Hrvatske reprezentacije

Prva prvenstvena pobjeda Diva iz predgrađa

Rijeka svladala
Hajduk, pobjeda
Intera nad
Lokomotivom

21.08.2016.
Rijeka svladala Hajduk, pobjeda Intera nad Lokomotivom
foto: Drago Sopta/HNS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava
  • Galerija

Nedjelju je u sklopu šestog kola MAXtv Prve lige otvorio Inter slavljem 2:1 nad Lokomotivom u Zaprešiću, dok je kolo zaključila Rijeka slavljem 4:2 nad Hajdukom u Jadranskom derbiju.

Inter-Zaprešić - Lokomotiva 2:1 (1:0)

Div iz predgrađa Lokomotivu je ugostio kao posljednji s dva neriješena rezultata i tri pretrpljena poraza, kao i dva osvojena boda, dok su Lokosi uoči odlaska u Zaprešić bili deveti s istim omjerom remija i poraza te jednakim brojem sakupljenih bodova kao i Inter, no zbog bolje gol razlike nalazili su se poziciju više na ljestvici.

Domaćina u vodstvo u osmoj minuti dovodi bivši igrač Lokomotive, a sada Intera Jakov Puljić da bi u nastavku susreta, točnije, u 57. minuti Endri Cekici poravnao rezultat na 1:1 pogotkom s 20 metara. U 70. minuti Puljić je ponovno strijelac te osigurava svojoj momčadi novo vodstvo.

Hajduk - Rijeka 2:4 (1:2)

Bili su kao četvrti dočekali Riječane u 70. Jadranskom derbiju te uz tri slavlja te po jedan neriješen rezultat i poraz, kao i deset prvenstvenih bodova, dok je hrvatski viceprvak u Split stigao s drugog mjesta na tablici te s četiri pobjede i jednim remijem, kao i 13 bodova.

U susretu je poveo domaćin preko Francka Ohandze koji je siguran s 11 metara nakon što je Filip Bradarić srušio Antu Ercega u kaznenom prostoru u 12. minuti. 12 minuta kasnije izjednačenje na Poljudu. Mario Gavranović glavom zabija za 1:1.

Gosti u vodstvo dolaze u 35. minuti kada kazneni udarac realizira Roman Bezjak. Isti igrač zaslužan je i za treći gostujući pogodak. Marko Vešović ubacio je loptu za Bezjaka koji u 61. minuti pogađa za 3:1.

Pet minuta kasnije zaostatak Hajduka smanjuje Ardian Ismajli, no konačnih 4:2 za slavlje Rijeke u Jadranskom derbiju postavlja, po ubačaju Vešovića, u 80. minuti Franko Andrijašević.

21.08.2016., Gradski stadion Poljud, Split. Gledatelja: 10374
Suci: Fran Jović, Ivica Modrić, Igor Krmar
Četvrti sudac: Davor Kožarec
Hajduk
2
Rijeka
4
1Dante Stipica32Andrej Prskalo
17Josip Juranović
68'
15Matej Mitrović
24Marko Pejić
72'
11Roman Bezjak
35'
61'
68'
32Fran Tudor6Stefan Ristovski
26Toma Bašić8Leonard Zuta
4Maxym Bilyy
35'
37'
17Mario Gavranović
24'
50'
11Franck Ohandza Zoa
13'
18Josip Elez
5Lorenco Šimić
27'
23Franko Andrijašević
79'
88'
50Ante Erceg
83'
28Filip Bradarić
13'
15Ignacio Maganto Pérez
56'
29Marko Vešović
73'
81'
90Savvas Gkentsoglou27Josip Mišić
87'
Pričuvni igrači
13Ivo Grbić12Simon Sluga
6Jefferson De Jesus Santos40Gerald Chibueze Diyoke
34Ardian Ismajli
66'
37'
10Florentin Matei
50'
44Marko Ćosić5Dario Čanađija
81'
22Said Ahmed Said
72'
22Aleksandar Šofranac
88'
9Márkó Futács
56'
99Haris Handžić
88Frane Vojković77Ivan Martic
Treneri
Marijan PušnikMatjaž Kek

Šesto kolo MAXtv Prve lige ove će nedjelje zaključiti Inter-Zaprešić i Lokomotiva te Hajduk i Rijeka.

Div iz predgrađa Lokomotivu će ugostiti kao posljednji s dva neriješena rezultata i tri pretrpljena poraza, kao i dva osvojena boda, a ovoga je tjedna odigrao 0:0 s Vinogradarom u prijateljskoj utakmici.

"Imamo premalo bodova s obzirom na naše domete. Moramo skupiti glave, dići se i početi jačim tempom skupljati bodove. Ove nedjelje igramo kod kuće s Lokomotivom i pobjeda se nameće kao imperativ. Lokomotiva ima niz kvalitetnih igrača od kojih prijeti opasnost. Stoga ćemo morati biti na maksimumu kako bismo ostvarili uspjeh. Odgovaraju nam, riječ je o tehničkoj momčadi s kojom se može lijepo igrati", najavio je susret s Lokomotivom Interov Ivan Blažević.

Lokosi su uoči odlaska u Zaprešić deveti s istim omjerom remija i poraza te jednakim brojem sakupljenih bodova kao i Inter, no zbog bolje gol razlike nalaze se poziciju više na ljestvici, a u proteklom su tjednu zaigrali u prvoj utakmici play-offa kvalifikacija za Europsku ligu u sklopu koje su ugostili Genk s kojim su, pak, odigrali 2:2.

Bili kao četvrti dočekuju Riječane u 70. Jadranskom derbiju te uz tri slavlja te po jedan neriješen rezultat i poraz, kao i deset prvenstvenih bodova, a gostovali su prije nekoliko dana kod Maccabija iz Tel Aviva od kojeg su izgubili 1:2 u prvom susretu kvalifikacija za Europsku ligu.

"Najviše mi zaokuplja misli utakmica s Rijekom. Igrači sa zadovoljstvom dočekuju utakmicu. Treba se ohrabriti, odigrati opušteno, ali uz maksimalnu dozu discipline i dizati igru na višu razinu. Drugo poluvrijeme protiv Maccabija pokazalo je da postajemo ozbiljna momčad, da se može računati na određene igrače koji možda još nisu toliko cijenjeni, ali ja smatram da se trude i bore te da su na pravom putu. Posloženi su u sredini i u obrani, pored Dinama su u ovom trenutku druga najbolja hrvatska momčad", izjavio je trener Hajduka Marijan Pušnik koji u susretu neće moći računati na ozlijeđenog Tonćija Mujana.

Hrvatski viceprvak u Split odlazi s drugog mjesta na tablici te s četiri pobjede i jednim remijem, kao i 13 bodova.

"Kao i uvijek kada govorimo o Jadranskom derbiju, to je za nas izazovno gostovanje na Poljudu. Želimo nastaviti pozitivan niz, iako smo svjesni težine zadatka", kazao je trener Rijeke Matjaž Kek.

Susret šestoga kola MAXtv Prve lige između Intera i Lokomotive u Zaprešiću je na rasporedu u 19 sati, dok će Hajduk i Rijeka na Poljudu zaigrati od 21 sat.

Izvori: inter.hr, nk-rijeka.hr

galleryimg2
foto: Nikola Kurti
scrollscroll