Reprezentacije

Ponovno bolje od Turske

Hrvatice postigle
tri gola za tri nova
boda

30.11.2015.
Hrvatice postigle tri gola za tri nova boda
foto: Drago Sopta/HNS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava
  • Galerija

Hrvatska ženska reprezentacija upisala je novu pobjedu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, svladavši Tursku i na domaćem terenu u Rijeci.

HRVATSKA - TURSKA 3:0 (2:0)
Kvalifikacije za EP, Skupina 5.
Stadion Rujevica, Rijeka.

Sutkinja: I. Projkovska (Makedonija)

Strijelci: 1:0 - Šundov (29'), 2:0 - Joščak (39'), 3:0 - Andrlić (88')

Žuti kartoni: Turk (65')

Hrvatska: Bačić, Čop (od 46' Bojčić), Balog, Nevrkla, Joščak (od 40' Lubina), Baban, Landeka, Šundov, Šalek, Lojna, Conjar (od 66' Andrlić). Izbornik: Z. Kolak.

Turska: Akgoz, Yeniceri, Karagenc (od 88' Hiz), Belci (od 57' Turk), Demir, Erol, Kaya, Karabulut (od 67' Topcu), Korkmaz, Pekel, Uraz. Izbornik: T. Tuncel.

foto: Drago Sopta/HNS

Nakon gostujuće pobjede u Turskoj (4:1) na početku natjecanja u kvalifikacijskoj skupini, Hrvatice su Tursku nadjačale i na Rujevici.

foto: Drago Sopta/HNS

Odluka je pala već u prvom poluvremenu, a dobra najava za domaći sastav bila je 21. minuta, kada je pokušaj Joščak odsjeo na okviru gostujućeg gola.

foto: Drago Sopta/HNS

Mreža se napokon zatresla u 29. minuti, a Hrvatsku je u vodstvo dovela Šundov na asistenciju Šalek.

foto: Drago Sopta/HNS

Samo deset minuta poslije tu je prednost udvostručila Joščak, a asistenciju je tom prigodom ubilježila hrvatska kapetanica Landeka.

foto: Drago Sopta/HNS

Konačnih 3:0 postavila je Andrlić u samoj završnici dvoboja, u 88. minuti, na dodavanje Baban, za potvrdu hrvatskog slavlja.

foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska ženska reprezentacija, koja drži drugo mjesto na tablici - iza vodeće Njemačke, europskog prvaka - sljedeći kvalifikacijski dvoboj igra 8. travnja, na gostovanju kod trećeplasirane Mađarske.

foto: Drago Sopta/HNS

Skupina 5:
1. Njemačka 12 (4)
2. Hrvatska 7 (4)
3. Mađarska 4 (4)
4. Rusija 4 (3)
5. Turska 1 (5)

foto: Drago Sopta/HNS

30.11.2015., Stadion HNK Rijeka, Rijeka
Suci: Projkovska Ivana (MKD), Atanasovski Biljana (MKD), Izeiri Vjolca (MKD)
Četvrti sudac: Vidovic Volenik Barbara (CRO)
Hrvatska
3
Turska
0
1Doris Bačić12Selda Akgöz
3Martina Čop
46'
2Berna Yeniçeri
4Leonarda Balog3Didem Karagenç
88'
5Kristina Nevrkla5Çigdem Belci
57'
7Maja Joščak
39'
40'
6Emine Demir
8Violeta Baban7Arzu Karabulut
67'
10Iva Lažeta8Çagla Korkmaz
11Kristina Šundov
29'
9Esra Erol
16Martina Šalek10Melike Pekel
17Izabela Lojna11Yagmur Uraz
19Monika Lovrić
66'
17Ipek Kaya
Pričuvni igrači
12Sanja Sabo1Ezgi Çaglar
2Anela Lubina
40'
4Sibel Tezkan
6Cristel Miočević14Gülbin Hiz
88'
13Mateja Andrlić
88'
66'
15Sevinç Çorlu
15Ivana Bojčić
46'
16Ebru Topçu
67'
18Ivana Stanić19Dilara Türk
65'
57'
20Iva Kušar20Serra Çagan
Treneri
Zvonimir KolakTalat Tuncel ((TUR))

Najbolje hrvatske nogometašice u ponedjeljak u Rijeci igraju kvalifikacijsku utakmicu protiv reprezentacije Turske.

U nastavku kvalifikacija za Europsko prvenstvo, hrvatska ženska nogometna reprezentacija ugostit će Tursku u ponedjeljak, 30. studenoga na stadionu Rujevica u Rijeci s početkom u 16 sati.

Hrvatice su se okupile u petak u Zagrebu te odmah krenule put Opatije, gdje će čekati dvoboj, uz treninge u Rijeci.

Za utakmicu kandidiraju Doris Bačić (Sarajevo), Martina Čop (Sarajevo), Sanja Sabo (Agram), Ivana Bojčić (Split), Anela Lubina (Split), Cristel Miočević (Yverdon), Iva Landeka (USV Jena), Kristina Šundov (Bayer Leverkusen), Monika Conjar (Pomurje Beltinci), Ivana Stanić (Dinamo Maksimir), Iva Kušar (Osijek), Kristina Nevrkla (Osijek), Violeta Baban (Osijek), Maja Joščak (Osijek), Izabela Lojna (Osijek), Martina Šalek (Osijek), Mateja Andrlić (Osijek), Maria Kunštek (Osijek) i Leonarda Balog (Zaglebie Lubin).

Uz izbornika Zvonimira Kolaka, u stručnom su stožeru još treneri Robert Krznarić i Ivica Milković, kondicijski trener Hrvoje Matijević, trener vratarki Filip Šušnjara, liječnica Vedrana Vondrak, fizioterapeutkinja Maja Barić, ekonom Branko Perković, tajnik Luka Žakić te predstavnik reprezentacije Darko Kolesarić.

Ulaz na utakmicu je besplatan. Svi zainteresirani koji žele doći na utakmicu, a nisu vlasnici kompleta ulaznica za Zapadnu tribinu, moraju doći na blagajnu na zapadnom ulazu da bi podignuli besplatnu ulaznicu.

Vlasnici godišnjeg kompleta za Zapadnu tribinu mogu na utakmicu ući na svoju iskaznicu, dok vlasnici kompleta za ostale tribine moraju prije utakmice podignuti besplatnu ulaznicu.

Za utakmicu protiv Turske bit će otvorene samo zapadne tribine stadiona, a preuzimanje ulaznica bit će omogućeno od ponedjeljka u 13:00 sati.

Na tablici Skupine 5 Hrvatska je druga s četiri osvojena boda, iz maksimalnih europskih prvakinja iz Njemačke. U rujanskom susretu u Turskoj, na početku kvalifikacijskog ciklusa, Hrvatska je pobijedila 4:1.

galleryimg2
foto: Drago Sopta/HNS
scrollscroll