Reprezentacije

Golovi Perišića i Brozovića

Nova osječka
pobjeda, Hrvatska
opet bolja od Izraela

23.03.2016.
Nova osječka pobjeda, Hrvatska opet bolja od Izraela
foto: Drago Sopta/HNS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava
  • Galerija

Hrvatska nogometna reprezentacija u Osijeku je ugostila Izraelce te pobjedom otvorila 2016. godinu i pripremni ciklus za Europsko prvenstvo.

HRVATSKA - IZRAEL 2:0 (2:0)
Prijateljska utakmica.
Stadion Gradski vrt, Osijek.

Sudac: I. Vad (Mađarska)

Strijelci: 1:0 - Perišić (4'), 2:0 - Brozović (34')

Žuti kartoni: Gershon (40'), Kehat (60'), Cohen (61')

Hrvatska: Subašić (od 46' L. Kalinić), Ćorluka (od 46' Schildenfeld), Lovren, Vida, Srna (od 44' Vrsaljko), Brozović, Badelj (od 51' Halilović), Modrić (od 68' Antolić), Perišić, Mandžukić, N. Kalinić (od 57' Kovačić). Izbornik: A. Čačić.

Izrael: Kleyman, Tibi, B. Bitton (od 46' Tzedek), Tawatha (od 67' Saief), Gershon, Kehat (od 83' Kayal), N. Bitton, Buzaglu (od 46' Cohen), Ben Chaim (od 77' Benayoun), Dabbur, Hemed (od 77' Barda). Izbornik: A. Hazan.

U svom prvom nastupu u 2016. godini, ujedno u jubilarnom desetom u Osijeku, Hrvatska je pobijedila Izrael osmi put u devet međusobnih susreta. Na Gradskom vrtu bilo je 2:0 za Vatrene, a susret su u društvu predsjednika HNS-a Davora Šukera pratili i hrvatski premijer Tihomir Orešković, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar te ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat.

foto: Drago Sopta/HNS

Prvi su, doduše, zaprijetili Izraelci te se nakon gužve pred Subašićem zatresla vratnica, no iz prve je prave prilike Hrvatska u novim dresovima povela. Nakon kornera je Brozović uposlio Perišića, a on nogom pogodio bliži gornji kut za 1:0.

Prilike su potom imali i Modrić i Mandžukić, a s druge je strane kapetan Srna na gol-crti zaustavljao gostujući pokušaj. U 27. minuti zatresla se izraelska prečka, da bi u nastavku akcije Srna pucao pored gola.

Sedam minuta poslije Mandžukić je pogodio vratnicu, ali je na odbijenoj lopti prvi bio Brozović i sigurnim udarcem zatresao mrežu za udvostručenje hrvatske prednosti.

Prije odmora izbornik Ante Čačić morao je zamijeniti ozlijeđenog kapetana Srnu te je umjesto njega ušao Vrsaljko, a na poluvremenu je izbornik promijenio i sustav igre, uz ulazak L. Kalinića na gol te Schildenfelda u obranu.

U nastavku utakmice priliku za isticanje dobio je upravo vratar Kalinić, koji je izvrsno zaustavljao pokušaje Cohena i Tibija, dok je u samim završnim minutama Hrvatska bila blizu postizanja trećeg pogotka. Međutim, udarci Kovačića i Vrsaljka nisu bili dovoljno precizni te se rezultat više nije mijenjao.

Dio prihoda od ulaznica, 50.000 kuna, bit će doniran za radove na vukovarskom vodotornju, simbolu hrvatskog zajedništva, a Hrvatska će u subotu gostovati u Budimpešti kod Mađarske.

 

foto: Drago Sopta/HNS

23.03.2016., Stadion Gradski vrt, Osijek. Gledatelja: 10545
Suci: Istvan Vad, Mađarska, Peter Berettyan, Mađarska, Gabro Eros, Mađarska
Četvrti sudac: Ante Vučemilović, Hrvatska
Hrvatska
2
Izrael
0
23Danijel Subašić
46'
1Kleyman Boris
4Ivan Perišić
4'
21Tibi Eytan
19Milan Badelj
50'
20Bitton Ben
46'
17Mario Mandžukić13Tawatha Talb
65'
11Darijo Srna
44'
5Gershon Rami
40'
21Domagoj Vida19Kehat Roi
59'
82'
14Marcelo Brozović
34'
4Bitton Nir
16Nikola Kalinić
56'
11Bar Buzaglo Maor
46'
5Vedran Ćorluka
46'
14Dabbur Muanes
6Dejan Lovren12Ben Chaim Tal
75'
10Luka Modrić
67'
9Hemed Tomer
75'
Pričuvni igrači
12Lovre Kalinić
46'
23Goresh David
1Ivan Vargić18Harush Ariel
15Domagoj Antolić
67'
22Tzedek Shir Meir
46'
2Šime Vrsaljko
44'
3Davidzada Rustan Ofir
7Ivan Rakitić8Cohen Almog
60'
46'
8Mateo Kovačić
56'
17Kenneth Saief Hassan
65'
13Gordon Schildenfeld
46'
15Benayoun Yossi Shai
75'
18Alen Halilović
50'
7Kayal Beram
82'
10Barda Elyaniv Felix
75'
Treneri
Ante ČačićHazan Alon

