u kvalitetu svoje momčadi.

"Belgija je kvalitetna, jaka momčad, koja je protiv Njemačke dokazala da zna i sa suparnicima iz samog vrha europskog nogometa. No, s obzirom na našu kvalitetu, formu i trenutačno stanje igrača imamo snagu i moć proći u polufinale", izjavio je.

foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska je u grupnoj fazi pobijedila domaćina Bugarsku 2:0, Austriju 1:0 te odigrala 0:0 protiv Španjolske.Belgija je u svojoj skupini poražena od Njemačke 2:0, a potom je svladala Češku 3:0 i Sloveniju 1:0.

Utakmica Hrvatske i Belgije počinje u 15 sati po hrvatskom vremenu u Burgasu, a pobjednik će u polufinalu igrati protiv boljeg iz susreta Francuske i Italije. U druga dva četvrtfinala sastaju se Njemačka i Španjolska te Engleska i Rusija.

Poraženi će četvrtfinalisti imati još jednu priliku za plasman na SP, kroz razigravanje za preostala dva mjesta.

foto: Drago Sopta/HNS

"U četvrtfinalu više nema slabijih protivnika, svi su na vrhunskoj razini. Nema lakih utakmica, a u analizi Belgije vidjeli smo da se radi o vrlo discipliniranoj momčadi s nekoliko odličnih pojedinaca. Ovakve utakmice vesele, tražit će maksimalni napor od nas. Mislim da možemo pružiti jako dobru igru protiv Belgije i uvjeren sam da ćemo pružiti pravu partiju, dati maksimum od sebe", zaključio je Bašić.