Reprezentacije

Prijateljsko slavlje nad Tokamachijem

Hrvatska U-18
nastupila na turniru
u Niigati

18.07.2018.
Hrvatska U-18 nastupila na turniru u Niigati
foto: Drago Sopta/HNS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava

Hrvatska reprezentacija do 18 godina starosti nastupila je na tradicionalnom međunarodnom turniru u Japanu, uz uvjerljivu prijateljsku pobjedu nad selekcijom Tokamachija.

Pod vodstvom izbornika Roberta Jarnija, Hrvatska U-18 odigrala je tri utakmice na turniru u Niigati, a prvom se kolu sastala upravo sa selekcijom regije domaćina, Niigatom U-18.

Domaćini su bili bolji rezultatom 4:0, a pogotke su postigli dva puta Haruyama i jednom Enoki, uz autogol Jurišića. Hrvatska je igrala u sastavu Josipović, Hrvoj, Kuprešak, Čuić, Lisjak, Fruk, Zdunić, Jurišić, Putnik, Pejić i Bulat, a u nastavku su zaigrali još Sentić, Đaković, Jenjić, Cerovčec, Svržnjak i Krizmanić.

Dan poslije, mladi su Hrvati snage odmjerili i s Japanom U-18, koji je slavio rezultatom 3:0, uz pogotke Inamota, Yakatsukija i Kurihawe. Hrvatska je igrala u sastavu Sentić, Hrvoj, Kuprešak, Đaković, Fruk, Jurišić, Jenjić, Putnik, Bulat, Svržnjak i Krizmanić, dok su u nastavku ušli Zdunić, Čuić, Cerovčec i Luburić.

Naposljetku, Martinez i Ortiz osigurali su suparniku pobjedu 2:0 u srazu s Meksikom U-18, a Josipović, Hrvoj, Luburić, Đaković, Fruk, Jurišić, Jenjić, Putnik, Bulat, Svržnjak i Krizmanić, dok su u nastavku ušli Zdunić, Lisjak, Čuić, Cerovčec i Kuprešak.

Uoči početka turnira, Hrvatska U-18 odigrala je prijateljsku utakmicu sa selekcijom Tokamachija i pobijedila 6:0, zahvaljujući hat-tricku Fruka te pogocima Svržnjaka, Jenjića i Čuića.

foto: Drago Sopta/HNS

16.07.2018.
Meksiko
2
Hrvatska
0
12Victor Hernari Mendoza Gonzalez1Renato Josipović
2Eduardo Garcia Barron2Tin Hrvoj
37'
75'
4Christopher Torres Felix17Ivijan Svržnjak
5Brandon Alberto Herrera Hernandez18Tomislav Krizmanić
81'
6Angel Eduardo Zapate Praga8Toni Fruk
75'
14Iker Josue Alvarado Martinez11Bruno Jenjić
3Edgar Games Gonzalez7Ivan Đaković
55'
11Irvin Jair Ortiz Pelaez
66'
14Marko Putnik
7Neder Kaleth Hernandez Medina10Roko Jurišić
57'
75'
9Sebastian Martinez Vidrio
30'
16Marko Bulat
16Gerson Romario Vazquez Ogara6Kristijan Luburić
60'
Pričuvni igrači
1Hector Hipolito Holguin Perez12Karlo Sentić
13Sebastian Aron Medina Gorcez3Mihael Kuprešak
75'
8Jordan Carillo Rodriguez15Ilan Pejić
10Emmanuel Monteiago Arruyo9Bruno Zdunić
88'
55'
15Alan Neftely Reyes4Mario Čuić
75'
17Jonathan Ozziel Herrera13Fran Cerovčec
75'
18Santiago Torras Gonzalez5Romano Lisjak
60'
Treneri
Jarni Robert

Hrvatska reprezentacija do 18 godina starosti nastupit će na od 14. do 16. srpnja na međunarodnom turniru u Japanu.

Okupljanje Hrvatske U-18 na rasporedu je u subotu, 7. srpnja u Velikoj Gorici, a na turniru pod nazivom 22nd International Youth Football Comeptition in Niigata snage će odmjeriti s odgovarajućim selekcijama Niigate, Japana i Meksika.

S Niigatom mladi Hrvati igraju 14. srpnja, s Japanom 15. srpnja te s Meksikom 16. srpnja.

Na popisu izbornika Roberta Jarnija nalaze se Renato Josipović (Dinamo), Tin Hrvoj (Dinamo), Mihael Kuprešak (Osijek), Mario Čuić (Hajduk), Romano Lisjak (Slaven Belupo), Kristian Luburić (Zürich), Ivan Đaković (Šibenik), Toni Fruk (Hypo Limač), Bruno Zdunić (Lokomotiva), Roko Jurišić (Dinamo), Bruno Jenjić (Hajduk), Karlo Sentić (Hajduk), Fran Cerovčec (Varaždin), Marko Putnik (Rijeka), Ilan Pejić (Zagreb), Marko Bulat (Šibenik), Ivijan Svržnjak (Dinamo) i Tomislav Krizmanić (Dinamo).

Uz izbornika Jarnija, u stručnom su stožeru glavni instruktor Sreten Ćuk, trener Saša Glavaš, trener vratara Ivica Solomun, liječnik Josip Stivičić, fizioterapeut Ivan Halambek i tajnik Hrvoje Kulušić.