Reprezentacije

Mladi Vatreni zaključili EP

Maksimalni Englezi
pobijedili i Hrvatsku
U-19

18.07.2016.
Maksimalni Englezi pobijedili i Hrvatsku U-19
foto: UEFA / Sportsfile
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava

Hrvatska reprezentacija do 19 godina starosti porazom je zaključila svoj nastup na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

U-19: ENGLESKA - HRVATSKA 2:1 (2:0)
Europsko prvenstvo U-19, Skupina B.

Sudac: A. Agajev (Azerbajdžan)

Strijelci: 1:0 - Brown (4'), 2:0 - Anočić (10' - autogol), 2:1 - Moro (58')

Žuti kartoni: Soldo (69'), Hudećek (80')

Engleska: Woodman, Kenny, Moore (od 78' Maitland-Niles), Fry, Onomah, Ojo, Brown, Walker-Peters, Ledson, Oxford, Lookman. Izbornik: A. Boothroyd.

Hrvatska: Nevistić, Hudećek, Anočić, Soldo, Plantak, Brekalo (od 39' Brodić), Balić, Ivanušec, Moro (od 77' Božić), Fintić (od 61' Knežević), Jakić. Izbornik: F. Milin.

Nakon poraza od Nizozemske i Francuske u prva dva kola, Hrvatska U-19 ostala je bez polufinala u Njemačkoj i plasmana na Svjetsko prvenstvo, a u trećem se kolu sastala s pobjednikom skupine, Engleskom.

Englezi su brzo stekli dva pogotka prednosti. Već u četvrtoj minuti Brown je odradio većinu posla i dobrim udarcem matirao Nevistića, dok je šest minuta kasnije ubacio upravo Brown, a pogodak za 2:0 naposljetku je upisan kao autogol Anočića.

Mladi su Vatreni uspjeli ublažiti poraz, a lijepi je pogodak iz daljine postigao Moro u 58. minuti dvoboja. Hrvatski pritisak na englesku obranu u potrazi za poravnanjem ipak nije urodio plodom.

U drugoj utakmici trećeg kola Skupine B, Francuska je svladala Nizozemsku 5:1 i osvojila drugo mjesto u skupini te osigurala plasman u polufinale Europskog prvenstva i mjesto na Svjetskom prvenstvu. U polufinalu će igrati Portugal i Francuska te Engleska i Italija, dok će Njemačka i Nizozemska u razigravanje za posljednje, peto mjesto na svjetskoj smotri.

Skupina B:
1. Engleska 9
2. Francuska 6
3. Nizozemska 3
4. Hrvatska 0

18.07.2016., ,
Suci: Aghayev Aliyar (AZE), Djukic Milutin (MNE), Çokaj Ridiger (ALB)
Četvrti sudac: Reinshreiber Roi (ISR)
Engleska
2
Hrvatska
1
1Freddie Woodman12Ivan Nevistić
2Jonjoe Kenny2Matej Hudećek
5Taylor Moore
78'
3Silvio Anočić
10'
6Dael Fry5Vinko Soldo
69'
8Joshua Onomah6Karlo Plantak
10Oluwaseyi Ojo7Josip Brekalo
38'
11Isaiah Brown
4'
10Andrija Balić
12Kyle Walker-Peters14Luka Ivanušec
80'
14Ryan Ledson16Nikola Moro
58'
77'
16Reece Oxford17Matija Fintić
61'
17Ademola Lookman18Kristijan Jakić
Pričuvni igrači
13Sam Howes1Karlo Letica
4Jordan Rossiter8Bojan Knežević
61'
7Tammy Abraham9Fran Brodić
38'
9Dominic Solanke11Davor Lovren
15Fikayo Tomori13Ivan Božić
77'
18Ainsley Maitland-Niles
78'
15Marijan Čabraja
Treneri
Adrian Boothroyd ((ENG))Ferdo Milin

U posljednjem susretu na Europskom prvenstvu hrvatsku U-19 reprezentaciju očekuje dvoboj s Engleskom.

Svoj nastup na Europskom prvenstvu Hrvatska U-19 otvorila je porazom 1:3 od Nizozemske nakon čega je susret s vršnjacima iz Francuske završio 0:2. Pred Hrvatskom je sada posljednji susret u skupini B, s Engleskom.

Mladi hrvatski reprezentativci put do Europskog prvenstva započeli su preko kvalifikacijskog turnira gdje su osvojili prvo mjesto sa sedam osvojenih bodova. Svladali su na tom putu Crnu Goru 3:1 i Kazahstan 1:0 te su zatim odigrali 1:1 s Mađarskom. Elitno kolo donijelo je tri susreta bez primljenog pogotka, a mladi Vatreni svladali su tamo Bugarsku 1:0, Škotsku 3:0 i Belgiju 4:0. Uoči početka Europskog prvenstva Hrvatska se pripremala u Sv. Martinu na Muri gdje je u prijateljskom susretu sa Slaven Belupom odigrala 1:1.

"Očekuje nas teška utakmica protiv Engleske, ali se nadam da ćemo u njoj pozitivno reagirati. Momčad je malo poljuljana jer smo se nadali boljem rezultatu na Europskom prvenstvu od ostvarenog, ali u životu ništa nije idealno tako da ćemo se pokušati dići iznad ovoga. Kao izbornik vjerujem u ovu momčad i veselim se budućnosti koju Hrvatska ima u ovom trenutku", kazao je uoči susreta s Engleskom izbornik Hrvatske Ferdo Milin.

Hrvatski reprezentativac Nikola Moro također je najavio susret s Engleskom.

"Unatoč tome što nemamo više mogućnost za odlazak na Svjetsko prvenstvo u susretu s Engleskom dat ćemo sve od sebe i pokušat ćemo pobijediti. Pripremali smo se jednako kao i za posljednje dvije utakmice, budući da turnir još nije završio. Odradit ćemo Europsko prvenstvo do posljednje minute karakterno i pošteno."

Engleska je kvalifikacije za Euro odradila s dva slavlja (Makedonija, Finska) i jednim remijem (Italija) te sa sedam osvojenih bodova i vodećom pozicijom u skupini, dok je na Elitnom kolu također zauzela vodeću poziciju u grupi s jednakim omjerom. Slavila je nad Gruzijom 2:1 te Španjolskom 2:0, dok je s Grčkom odigrala 1:1. Na Europskom prvenstvu Englezi su slavili nad Francuskom i Nizozemskom jednakim rezultatom 2:1 te su osigurali prolaz u daljnju fazu natjecanja.

Posljednji susret skupine B između Hrvatske U-19 i Engleske U-19 na rasporedu je u 12 sati u Heidenheimu, a sudit će ga Alijar Agajev iz Azerbajdžana, dok će Nizozemska i Francuska istoga dana snage odmjeriti u istome terminu u Aalenu.