Reprezentacije

Nadomak pobjede

Hrvatska remizirala
s Rusima, završila
nastup na EP-u

07.02.2016.
Hrvatska remizirala s Rusima, završila nastup na EP-u
foto: Mario Ćužić
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava

Hrvatska reprezentacija u futsalu dva je puta vodila protiv europskog doprvaka Rusije, no naposljetku je remizirala i završila svoj nastup u Beogradu.

HRVATSKA - RUSIJA 2:2 (1:1)
EP u futsalu, Skupina C.
Arena Beograd, Beograd.

Suci: Pelissier (Francuska), Zahovič (Slovenija)

Strijelci: 1:0 - Robinho (9' - ag), 1:1 - Abramov (12'), 2:1 - Novak (25'), 2:2 - Pereverzev (39')

Žuti kartoni: Kutuzov (3'), Jelovčić (3'), Liskov (10'), Suton (16')

Hrvatska: Jukić, Jelovčić, Novak, Marinović, Suton; Bilić, Matošević, Grcić, Grbeša, Petrović, Babić, Pandurević, Đuraš, Horvat. Izbornik: M. Stanković.

Rusija: Gustavo, Kutuzov, Milovanov, Davidov, Robinho; Vikulov, Šajahmetov, Sergejev, Romulo, Pereverzev, Liskov, Eder Lima, Abramov, Šakirov. Izbornik: S. Skorovič.

foto: Mario Ćužić

Poslije poraza od Kazahstana u petak, Hrvatskoj je za prolazak u četvrtfinale Europskog prvenstva trebala pobjeda od dva gola razlike protiv Rusije.

Hrvatska je dobar ulazak u utakmicu okrunila pogotkom u devetoj minuti susreta, kada je Matoševićevu loptu s lijeve strane Robinho skrenuo vlastitu mrežu.

foto: Mario Ćužić

Za poravnanje se, međutim, pobrinuo Abramov vrlo lijepim volejem nakon Robinhovog kornera, koji Jukić nije mogao obraniti. S tih 1:1 otišlo se i na odmor, a obje su momčadi poluvrijeme završile s pet napravljenih prekršaja.

Nakon pet minuta drugog poluvremena, Jelovčić je sjajnim potezom petom proigrao Novaka, koji izlazi sam ispred Gustava i matira ga za novo hrvatsko vodstvo.

foto: Mario Ćužić

U potrazi za presudnim golom Stankovićeva je momčad naposljetku morala preuzimati sve više rizika, da bi Pereverzev u pretposljednjoj minuti iskoristio višak prostora i pogodio za 2:2.

Potom je Novak propustio realizirati kazneni udarac poslije šestog ruskog prekršaja, i Rusija je na kraju mogla potvrditi osvajanje prvog mjesta u Skupini C.

EP u futsalu, Skupina C:
1. Rusija 4
2. Kazahstan 3
3. Hrvatska 1

foto: Mario Ćužić

07.02.2016.
Hrvatska
2
Rusija
2
1Ivo Jukić12Gustavo
3Jakov Grcić10 Robinho
8'
11Josip Suton14Milovanov
7Franco Jelovčić18Davydov
8Dario Marinović3Pereverzev
38'
10Tihomir Novak
25'
9Abramov
11'
2Vedran Matošević
Pričuvni igrači
20Franko Bilić1Vikulov
17Željko Petrović7Kutuzov
6Saša Babić2Shayakhmetov
4Kristijan Grbeša4Lyskov
15Matej Horvat8Eder Lima
9Andrej Pandurević15Romulo
14Maro Đuraš17Shakirov
Treneri
Mato StankovićSergei Skorovich

U drugom nastupu na EP-u u Srbiji, u posljednjoj utakmici Skupine C, Hrvatska će igrati protiv europskog doprvaka Rusije.

Nakon uvodnog poraza od Kazahstana, Stankovićevi izabranici moraju u nedjelju u beogradskoj Areni svladati snažnu Rusiju s dva pogotka razlike žele li izboriti plasman u četvrtfinale europske smotre.

Rusija je u svom prvom dvoboju svladala Kazahstan 2:1, a protiv Hrvatske ništa ne planira prepustiti slučaju.

"Dobro smo odigrali protiv Kazahstana, ali susret s Hrvatskom bit će sasvim drugačiji, to je drugačiji protivnik. Gledali smo snimke, naporno trenirali, i jedno je sigurno - Rusija mora pobijediti, a Rusija uvijek ide na pobjedu", rekao je dvostruki strijelac Romulo.

U hrvatskom taboru nema ni govora o predaji, premda su svi svjesni težine zadatka. Reprezentacija se proteklih godina dokazala na brojnim jakim suparnicima i sada ima priliku to učiniti opet.

"Mi smo proteklih godina s najboljima igrali i neriješeno i pobjeđivali ih, tako da se nećemo predati. Pokušat ćemo napraviti sve što možemo protiv Rusije i pokušati je iznenaditi", rekao je izbornik Mato Stanković.

Utakmica Hrvatske i Rusije počinje u 18:30 sati, a pravdu će dijeliti Francuz Cedric Pelissier i Slovenac Admir Zahovič.

"U dosadašnjim prijateljskim utakmicama odigranima s Rusima pokazali smo da s njima možemo igrati. Treba nam čudo od pobjede s dva gola razlike, budući da se radi o ekipi koja je možda i glavni favorit za naslov prvaka Europe, no mi vjerujemo u sebe i dat ćemo sve od sebe da pokušamo ostvariti pobjedu", zaključio je hrvatski vratar Ivo Jukić.

EP u futsalu, Skupina C:
1. Rusija 3 (2:1)
2. Kazahstan 3 (5:4)
3. Hrvatska 0 (2:4)