Reprezentacije

Slijedi okršaj protiv Malija

Hrvatska U-17
svladala Njemačku za
četvrtfinale SP-a

29.10.2015.
Hrvatska U-17 svladala Njemačku za četvrtfinale SP-a
foto: Getty Images
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava
  • Galerija

Mladi Vatreni ušli su među osam najboljih kadetskih reprezentacija svijeta, zahvaljujući pobjedi protiv Njemačke u Concepcionu, 2:0.

U-17: HRVATSKA - NJEMAČKA 2:0 (1:0)
Svjetsko prvenstvo U-17, osmina finala.
Gradski stadion Ester Roa, Concepcion.

Sudac: M. Strombergsson (Švedska)

Strijelci: 1:0 - Moro (18'), 2:0 - Lovren (90+1')

Žuti kartoni: Đira (14'), Dorsch (71'), Frommann (90+6')

Hrvatska: Šemper, Sosa, Soldo, Kalaica, Hudećek, Ivanušec, Đira (od 57' Đurasek), Brekalo, Moro (od 68' Pasariček), Majić (od 86' Delić), Lovren. Izbornik: D. Bašić.

Njemačka: Frommann, Passlack, Gul, Karakas, Abu Hanna, Dorsch (od 75' Burnić), Eggestein, Schmidt, Nesseler (od 68' Köhlert), Özcan, Janelt (od 79' Saglam). Izbornik: C. Wück.

foto: Getty Images

Izabranici Darija Bašića ostvarili su još jedan veliki uspjeh u Čileu te su poslije prolaska grupne faze preskočili i prvu prepreku u drugom krugu natjecanja. Pobijedili su europskog doprvaka Njemačku i ušli u četvrtfinale.

foto: Getty Images

Nakon početnog pokušaja Gula iz slobodnog udarca i lijepe obrane Šempera, Hrvatska je uzvratila prilikom Brekala, kada su pogodak spriječili njemački vratar Frommann i vratnica.

foto: Getty Images

No, već u idućoj minuti Brekalo je ubacio, Majić pokušao primiriti loptu u gužvi, a kapetan Moro zabio iz blizine za hrvatsko vodstvo.

Pri kraju prvog dijela ponovno se iskazao hrvatski čuvar mreže Šemper, zaustavljajući nalete Özcana i Passlacka, te se na odmor otišlo s 1:0.

foto: Getty Images

Početkom nastavka opet je pokušao Passlack, no Šemper je u četvrtak navečer bio nesavladiv, a Hrvati su u brzoj tranziciji tražili svoju prigodu za drugi pogodak.

Dok je Njemačka tražila izjednačenje, Sosa i Đurasek propustili su šanse zapečatiti pobjedu, da bi naposljetku to učinio Lovren na asistenciju Delića u prvoj minuti sudačke nadoknade.

foto: Getty Images

Susret četvrtfinala protiv afričkog prvaka Malija, koji je svladao azijskog prvaka Sjevernu Koreju 3:0, na rasporedu je 1. studenoga u Chillanu s početkom u 19:00 sati po lokalnom vremenu.

29.10.2015.
Suci: Strombergsson Martin, Culum Mehmet, Gustavsonn Daniel
Četvrti sudac: Abid Charef Mehdi
Hrvatska
2
Njemačka
0
1Adrian Šemper1Frommann Constantin
90'+6'
7Josip Brekalo2Passlack Felix
2Matej Hudećek4Guel Goekhan
10Nikola Moro
18'
68'
5Karakas Erdinc
6Vinko Soldo6Abu Hanna Joel
5Branimir Kalaica8Dorsch Niklas
71'
75'
11Davor Lovren
90'+1'
9Eggestein Johannes
3Borna Sosa10Schmidt Niklas
9Karlo Igor Majić
86'
13Nesseler Daniel
67'
16Marko Đira
14'
57'
15Oezcan Salih
13Luka Ivanušec20Janelt Vitaly
79'
Pričuvni igrači
21Ivan Nevistić12Schubert Markus
12Bruno Šutalo21Dahmen Finn
18Luka Pasariček
68'
3Burnic Dzenis
75'
19Ivan Delić
86'
11Koehlert Mats
67'
20Dino Halilović14Saglam Goerkem
79'
14Marin Karamarko16Franke Dominik
8Neven Đurasek
57'
17Akyol Enes
4Martin Erlić18Busam Jonas
17Matko Babić19Skenderovic Meris
15Marin Šverko
Treneri
Bašić DarioWueck Christian

Hrvatski "Čileanci" u četvrtak imaju novi zahtjevan ispit, bitku za mjesto među osam najboljih reprezentacija svijeta protiv Njemačke.

Hrvatska U-17 ostvarila je svoj prvi cilj na Svjetskom prvenstvu u Čileu, plasman u drugi krug natjecanja, a za nagradu je dočekala ogled s europskim doprvacima Nijemcima u Concepcionu.

Momčad pod vodstvom Darija Bašića završila je druga u Skupini A, u konkurenciji Nigerije, Čilea i SAD-a, dok je Njemačka bila druga u Skupini C, u konkurenciji Meksika, Australije i Argentine.

"Dečki su pokazali da znaju, mogu i žele, vidjeli smo da imaju puno talenta, a i karakter za nositi se s teškim situacijama", sažeo je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

Uoči utakmice, FIFA je na svojim službenim stranicama istaknula hrvatsku "desetku" Nikolu Mora kao igrača na kojega treba obratiti posebnu pažnju.

"Uz klasu i spretne vještine, ima brzinu, a ujedno nadahnjuje svojom pojavom, što je dokazao i pripremanjem golova koji su Hrvatskoj donijeli ključnu pobjedu nad Nigerijom. Ukoliko Hrvati žele izbaciti Njemačku, izgledno je da će Moro još jednom morati biti učinkovit. Izabran u najbolju momčad turnira Europskog prvenstva, ovaj ofenzivac ima namjeru biti jedna od zvijezda u Čileu", ističe Svjetska nogometna federacija.

Utakmica počinje u 17:00 sati po lokalnom, odnosno u 21:00 sat po hrvatskom vremenu, a pravdu će dijeliti Martin Strömbergsson iz Švedske.

U prve četiri utakmice osmine finala, prolazak u četvrtfinale izborili su Brazil, Meksiko, Nigerija i Belgija. Uz susret Hrvatske i Njemačke, još igraju Mali - Sjeverna Koreja, Rusija - Ekvador i Francuska - Kostarika.

galleryimg2
foto: Getty Images
scrollscroll