Reprezentacije

Poraz na otvaranju Elitnog kola

Wales pobijedio
mlade Vatrene u
Rovinju

16.03.2016.
Wales pobijedio mlade Vatrene u Rovinju
foto: Drago Sopta/HNS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava

Hrvatska reprezentacija do 17 godina starosti otvorila je svoj nastup u Elitnom kolu susretom s Walesom.

U-17: HRVATSKA - WALES 0:2 (0:1)
UEFA Elitno kolo, Rovinj.

Sudac: J. Frischer (Estonija)

Strijelci: 0:1 - Woodburn (16'), 0:2 - Cullen (45')

Žuti kartoni: -

Hrvatska: Horkaš, Pranjić, Čolina, Budalić, Briški, Đira, Špikić, Tolić (od 49' Knežević), Maganjić (od 73' Ilić), Javorčić (od 50' Čuže), Kulenović. Izbornik: D. Bašić.

Wales: Jones, Clark, DaSilva, Ampadu, Angel, Jefferies, Evans (od 45' Matondo), Smith, Roberts (od 80+5' Edwards), Woodburn (od 72' Smallcombe), Cullen. Izbornik: D. Hughes.

foto: Drago Sopta/HNS

Mladi Vatreni pod vodstvom izbornika Darija Bašića poraženi su u 1. kolu drugog kvalifikacijskog kruga za plasman na Europsko prvenstvo.

foto: Drago Sopta/HNS

Uspješniji su bili njihovi vršnjaci iz Walesa, koji su slavili rezultatom 2:0 i tako došli do prva tri boda.

foto: Drago Sopta/HNS

Za vodstvo Velšana u 16. je minuti pogodio Woodburn izravno iz slobodnog udarca, dok je konačni rezultat postavio Cullen lobom preko hrvatskog vratara Horkaša početkom nastavka.

foto: Drago Sopta/HNS

U prvom susretu skupine, Portugal je na stadionu Uljanika u Puli svladao Švedsku također 2:0 golovima Joaoa Filipea i Josea Gomeza. U drugom se kolu sastaju Portugal i Wales (petak 18. ožujka, 13:30, Pula) te Švedska i Hrvatska (petak 18. ožujkka, 15:30, Rovinj).

foto: Drago Sopta/HNS

UEFA Elitno kolo, Skupina 5:
1. Portugal 3
2. Wales 3
3. Hrvatska 0
4. Švedska 0

16.03.2016., Valbruna, Rovinj
Suci: Frischer Juri (EST), Neemlaid Neeme (EST), Hancko Branislav (SVK)
Četvrti sudac: Glova Filip (SVK)
Hrvatska
0
Wales
2
1Dinko Horkaš1Aaron Jones
2Ivan Pranjić2Mitchell Clark
3David Čolina3Cole DaSilva
4Bruno Budalić4Ethan Ampadu
5Mihael Briški5Liam Angel Angel
6Marko Đira6Daniel Rhys Jefferies
7Dario Špikić7Keiran Grady Evans
45'
8Tom Alen Tolić
49'
8Matthew Smith
9Josip Maganjić
73'
9Tyler Roberts
85'
10Duje Javorčić
50'
10Benjamin Woodburn
16'
72'
11Sandro Kulenović11Liam Cullen
45'
Pričuvni igrači
12Dominik Kotarski12Scott Coughlan Coughlan
14Hrvoje Ilić
73'
13Benjamin Williams
15Josip Rakić14Max Smallcombe Smallcombe
72'
16Filip Lišnić15Rabbi Matondo
45'
17Mario Ćuže
50'
16Robbie Burton
18Tomislav Knežević
49'
17Liam Edwards
85'
18Brandon Cooper
Treneri
Dario BašićDavid Hughes ((WAL))

Hrvatska U-17 reprezentacija ove će srijede na stadionu Valbruna u Rovinju započeti svoj nastup na Uefa Elitnom kolu, kvalifikacijskom turniru za odlazak na Europsko prvenstvo.

Srijeda, 16. ožujka, označava početak natjecanja na Uefa U-17 Elitnom kolu. Iako će dan od 12:30 sati na stadionu Uljanik - Veruda otvoriti Portugal i Švedska, domaći će navijači biti podrška hrvatskim U-17 reprezentativcima od 15:30 sati na stadionu Valbruna u Rovinju gdje će mladi Hrvati snage odmjeriti s Walesom te tako započeti borbu za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se u svibnju održati u Azerbajdžanu.

Izabranici Darija Bašića u prvom su se kvalifikacijskom krugu našli u skupini 7 zajedno s reprezentacijama Češke, Lihtenštajna i Gibraltara, a u Lihtenštajnu su po odigrana tri susreta zauzeli drugo mjesto sa sedam bodova, jednako koliko ih je brojila i prvoplasirana Češka. Hrvati su kvalifikacije otvorili pobjedom 4:1 nad Gibraltarom nakon čega su domaćina svladali 2:0 da bi u posljednjem dvoboju odigrali 2:2 s vršnjacima iz Češke.

Novi hrvatski U-17 reprezentativci tako su izborili natjecanje na Elitnom kolu kojemu su i domaćin, a u Rovinju ih na otvaranju očekuje reprezentacija Walesa koja zasigurno želi dobro namučiti Hrvate, posebice na njihovu terenu. No, vrijedi vidjeti što je sa svojim igračima, koji ispisuju svoje nove europske stranice, pripremio izbornik Bašić koji i sam ističe kako je nova U-17 generacija po profilima samih igrača, ali i načinu i stilu igre itekako različita od prethodne koju je vodio.

Reprezentacija Walesa nije nimalo ugodna momčad, a do Elitnog kola koje se održava u Hrvatskoj stigla je kroz kvalifikacijsku skupinu 1 kojoj je bila i domaćin. Na otvaranju kvalifikacija Wales je pomalo iznenadio svladavši jednog od favorita, reprezentaciju Nizozemske, 2:1. No, potom su reprezentativci Walesa pretrpjeli minimalan poraz od Švicarske da bi na koncu remizirali s Albanijom te su s četiri osvojena boda osigurali nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Hrvatski izbornik o prvom je hrvatskom suparniku na Elitnom kolu, pak, kazao:

"Wales smo dosta dobro proučili te smo vidjeli da se radi o jako kvalitetnoj i korektnoj ekipi što ukazuju i njeni rezultati. Oni su, naime, u prvom kvalifikacijskom krugu pobijedili Nizozemsku koja je jedna od najboljih ekipa u ovome uzrastu. Također, velik broj igrača Walesa nastupa za ekipe iz engleske lige, a dosta njih već sada igra za starija godišta što ukazuje da se radi o stvarno kvalitetnoj i dobro posloženoj momčadi."

Kapetan mlade hrvatske reprezentacije Bruno Budalić za hns-cff.hr uz najavu susreta s Walesom kazao je riječ, dvije i o odrađenim pripremama.

"Pripreme su prošle jako dobro, cijela momčad je odlično radila i svi smo zadovoljni postignutim na pripremama. Uistinu odlično izgledamo. Elitno kolo otvaramo s Walesom i po meni je ta utakmica za nas vrlo važna samim time što je prva i važno je krenuti u turnir pobjedom. Jako smo se dobro pripremili za utakmicu s Walesom, proučili smo protivnika i naravno da smo spremili ponešto za svog prvog suparnika."

Susret Uefa U-17 Elitnog kola između Hrvatske i Walesa na stadionu Valbruna na rasporedu je u 15:30 sati.