Reprezentacije

Sadržajan prvi dan u Osijeku

Bjelorusiji bodovi u
golijadi s Hrvatskom

10.12.2015.
Bjelorusiji bodovi u golijadi s Hrvatskom
foto: Drago Sopta/HNS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava
  • Galerija

Prvog dana kvalifikacijskog turnira za SP, Azerbajdžan je u Osijeku uvjerljivo svladao Švedsku, a Bjelorusija je u završnici vrlo uzbudljive utakmice uspjela nadjačati domaćina, reprezentaciju Hrvatske.

HRVATSKA - BJELORUSIJA 4:7 (1:1)
Kvalifikacije za SP, Skupina 2.
Dvorana Gradski Vrt, Osijek.

Strijelci: 0:1 - Olševski (12'), 1:1 - Jelovčić (20'), 2:1 - Olševski (22' - ag), 2:2 - Černik (26'), 3:2 - Matošević (27'), 3:3 - Silivončik (28'), 3:4 - Silivončik (31'), 4:4 - Marinović (33'), 4:5 - Šostak (36'), 4:6 - Šostak (39'), 4:7 - Silivončik (40')

Žuti kartoni: Luškovski (21')

Hrvatska: Jukić, Grcić, Novak, Jelovčić, Suton; Bilić, Matošević, Grbeša, Koturović, Jelavić, Babić, Marinović, Pandurević, Perić. Izbornik: M. Stanković.

Bjelorusija: Čurilin, Olševski, Luškovski, Lazjuk, Popov; Golovnjov, Lihač, Silivončik, Los, Alejnikov, Šostak, Černejko, Černik, Podalinski. Izbornik: V. Ignatik.

foto: Drago Sopta/HNS

U osječkoj dvorani Gradski vrt u četvrtak je započeo kvalifikacijski turnir za odlazak na svjetsku smotru u Kolumbiji iduće godine, a prvi je protivnik hrvatskoj reprezentaciji bila Bjelorusija, koja je naposljetku ubilježila i vrijednu pobjedu.

foto: Drago Sopta/HNS

Iako je Hrvatska obećavajuće otvorila susret - Novak je već na isteku prve minute zatresao okvir gola - te češće prijetila suparničkim vratima, Bjelorusija je prva stigla do prednosti.

foto: Drago Sopta/HNS

U 12. minuti Olševski je pogodio na asistenciju Lazjuka, no Stankovićevi su izabranici nastavili napadati te u zadnjoj sekundi prvog dijela izborili kazneni udarac nakon šestog bjeloruskog prekršaja. Jelovčić je bio precizan te se na odmor otišlo s neriješenih 1:1.

foto: Drago Sopta/HNS

Na samom početku drugog dijela Hrvatska je preokrenula rezultat autogolom Olševskog te povela 2:1, no niti Bjelorusi nisu posustajali. U 26. minuti Černik je pogodio za 2:2, da bi samo 12 sekundi kasnije Matošević vratio Hrvatskoj pogodak prednosti.

foto: Drago Sopta/HNS

Novo izjednačenje donio je Silivončik u 28. minuti, golom za 3:3, a isti je igrač samo tri minute poslije osigurao bjeloruski preokret na 4:3.

foto: Drago Sopta/HNS

Uzbuđenjima ni tada nije bio kraj. Marinović je Hrvatsku vratio u egal (4:4) u 33. minuti, da bi pet minuta prije isteka vremena domaću mrežu zatresao i Šostak, za novo vodstvo Bjelorusije.

foto: Drago Sopta/HNS

U posljednje je dvije minute Hrvatska tražila poravnanje i osvajanje barem jednog boda, no Bjelorusija je stigla s dva nova pogotka zapečatiti svoje slavlje. Strijelci su bili Šostak te Silivončik, samo devet sekundi prije posljednjeg sučevog zvižduka.

foto: Drago Sopta/HNS

U drugoj utakmici prvog kola Skupine 2, koja je odigrana na samom početku osječkog turnira, Azerbajdžan je uvjerljivo pobijedio Švedsku rezultatom 8:2.

foto: Drago Sopta/HNS

U drugom se kolu, u petak, sastaju Azerbajdžan i Bjelorusija (17:30) te Hrvatska i Švedska (20:00).