Svoju prvu utakmicu u 2016. godini Hrvatska će odigrati na osječkom stadionu Gradski vrt protiv Izraela.

Hrvatska - Izrael
Prijateljska utakmica
23. ožujka 2016., 18:00
Osijek, stadion Gradski vrt (PRODAJA ULAZNICA)

Nakon što su u 2015. godini osigurali plasman na Europsko prvenstvo u Francuskoj, Vatreni su pripreme za svoje deveto veliko natjecanje započeli reprezentativnim tjednom u kojemu će snage odmjeriti protiv Izraela u Osijeku te protiv Mađarske u Budimpešti.

Susret s Izraelcima bit će jubilarni deseti nastup Hrvatske na Gradskom vrtu, a uz toplu dobrodošlicu i odličnu atmosferu hrvatski su nogometaši na tom stadionu uživali i u dobrim rezultatima. Naime, u Osijeku još nikada nisu poraženi.

 

Osim toga, Izraelci će se u srijedu pridružiti Slovencima na vrhu popisa najčešćih suparnika Hrvatske nakon osamostaljenja. Bit će im to već deveti međusobni dvoboj, pri čemu Hrvatska ima sedam pobjeda, a tek je jedan dvoboj završio neriješeno.

"Ove dvije utakmice ulazak su u finalne pripreme za EP i moramo si napraviti natjecateljski podražaj, postaviti igračima zahtjeve da bismo saznali kako možemo funkcionirati u Francuskoj. Za Osijek me vežu lijepe uspomene, rado dolazim, a hrvatska reprezentacija uvijek je srdačno primljena. Igračima nije nikakav problem doći u Osijek, tu ih uvijek čeka poticajna atmosfera i oni će znati uzvratiti dobrom igrom", najavio je hrvatski izbornik Ante Čačić uoči utakmice.

Navijači će protiv Izraela po prvi puta moći vidjeti najbolje hrvatske nogometaše u novim dresovima, u kojima će nastupati na europskoj smotri. Reakcije na dresove vrlo su pozitivne.

"Veseli me što u Osijeku igramo u novim dresovima, tamo se hrvatska reprezentacija dočekuje s posebnom toplinom. Vjerujem da ćemo na to odgovoriti na najbolji mogući način i prezentirati svoju kvalitetu, a rezultat je uvijek u prvom planu i moramo mu se podrediti", naglasio je Čačić.

Hrvatska će u Osijeku nastupiti bez ozlijeđenog Marka Pjace, koji je u derbiju s Hajdukom ozlijedio rame i morao na operaciju, kao i bez Ivana Rakitića, kojemu je u dvoboju s Villarrealom stradao list desne noge.

Izraelci su u Lijepu našu doputovali pod vodstvom privremenog izbornika Alona Hazana, a među pozvanima je i legendarni Yossi Benayoun. Osječki gosti neće nastupiti na Europskom prvenstvu te slažu momčad za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a planove im djelomično kvare ozljede dvojice ponajboljih igrača, Erana Zahavija i Liora Rafaelova.

"Hrvatska je svakome veliki motiv. Izraelcima su se neki igrači ozlijedili, dosta su mijenjali, ali bit će nam dovoljno kvalitetan podražaj. Učinit će se sve kako bi postigli dobar rezultat u Osijeku. Gledao sam neke njihove utakmice, znamo njihove igrače i oni su dobri u sredini terena i napadu, a malo slabiji u zadnjoj liniji. No, tehnički su dotjerana momčad koja može učiniti utakmicu zanimljivom", sažeo je hrvatski izbornik.

Utakmica Hrvatske i Izraela u Gradskom vrtu počinje u 18:00 sati.

galleryimg2
foto: Drago Sopta/HNS
scrollscroll