Reprezentacije

Slijedi odluka protiv Belgije

Druga pobjeda
Hrvatske U-19 za
vodstvo u skupini

25.03.2016.
Druga pobjeda Hrvatske U-19 za vodstvo u skupini
foto: Nikola Kurti
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava

Hrvatska reprezentacija do 19 godina starosti svladala je na Kantridi i Škotsku te je na korak do željenog plasmana na Europsko prvenstvo.

U-19: ŠKOTSKA - HRVATSKA 0:3 (0:1)
UEFA Elitno kolo, Skupina 5.
Stadion Kantrida, Rijeka.

Sudac: P. Ardeleanu (Češka)

Strijelci: 0:1 - Brodić (36'), 0:2 - Turčin (47'), 0:3 - Brekalo (77')

Žuti kartoni: Harvie (61'), Wright (70')

Škotska: McCrorie, Cameron, Breslin, Iacovitti, Jules, Thomson, Hardie, Kiltie (od 56' Wighton), Nesbitt (od 64' Wright), Sammut, Harvie (od 80' Ross). Izbornik: S. Gemmill.

Hrvatska: Šemper, Hudećek, Benković, Soldo, Plantak, Brekalo (od 81' Lovren), Knežević, Brodić, Balić (od 59' Moro), Turčin, Erlić (od 73' Sosa). Izbornik: F. Milin.

U drugom nastupu u sklopu Elitnog kola Skupine 5 mladi su Vatreni pod vodstvom izbornika Ferde Milina pobijedili i Škotsku te završnih 90 minuta borbe za europsku smotru čekaju na prvom mjestu u skupini.

Na prvi se pogodak čekalo do 36. minute, a tada je u sjajnoj akciji Benković petom asistirao Brodiću, koji također petom trese škotsku mrežu.

foto: Nikola Kurti

Drugi je pogodak pao na samom početku drugog poluvremena, kada je Soldo s lijeve strane ubacio za Turčina, koji glavom pogađa gornji kut McCroriejevog gola.

foto: Nikola Kurti

Konačnih 3:0 postavio je Brekalo na dodavanje Mora iz prekida u 77. minuti dvoboja.

foto: Nikola Kurti

U prvom susretu drugog kola Skupine 5 Belgija je golom Cuypersa u 81. minuti pobijedila Bugarsku 1:0 te također ima maksimalnih šest bodova. U trećem, odlučujućem kolu sastaju se Hrvatska i Belgija u ponedjeljak, 28. ožujka na riječkoj Rujevici, a u istom terminu Bugarska i Škotska igraju u Kostreni. Samo će pobjednik skupine izboriti nastup na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

UEFA Elitno kolo, Skupina 5:
1. Hrvatska 6 (4:0)
2. Belgija 6 (3:0)
3. Bugarska 0 (0:2)
4. Škotska 0 (0:5)

25.03.2016., Stadion Kantrida, Rijeka
Suci: Ardeleanu Petr (CZE), Molacek Jiri (CZE), Matyash Viktor (UKR)
Četvrti sudac: Abdula Anatoliy (UKR)
Škotska
0
Hrvatska
3
1Robby McCrorie1Adrian Šemper
3Kyle Cameron2Matej Hudećek
4Jack Breslin4Filip Benković
5Alexander Iacovitti5Vinko Soldo
6Zak Jules6Karlo Plantak
8Joseph Thomson7Josip Brekalo
77'
81'
9Ryan Hardie8Bojan Knežević
10Greg Kiltie
56'
9Fran Brodić
36'
15Aidan Nesbitt
64'
10Andrija Balić
59'
17Ruben Sammut14Tomislav Turčin
47'
19Daniel Harvie
61'
80'
15Martin Erlić
73'
Pričuvni igrači
12Ross Doohan12Karlo Letica
2Sam Wardrop3Borna Sosa
73'
7Craig Wighton
56'
11Davor Lovren
81'
11Scott Wright
70'
64'
13Ivan Božić
14Frank Ross
80'
16Nikola Moro
59'
18Adam Frizzell17Matija Fintić
18Ennio Travaglia
Treneri
Scot Gemmill ((SCO))Ferdo Milin

Hrvatsku U-19 reprezentaciju ovoga petka očekuje drugi susret Elitnog kola u Rijeci u kojem će snage odmjeriti sa Škotskom.

Na Kantridi će i ovoga petka hrvatski U-19 reprezentativci zaigrati u Elitnom kolu, kvalifikacijskom turniru za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se u srpnju održati u Njemačkoj. Pred Hrvatima je ovoga puta susret sa Škotskom protiv koje će tražiti drugu pobjedu na turniru kako bi zakoračili još jedan korak bliže k Euru na koje će se plasirati samo pobjednici skupina elitnih kola.

Vrlo dobro su mladi Hrvati otvorili Elitno kolo, naime, u čvrstoj su i teškoj utakmici s Bugarskom pogotkom Josipa Brekala minimalno svladali svog suparnika te tako osvojili prve vrijedne bodove. Škotska je, pak, u prvom susretu Elitnog kola u Kostreni poražena od Belgije 0:2.

Do samog Elitnog kola Škotska je stigla kroz kvalifikacijsku skupinu 1 kojoj je domaćin bila Irska, a u kojoj su Škoti osigurali drugo mjesto sa šest osvojenih bodova. U prvom su susretu svladali Latviju 2:0, potom su minimalno poraženi od Slovenije da bi na kraju pobijedili domaćina 4:0. Hrvatska je, pak, osigurala Elitno kolo domaćim kvalifikacijskim turnirom te osvojenim prvim mjestom uz ukupno sedam bodova. Hrvati su na tome putu pobijedili Crnu Goru 3:1 i Kazakhstan 1:0 te su potom odigrali 1:1 s Mađarskom.

"Škotska igra tradicionalno dobar otočki nogomet te je pružila dobru igru protiv Belgije. Protiv nas su svi 'nabrijani' i to je normalno, tako će biti i Škotska kojoj ne ide u prilog to što je izgubila u prvoj utakmici. Mi ćemo pokušati osvježiti momčad i igrati svoju igru protiv Škota", kazao je za hns-cff.hr izbornik Ferdo Milin koji u susretu neće moći računati na ozlijeđenog Nikolu Mora.

"Sretni smo zbog ostvarene pobjede protiv Bugarske, dominirali smo cijelu utakmicu i bili smo bolji. Bugari su igrali na kontre i polukontre, ali slavlje je pripalo nama, imamo tri boda i to je ono najvažnije. Otvorili smo turnir pobjedom te smo se okrenuli Škotskoj koja je jako zahtjevna, dobra i disciplinirana ekipa. No, mi također znamo da imamo dobru ekipu i vjerujemo u pozitivan rezultat. Želio bih pohvaliti i publiku koja nas je bodrila tijekom cijele utakmice te se nadam da će isto učiniti i u sljedećim susretima te da ćemo zajedno s njome doći do novih pobjeda", rekao je za hns-cff.hr hrvatski reprezentativac Filip Benković.

Susret Uefa U-19 Elitnog kola između Hrvatske i Škotske na stadionu Kantrida u Rijeci na rasporedu je u 16 sati, a izravni prijenos moći će se pratiti putem live streama na službenim internetskim stranicama Hrvatskog nogometnog saveza.