Reprezentacije

Prijateljski poraz u Novigradu

Hrvatska se dostojno
suprotstavila Italiji

22.09.2015.
Hrvatska se dostojno suprotstavila Italiji
foto: Arhiva HNS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava

Hrvatska reprezentacija u futsalu predstavila se odličnom igrom protiv prvaka Europe u prvom od dva prijateljska susreta.

HRVATSKA - ITALIJA 1:2 (0:2)
Prijateljska utakmica, Novigrad.

Strijelci: 0:1 - Lima (4') , 0:2 - Schinina (7') , 1:2 - Jelavić (40')

Hrvatska: Jukić, Capar, Grcić, Jelavić, Bajrušović, Babić, Jelovčić, Marinović, Pandurević, Martinac, Suton, Bilić, Perić, Đuraš, Horvat, Šamija. Izbornik: M. Stanković.

Stankovićevi su izabranicir odigrali odliwčnu utakmicu u kojoj su se dostojno suprotstavili Italiji i zaslužili više od poraza.

Tijekom cijele su utakmice bili bolja momčad od aktualnog europskog prvaka, posebno u drugom poluvremenu kada su uputili 13 udaraca u okvir gola, dok su Talijani to učinili samo tri puta.

Unutar cijelog dvoboja, omjer udaraca na gol bio je 22-12 za Hrvatsku, koja je bila oslabljena za neigranje Novaka, Matoševića i Grbeše.

Italiju su u vodstvo 2:0 doveli Lima i Schinina u uvodnim minutama, dok je hrvatski poraz ublažio Jelavić u samoj završnici.

Nakon prijateljskog dvoboja u Novigradu, slijedi novi dvoboj istih protivnika u Opatiji, u srijedu 23. rujna.

22.09.2015., Novigrad, Novigrad
Hrvatska
1
Italija
2
1Ivo Jukić1Stefano Mammarella
3Jakov Grcić2Marco Ercolessi
11Josip Suton3Gabriel Lima
4'
7Franco Jelovčić9Rodolfo Fortino
8Dario Marinović10Alex Merlim
Pričuvni igrači
12Franko Bilić12Michele Miarelli
4Toni Jelavić
40'
4Sergio Romano
6Saša Babić5Angelo Schinina
7'
5Duje Bajrušović7Massimo De luca
10Duško Martinac8Alessandro Patias
15Matej Horvat11Mauro Canal
9Andrej Pandurević13Daniel Giasson
14Maro Đuraš14Pablo Arlan Viera
13Luka Perić15Julio Murilo Ferreira
2Matija Capar17Vincius Dos Santos
16Marinko Šamija22G. Micoli
Treneri
Mato StankovićRoberto Menichelli

Hrvatska reprezentacija u futsalu sastat će se 22. i 23. rujna s nacionalnom selekcijom Italije.

Stankovićevi će se izabranici okupiti 20. rujna kako bi odigrali dva prijateljska susreta s Talijanima, aktualnim europskim prvacima.

Utakmice će biti odigrane 22. rujna u Novigradu, s početkom u 19:00 sati, te 23. rujna u Opatiji, s početkom u 19:30 sati.

Izbornik Mato Stanković sastavio je popis kandidata na kojemu se nalaze Saša Babić (Pesarofano), Kristijan Grbeša (Nacional), Vedran Matošević (Nacional), Luka Perić (Nacional), Franco Jelovčić (Split Tommy), Josip Suton (Split Tommy), Jakov Grcić (Split Tommy), Ivo Jukić (Split Tommy), Duje Bajrušović (Split Tommy), Andrej Pandurević (Osijek Kelme), Dario Marinović (Elpozo Murcia), Matija Capar (Futsal Dinamo), Matej Horvat (Futsal Dinamo), Franko Bilić (Ekonomac), Maro Đuraš (Square), Marinko Šamija (Square) i Duško Martinac (Vrgorac).

Naknadno je umjesto ozlijeđenog Grbeše pozvan Toni Jelavić

U stručnom su stožeru još vođa puta Boris Durlen, treneri Marinko Mavrović, Marin Smoje i Luca Chiavaroli, liječnik Krešimir Kolić, fizioterapeut Branimir Anić, tajnik Siniša Bačić te Dario Žgrablić iz Komisije za mali nogomet.