Reprezentacije

Pogodak Mandžukića

Hrvatska povela,
Mađarska izjednačila
u Budimpešti

26.03.2016.
Hrvatska povela, Mađarska izjednačila u Budimpešti
foto: Drago Sopta/HNS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava
  • Galerija

U prijateljskom susretu u Budimpešti, Vatreni su remizirali s domaćinom 1:1, uz pogotke Mandžukića i Dzsudzsaka.

MAĐARSKA - HRVATSKA 1:1 (0:1)
Prijateljska utakmica.
Groupama Arena, Budimpešta.

Sudac: R. Prihoda (Češka)

Strijelci: 0:1 - Mandžukić (29'), 1:1 - Dzsudzsak (79')

Žuti kartoni: Ćorluka (45+2'), Vida (49'), Perišić (63'), Szalai (80'), Korhut (89')

Mađarska: Dibusz (od 46' Bogdan), Lang, Korhut, Fiola, Guzmics, Gera, Nagy (od 46' Elek), Kleinheisler (od 80' Bode), Nemeth (od 46' Nikolić), Dzsudzsak (od 82' Stieber), Priskin (od 46' Szalai). Izbornik: B. Storck.

Hrvatska: Kalinić, Vida, Ćorluka, Schildenfeld, Vrsaljko, Antolić, Modrić, Kovačić (od 75' Srna), Brozović, Perišić, Mandžukić. Izbornik: A. Čačić.

foto: Drago Sopta/HNS

Nakon osječke pobjede nad Izraelcima (2:0), izabranici Ante Čačića formu su testirali i protiv Mađara, a hrvatski je izbornik poslije četiri uzastopne pobjede zabilježio i svoj prvi neriješeni rezultat.

U poluvremenu u kojemu je bilo svega nekoliko dobrih prigoda za pogodak, Hrvatska je povela u 29. minuti, kada je Perišić ubacio s lijeve strane, a Mandžukić na drugoj vratnici nogom pospremio loptu u mrežu.

Perišić je nekoliko minuta prije kraja okončao jedan hrvatski protunapad udarcem preko gola, a Kleinheisler je testirao Kalinića udarcem s 20 metara, no hrvatski je vratar bio spreman i izbacio loptu u korner.

foto: Drago Sopta/HNS

Novim je pokušajem Kleinheislera otvoreno i drugo poluvrijeme, no ponovno je Kalinić bio na mjestu, a Hrvatska je opasno zaprijetila u 76. minuti. Tada je Srna, tik po svom ulasku u igru, ciljao suprotne rašlje iz slobodnog udarca, no otišlo je pored gola.

Iz slobodnog udarca s druge strane, samo tri minute poslije, Mađarska je izjednačila. Kapetan Dzsudzsak vrlo je lijepo pogodio gornji kut Kalinićevog gola.

U sudačkoj nadoknadi susreta, današnji hrvatski kapetan Modrić imao je priliku za prizeman udarac s ruba šesnaesterca, ali Bogdan se nije dao iznenaditi te se rezultat više nije mijenjao.

foto: Drago Sopta/HNS

26.03.2016., , Budimpešta
Suci: Radek Prihoda (CZE), Radek Kotik (CZE), Ivo Nadvornik (CZE)
Mađarska
1
Hrvatska
1
1Denes Dibusz
46'
12Lovre Kalinić
2Adam Lang15Domagoj Antolić
3MIhaly Korhut
89'
10Luka Modrić
5Attila Fiola8Mateo Kovačić
75'
7Balazs Dzsudzsak
79'
82'
5Vedran Ćorluka
45'+2'
8Adam Nagy
46'
2Šime Vrsaljko
10Zoltan Gera4Ivan Perišić
63'
11Krisztian Nemeth
46'
17Mario Mandžukić
29'
15Laszlo Kleinheisler
80'
21Domagoj Vida
49'
19Tamas Priskin
46'
14Marcelo Brozović
20Richard Guzmics13Gordon Schildenfeld
Pričuvni igrači
12Adam Bogdan
46'
1Ivan Vargić
21Peter Gulacsi23Danijel Subašić
22Gabor Kiraly18Alen Halilović
4Barnabas Bese6Dejan Lovren
6Akos Elek
46'
11Darijo Srna
75'
9Adam Szalai
80'
46'
13Daniel Bode
80'
14Adam Gyurcso
17Nemanja Nikolics
46'
18Zoltan Stieber
82'
23Roland Juhasz
Treneri
Bernd StockAnte Čačić

U subotu je na rasporedu drugi ovotjedni pripremni okršaj Vatrenih, protiv reprezentacije Mađarske u Budimpešti.

Prvi korak u pripremama za nadolazeće Europsko prvenstvo u Francuskoj hrvatska nogometna reprezentacija odradila je u srijedu u Osijeku protiv Izraela te ubilježila novu pobjedu, četvrtu u četiri dosadašnja susreta s izbornikom Ante Čačićem na klupi.

Za pobjedu 2:0 zabili su Ivan Perišić i Marcelo Brozović, a u iz Osijeka su Vatreni otputovali na novu provjeru, protiv Mađara u Budimpešti.

Susret se igra na stadionu Groupama Arena, koji je ostavio vrlo dobar dojam na hrvatsku reprezentaciju. "Mađari zaslužuju čestitke za odlazak na EP nakon toliko godina, zasluženo su tamo nakon zahtjevnog doigravanja s Norveškom, a svim žiteljima Mađarske te državnom rukovodstvu treba čestitati na toliko sagrađenih nogometnih zdanja. Mi možemo biti itekako, nažalost, ljubomorni", rekao je hrvatski izbornik Ante Čačić.

"Kada vidite ovako prekrasan stadion, koji će biti dobro popunjen, ne bi trebalo biti problema", dodao je Domagoj Vida.

Za susret s Mađarskom, uz ranije prekrižene Ivana Rakitića i Marka Pjacu zbog ozljeda, ne kandidiraju niti Nikola Kalinić te Milan Badelj iz Fiorentine, koji su u četvrtak osjetili probleme s prehladom i povišenom temperaturom. Oni su već u petak krenuli put Zagreba.

Hrvatska se s Mađarima susretala šest puta nakon osamostaljenja i još je uvijek bez poraza. Ubilježila je tri pobjede - 4:1 u Osijeku 1996. godine, 2:0 u Pecsu 2002. godine te 3:0 u Zagrebu 2004. godine - i tri neriješena rezultata. U Györu je 1994. godine bilo 2:2, a u Budimpešti 2005. i 2008. godine 0:0 i 1:1.

Mađarska se također priprema za nastup na Europskom prvenstvu, nakon 44 godine čekanja, a u Francuskoj će snage odmjeriti s Portugalom, Austrijom i Islandom. Izbornik Čačić izdvojio je iskusne Kiralyja i Geru te raspoložene Szalaija i Dzsudzsaka kao temelje mađarske momčadi.

"Gledali smo Mađare i njihov način igre. To ćemo prenijeti igračima iako nemamo previše vremena. Radi se o organiziranoj, tehnički dotjeranoj momčadi, ali naglasak želim staviti na zahtjeve svoje momčadi. Ovo nam je možda i najzahtjevnija utakmica prije Francuske i vjerujem da ćemo gledati natjecateljsku utakmicu koja će zadovoljiti puni stadion. Hrvatska će, kao i protiv svakoga, tražiti pobjedu", najavio je Čačić.

Susret Mađarske i Hrvatske na novom stadionu Ferencvarosa počinje u 18:00 sati.

galleryimg2
foto: Drago Sopta/HNS
scrollscroll