Reprezentacije

Dva gola Sutona

Hrvatska u nastavku
slomila švedski otpor

11.12.2015.
Hrvatska u nastavku slomila švedski otpor
foto: Drago Sopta/HNS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava
  • Galerija

U drugom nastupu na kvalifikacijskom turniru za Svjetsko prvenstvo, Hrvatska je protiv Švedske došla do prve pobjede.

HRVATSKA - ŠVEDSKA 5:1 (1:1)
Kvalifikacije za SP, Skupina 2.
Dvorana Gradski vrt, Osijek.

Strijelci: 1:0 - Matošević (2'), 1:1 - S. Abraham (13'), 2:1 - Suton (25'), 3:1 - Marinović (30'), 4:1 - Suton (34'), 5:1 - Grcić (36')

Žuti kartoni: S. Abraham (18')

Hrvatska: Bilić, Matošević, Grcić, Novak, Suton; Jukić, Grbeša, Koturović, Jelavić, Babić, Marinović, Pandurević, Perić, Izbornik: M. Stanković.

Švedska: Solberg, Asp, Beqiri, Eteus, Mönell; Gerd, Lorca, H. Abraham, Burda, Kuhi, S. Abraham, Stefansson, Legiec, Jönsson. Izbornik: C. Abraham.

foto: Drago Sopta/HNS

Nakon uvodnog poraza od Bjelorusije, hrvatska reprezentacija u futsalu pobijedila je Švedsku te osvojila prve bodove u kvalifikacijama za svjetsku smotru u Kolumbiji iduće godine.

foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska je uspjela rano povesti, s obzirom da je Matošević zatresao švedsku mrežu već u drugoj minuti susreta, no unatoč brojnim hrvatskim udarcima, u 13. minuti poravnao je S. Abraham.

foto: Drago Sopta/HNS

S tih se 1:1 otišlo i na odmor, da bi u prvoj polovici drugog dijela susreta Suton i Marinović ipak osigurali novu, osjetniju prednost za Hrvatsku.

foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatsku su pobjedu potom zapečatili Suton u 34. minuti te Grcić u 36. minuti, ispisavši na semaforu konačnih 5:1.

foto: Drago Sopta/HNS

U drugoj utakmici drugog kola Skupine 2 Azerbajdžan je bio uvjerljiv i protiv Bjelorusije (7:2) te u treće, posljednje kolo ulazi s prvog mjesta, s maksimalnih šest bodova na kontu.

foto: Drago Sopta/HNS

Posljednje je kolo na rasporedu u nedjelju, kada će se u 17:00 sati sastati Bjelorusija i Švedska, a u 19:30 igraju Hrvatska i Azerbajdžan.

foto: Drago Sopta/HNS

Skupina 2:
1. Azerbajdžan 6
2. Bjelorusija 3
3. Hrvatska 3
4. Švedska 0

foto: Drago Sopta/HNS

11.12.2015., Arena Gradski Vrt, Osijek
Hrvatska
5
Švedska
1
20Franko Bilić1Christoper Solberg
3Jakov Grcić
35'
2Nickals Asp
11Josip Suton
28'
32'
7Eteus Mathias
2Vedran Matošević
1'
10Dan Rickard Monell
10Tihomir Novak14Agon Beguiri
Pričuvni igrači
1Ivo Jukić12Tobias Gerd
16Toni Jelavić3Sargon Abraham
12'
6Saša Babić4Luciano Lorca
4Kristijan Grbeša5Hanna Abraham
8Dario Marinović
29'
6Patrik Burda
13Renato Koturović8Owe Valter Adam Stefanson
9Andrej Pandurević9Legiec Kristian Alexander
17Luka Perić11Dana Kuhi
13Peter Jonsson
Treneri
Mato Stanković

U drugom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, Hrvatska u petak navečer igra protiv nacionalne selekcije Švedske i traži isključivo pobjedu.

Otvaranje kvalifikacijskog turnira u Osijeku nije prošlo u skladu s hrvatskim željama. Uvodni poraz od Bjelorusije (4:7) stavio je veliki imperativ pobjede nad Stankovićeve izabranike u preostala dva susreta.

Prvi na rasporedu je već u petak navečer, s početkom u 20 sati, a protivnik će Hrvatskoj biti reprezentacija Švedske, koja je u drugi kvalifikacijski krug prošla osvojivši prvo mjesto u skupini prvog kruga, u konkurenciji Grčke, Crne Gore i San Marina.

"Šveđani su na papiru najslabiji, ali nitko nije došao samo na izlet. Svi znaju igrati, svi rade. Sa Švedskom smo igrali prije dvije godine, bili smo puno bolji, no oni su napredovali te im treba pristupiti ozbiljno i pametno", najavio je izbornik Mato Stanković uoči početka turnira.

U prvom kolu osječkog turnira, Švedska je bila odmjerila snage s reprezentacijom Azerbajdžana te je poražena 8:2, a strijelci su bili Eteus i Legiec u drugom poluvremenu.

"Pokušat ćemo sve što možemo u preostale dvije utakmice, na kraju možda može odlučivati i gol-razlika. Najgore je što više nije sve u našim rukama jer nam ni dvije pobjede ne garantiraju prolaz", najavio je Stanković nakon što su Bjelorusi odnijeli vrijedna tri boda.

U doigravanje će proći dvije prvoplasirane momčadi, a ulaznice za kvalifikacijski turnir u Osijeku mogu se kupiti po cijeni od 20 kuna na blagajnama kod dvorane, svaki dan od 12 do 20 sati, do zadnjeg natjecateljskog dana.

Prvi susret drugog dana natjecanja, s početkom u 17:30, igraju pobjednici prvog dana, Azerbajdžan i Bjelorusija.

galleryimg2
foto: Drago Sopta/HNS
scrollscroll