Skupina 2:
1. Azerbajdžan 3
2. Bjelorusija 3
3. Hrvatska 0
4. Švedska 0

foto: Drago Sopta/HNS

10.12.2015., Arena Gradski Vrt, Osijek
Hrvatska
4
Bjelorusija
7
1Ivo Jukić1Andrei Churylin
3Jakov Grcić2Aliaksandr Alsheuski
11'
21'
7Franco Jelovčić
19'
6Vadzim Lushkouski
10Tihomir Novak9Ruslan Laziuk
11Josip Suton14Aliaksei Papou
Pričuvni igrači
20Franko Bilić16Andrei Halaniou
6Saša Babić3Pavel Likhach
4Kristijan Grbeša4Silivonchyk Siarhei
27'
30'
39'
2Vedran Matošević
26'
5Aliaksandr Chernik
25'
8Dario Marinović
32'
7Dzimitry Los
16Toni Jelavić8Yury Aleinikau
13Renato Koturović10Siarhei Shostak
35'
38'
9Andrej Pandurević11Yauheni Charneika
17Luka Perić17Siarhei Padalinski
Treneri
Mato StankovićVladimir Ignatik

Hrvatska reprezentacija u futsalu u četvrtak u Osijeku kreće u borbu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kolumbiji iduće godine.

Dvorana Gradski vrt u Osijeku od četvrtka je domaćin kvalifikacijskog turnira za odlazak na svjetsku smotru, na kojemu će uz Hrvatsku sudjelovati Bjelorusija, Švedska i Azerbajdžan. Hrvati prvi susret igraju upravo s Bjelorusijom.

Hrvatski izbornik Mato Stanković, osim o neugodnim Bjelorusima, brigu mora voditi i o zdravstvenom stanju svojih igrača. Naime, za kvalifikacijski je turnir otpao Bajrušević, Marinović će po svemu sudeći moći zaigrati samo protiv Azerbajdžana u nedjelju, a Matošević je dugo bio bez treninga.

"Mislili smo da ćemo biti kompletni, ali objektivno imamo velikih problema. No, nećemo plakati i tražiti alibije, mi smo ovdje došli po prvo mjesto. Po rejtingu je najveća opasnost Azerbajdžan, koji je ispred nas na svjetskoj listi. Međutim, nama je ključna Bjelorusija", sažeo je Stanković.

Klupski prvak Bjelorusije, u čijim redovima igra većina reprezentativaca, nedavno je izbacio hrvatskog prvaka Nacional u Ligi prvaka, a Bjelorusi su u dva susreta sa snažnom reprezentacijom Azerbajdžana bili u ravnopravnoj poziciji.

Prve dvije momčadi iz svake skupine ući će u doigravanje, gdje će pobjednici skupina u dva susreta protiv drugoplasiranih momčadi odlučiti o sedam putnika za Kolumbiju.

U pripremnoj je fazi Hrvatska dva puta pobijedila Japance, azijske prvake, rezultatima 4:3 i 4:0, a nada se i navijačkoj potpori s tribina.

"Naravno da su nas ozljede poljuljale, ali atmosfera je jako dobra. Dva smo puta pobijedili Japan, a mislim da nam Osijek leži. Nadam da se će navijači doći u još većem broju na kvalifikacije i biti naš vjetar u leđa. Najbitnija je prva utakmica, pobjeda protiv Bjelorusije otvara i vrata prvog mjesta", naglasio je hrvatski reprezentativac Jakov Grcić.

Ulaznice za kvalifikacijski turnir u Osijeku mogu se kupiti po cijeni od 20 kuna na blagajnama kod dvorane, svaki dan od 12 do 20 sati, do zadnjeg natjecateljskog dana.

Raspored utakmica:

Četvrtak, 10. prosinca: Azerbajdžan - Švedska (17:00)
Četvrtak, 10. prosinca: Hrvatska - Bjelorusija (19:30)

Petak, 11. prosinca: Bjelorusija - Azerbajdžan (17:30)
Petak, 11. prosinca: Hrvatska - Švedska (20:00)

Nedjelja, 13. prosinca: Švedska - Bjelorusija (17:00)
Nedjelja, 13. prosinca: Azerbajdžan - Hrvatska (19:30)

galleryimg2
foto: Drago Sopta/HNS
scrollscroll