Reprezentacije

Domaća pobjeda u Himkiju

Ruskinje svladale
Hrvatice na završetku
kvalifikacija

20.09.2016.
Ruskinje svladale Hrvatice na završetku kvalifikacija
foto: Slobodan Kadić
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava

U posljednjem kvalifikacijskom susretu za odlazak na Europsko prvenstvo, hrvatska ženska seniorska reprezentacija gostovala je kod Rusije.

RUSIJA - HRVATSKA 5:0 (4:0)
Kvalifikacije za EP 2017., Skupina 5.
Arena Himki, Himki.

Sutkinja: C. Vitulano (Italija)

Strijelci: 1:0 - Pantjuhina (6'), 2:0 - Černomirdina (12'), 3:0 - Danilova (25'), 4:0 - Danilova (44'), 5:0 - Sočneva (75')

Žuti kartoni: Bošnjak (47'), Cibutovič (68')

Rusija: Todua, Kožnikova, Makarenko (od 63' Mašina), Terehova, Danilova (od 72' Karpova), Pantjuhina, Zijastinova, Cibutovič, Černomirdina, Kovalenko, Morozova (od 46' Sočneva). Izbornica: E. Fomina.

Hrvatska: Sabo, Balog, Bošnjak, Rudelić, Landeka, Šundov (od 84' Pezelj), Maltašić, Bojčić, Šalek (od 76' Kunštek), Gaiser (od 57' Conjar), Žigić. Izbornik: Z. Kolak.

Susret u Himkiju pripao je domaćim Ruskinjama koje su s osvojena tri boda osigurale izravan plasman na završnicu europske smotre, a Hrvatska je tako svoj kvalifikacijski nastup okončala s dvije pobjede nad Turskom i neriješenim rezultatom s Mađaricama, uz dvije vrlo dobre partije protiv uvjerljivih europskih prvakinja iz Njemačke (0:1 i 0:2).

Rusija je u zadnjem kolu povela već u šestoj minuti kada je mrežu Sabo pogodila Pantjuhina, a samo šest minuta poslije Černomirdina je povisila rezultat na 2:0. Do kraja prvog poluvremena dva se puta u strijelce upisala Danilova za 4:0.

U drugom je poluvremenu konačnih 5:0 postavila Sočneva. U lipanjskom okršaju istih protivnica u Koprivnici, Ruskinje su slavile 3:0.

U preostalom dvoboju zadnjeg kola Skupine 5, Njemačka je slavila i na gostovanju kod Mađarske (1:0) te tako osvojila prvo mjesto na tablici sa svih osam pobjeda.

Kvalifikacije za EP, Skupina 5:
1. Njemačka 24
2. Rusija 14
3. Mađarska 8
4. Hrvatska 7
5. Turska 4

20.09.2016., ,
Suci: Vitulano Carina Susana (ITA), Di Monte Francesca (ITA), Martinelli Veronica (ITA)
Četvrti sudac: Eleferenko Iana (RUS)
Rusija
5
Hrvatska
0
1Elvira Todua1Sanja Sabo
3Anna Kozhnikova4Leonarda Balog
8Daria Makarenko
63'
8Matea Bošnjak
47'
10Elena Terekhova9Ivana Rudelić
15Elena Danilova
25'
44'
72'
10Iva Lažeta
17Ekaterina Pantyukhina
6'
11Kristina Šundov
84'
18Elvira Ziyastinova14Ivana Maltašic
19Ksenia Tsybutovich15Ivana Bojčić
20Margarita Chernomyrdina
12'
16Martina Šalek
76'
22Kseniya Kovalenko
68'
18Gabrijela Gaiser
57'
23Elena Morozova
46'
19Sandra Žigić
Pričuvni igrači
21Yulia Grichenko12Sanja Šoltić
2Yulia Gordeeva3Ivana Stanić
6Nadezhda Karpova
72'
5Doris Metić
9Anna Cholovyaga6Maria Kunštek
76'
11Ekaterina Sochneva
75'
46'
7Monika Lovrić
57'
14Olesya Mashina O. Mashina
63'
13Tomislava Matijević
16Anastasia Pozdeeva20Petra Pezelj
84'
Treneri
Elena Fomina ((RUS))Zvonimir Kolak

Pred hrvatskom ženskom reprezentacijom kvalifikacijski je susret s Rusijom, a izbornik Zvonimir Kolak objavio je popis igračica na koje računa za predstojeću utakmicu.

Hrvatska ženska reprezentacija okupit će se ove subote na Maksimiru odakle će krenuti put Sv. Martina na Muri gdje će se pripremati za predstojeći susret s Rusijom u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Utakmica s Rusijom u Himkiju je na rasporedu 20. rujna u 19 sati po hrvatskom vremenu.

"Pred nama su treninzi i pripreme za kvalifikacijski susret s Rusijom. Dakako, u predahu od treninga analizirat ćemo prethodne utakmice i pogledati snimke te se na najbolji način pripremati za utakmicu", kazao je izbornik Zvonimir Kolak čije su izabranice u Koprivnici poražene od reprezentacije Rusije 0:3.

"U Koprivnici su nas pobijedile bolje igračice. Mi smo u prvom poluvremenu igrali ispod svojih mogućnosti, no u drugom smo poluvremenu igrali mnogo bolje, imali smo puno prilika, no ruska je vratarka bila na visokoj razini te je obranila naše prilike. Nova utakmica s Rusijom nama stiže u nezahvalno vrijeme, dakle, nakon ljetne stanke kada su djevojke bile slobodne. Nismo imali velik broj aktivnosti po završetku prvenstva u svibnju, dok su Bačić i Roščić ozlijeđene. S nama su u reprezentaciji sada djevojke koje su se dokazale u U-19 reprezentaciji te koje prije nisu toliko igrale, a budući da je u našoj kvalifikacijskoj skupini sve riješeno, ovo je dobra prilika za djevojke da se dokažu", nadodao je Kolak.

Izbornik Kolak za susret s Rusijom pozvao je sljedeće igračice: Sanju Šoltić (Katarina Zrinski), Ivanu Stanić (Dinamo), Mariju Kunštek, Ivanu Bojčić, Ivanu Maltašić, Sandru Žigić i Martinu Šalek (Osijek), Doris Tomić, Petru Pezelj, Gabrijelu Gaiser, Tomislavu Matijević i Sanju Sabo (Agram), Moniku Conjar (Pomurje Beltinci), Mateu Bošnjak (Sindelfingen), Leonardu Balog (Neunkirch), Ivu Landeku (Rosengard), Kristinu Šundov (Basel 1893) te Ivanu Rudelić (Jena).

"Susret s Rusijom u kojem ćemo priliku dati mlađim igračicama te onima koje do sada nisu imale veliku minutažu, odlična je podloga za sljedeće natjecanje. Želio bih naglasiti da smo bez obzira na sve odradili odličan ciklus, protiv Njemačke smo u dvije utakmice primili samo tri gola, dobro smo odigrali s Mađarskom, osigurali smo dvije pobjede nad Turskom te vjerujem kako smo napravili iskorak prema Europi i prema sljedećem natjecanju. Iako smo bili blizu, nismo uspjeli osigurati plasman na Europsko prvenstvo, no postoje nova dokazivanja, prva prilika su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u kojima moramo širiti kadar igračica i pronalaziti nove kako bi s njima te onim postojećima došli do uspjeha i ostvarili plasman na veliko natjecanje", zaključio je Kolak.