Reprezentacije

Lijepa dobrodošlica i odlična utakmica

Remi Hrvatske u
prvom ogledu u Japanu

18.12.2014.
Remi Hrvatske u prvom ogledu u Japanu
foto: Arhiva HNS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava

Hrvatska reprezentacija u futsalu odlično je primljena u Japanu, a u prvoj je prijateljskoj utakmici s domaćinima odigrala 1:1.

U pravom spektaklu u Tokiju, pred punom dvoranom kapaciteta 2000 gledatelja, srčana Hrvatska i azijski prvak Japan - devetoplasirana reprezentacija svijeta - već su u prvom poluvremenu pružili odličnu igru uz dosta šansi za pogodak, no ostalo je 0:0.

Početkom drugog poluvremena, Hrvatska je preko Grcića imala dvije stopostotne prigodne, no nije ih iskoristila, te je uskoro kažnjena preciznim japanskim udarcem iz daljine. Strijelac je bio Sato. Međutim, u posljednje je četiri minute Stankovićeva momčad krenula po izjednačenje s vratarem-igračem.

foto: Arhiva HNS

U 39. minuti hrvatska je nastojanja u konačnih 1:1 pretvorio Kristijan Grbeša.

Veliku priliku za pobjedu Hrvatska promašila u posljednjoj minuti, promašivši prazan gol s centra igrališta.

Hrvatska joj je reprezentaciji pripremljena dobrodošlica na najvišoj razini, a igrači su vrlo traženi za fotografiranje i autograme. Drugu prijateljsku utakmicu s Japanom odigrat će 20. prosinca u Hyogu.

foto: Arhiva HNS

18.12.2014.
Suci: Nobumoto Yasukazu, Lee Po-Fu, Kobayashi Hiroyuki
Četvrti sudac: Harada Hiroyuki
Japan
1
Hrvatska
1
2Sekiguchi Yushi1Ivo Jukić
3Sato Toru4Kristijan Grbeša
39'
4Maedonchi Matias Hernan7Franco Jelovčić
5Minamoto Akira11Josip Suton
6Osodo Nobuya3Jakov Grcić
8Takita Manabu
9Morioka Kaoru
10Nibura Kazuhiro
11Hoshi Shota
12Fujiwara Jun
13Watanabe Tomoaki
Pričuvni igrači
14Nishitani Ryosuke12Marin Stojkić
15Yoshikawa Tomoki5Matej Horvat
21Kato ryuma
28'
6Saša Babić
8Maro Đuraš
9Alen Protega
10Andrej Pandurević
14Saša Subotić
2Goran Ugarković
Treneri
Rodrigo MiguelStanković Mato

Izbornik hrvatske futsalske reprezentacije, Mato Stanković, odabrao je 13 igrača za put u Japan gdje će Hrvatska odigrati dvije utakmice protiv reprezentacije Japana.

Hrvatska je dobila i prihvatila poziv Japana te će 18. (Tokio) i 20. prosinca (Hyogo) odigrati dvije prijateljske utakmice protiv prvaka Azije, reprezentacije Japana.

Okupljanje reprezentacije bit će 13. prosinca, a izbornik Mato Stanković pozvao je sljedećih 13 igrača:

Saša Babić (Novo vrijeme), Franco Jelovčić, Josip Suton, Jakov Grcić, Ivo Jukić (Split Tommy), Andrej Pandurević (Osijek), Goran Ugarković, Tihomir Novak, Žarko Luketin (Nacional), Kristijan Grbeša (Alumnus), Marin Stojkić (Murter), Maro Đuraš (Square), Vedran Matošević (ASD Pesarofano C5).

"Zvali smo igrače koji su u ovom trenutku bili na raspolaganju. Idemo prilično oslabljeni, no velika nam je čast ovaj poziv Japana i sigurno da ćemo pokušati maksimalno iskoristiti ovo okupljanje. Imamo priliku proširiti krug kandidata za reprezentaciju, posebno s nekolicinom mladih igrača za koje će ovo biti vrijedno iskustvo", izjavio je izbornik Stanković.

Uz izbornika Stankovića, u Japan putuju treneri Marinko Mavrović i Marin Smoje, fizioterapeut Branimir Anić, liječnik dr. Ivan Grgurev, tajnik Siniša Babić te Boris Durlen kao voditelj delegacije.