Reprezentacije

Slovaci svladani u Debrecenu

Suton donio pobjedu
Hrvatskoj na
otvaranju turnira

23.01.2018.
Suton donio pobjedu Hrvatskoj na otvaranju turnira
foto: Drago Sopta/HNS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava

Hrvatska reprezentacija u futsalu pobjedom je otvorila nastup na međunarodnom prijateljskom turniru u Mađarskoj.

Višegradski kup u mađarskom Debrecenu započeo je pobjedama Hrvatske nad Slovačkom 1:0 i Češke nad domaćinom Mađarskom 6:0.

Hrvatska je u pomlađenom sastavu nadjačala Slovake pogotkom Josipa Sutona iz 14. minute.

Stankovićevi izabranici bili su bolja momčad tijekom cijele utakmice te su stvarali prigode za pogotke koje nisu realizirane samo zahvaljujući izvrsnom slovačkom vrataru, koji je obranio nekoliko odličnih udaraca.

Slovačka je, vrijedi istaknuti, nedavno uvjerljivo pobijedila jednog od sudionika Europskog prvenstva, Srbiju, s visokih 6:0.

U drugom se kolu sastaju Hrvatska i Češka te Mađarska i Slovačka, a Hrvate čeka težak posao s obzirom da su Česi na turnir došli u najjačem sastavu.

22.01.2018.
Hrvatska
1
Slovačka
0
Pričuvni igrači

Hrvatska malonogometna reprezentacija nastupit će u siječnju na prijateljskom turniru u mađarskom Debrecenu.

Višegradski kup igra se od 22. do 24. siječnja u Debrecenu, a uz Hrvatsku će nastupiti reprezentacija domaćina Mađarske te Češka i Slovačka.

Hrvatska će 22. siječnja snage odmjeriti sa Slovacima (15:30), dan poslije s Česima (15:30), a turnir će zaključiti 24. siječnja protiv Mađara (18:00).

Reprezentacija pod vodstvom izbornika Mata Stankovića okupit će se u subotu 20. siječnja u Zagrebu, a na put kreće u pomlađenom sastavu, bez osmorice standardnih igrača, ali predvođena vedetama Darijem Marinovićem i Josipom Sutonom. Najmlađi je u kadru reprezentativac U-17 Josip Jurlina.

Na popisu izbornika Stankovića nalaze se Pave Mudronja (ASD Pescara), Dario Marinović (Elpozo Murcia), Žarko Luketin (Split Tommy), Josip Suton (Split Tommy), Antonio Sekulić (Split Tommy), Luka Perić (Split Tommy), Josip Jurlina (Split Tommy), Davor Kanjuh (Futsal Dinamo), Kristijan Čekol (Futsal Dinamo), Kristijan Postružin (Nacional), Andrej Pandurević (Osijek Kelme), Marinko Šamija (Crnica), Duško Martinac (Vrgorac) i Matej Horvat (Pescara C5).