Reprezentacije

Zadnje kolo Croatia Cupa

Hrvatska U-17 s
igračem manje
poražena u nadoknadi

03.10.2016.
Hrvatska U-17 s igračem manje poražena u nadoknadi
foto: Arhiva HNS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava

U posljednjem kolu Croatia Cupa, Hrvatska U-17 vodila je s igračem manje sve do sudačke nadoknade, kada je uslijedio grčki preokret.

U-17: HRVATSKA - GRČKA 1:2 (1:0)
Croatia Cup, Kostrena.

Strijelci: 1:0 - Šego (36'), 1:1 - Voutsas (80+4'), 1:2 - Gkargkalatzidis (80+5')

Crveni karton: Nekić (47')

Hrvatska: Baždarić, Šutalo, Radić, Pršir (od 73' Čovo), Vuk (od 49' Hrvoj), Franjić (od 73' Lovrić), Šego (od 73' Baturina), Fruk (od 58' Palaversa), Nekić, Marin (od 58' Bajić), Ernst (od 58' Mikulić). Izbornik: D. Bašić.

U trećem, završnom kolu Croatia Cupa - pripremnog turnira za nadolazeće Europsko prvenstvo U-17 u Hrvatskoj iduće godine - mladi su Vatreni pod vodstvom izbornika Darija Bašića snage odmjerili s vršnjacima iz Grčke.

Hrvatska je povela u 36. minuti, a strijelac je bio Šego udarcem sa 17 metara po sredini grčkog gola. S tim se rezultatom otišlo na odmor, da bi Nekić u 47. minuti zaradio crveni karton zbog prekršaja na Voilisu.

Ipak, hrvatska je prednost na semaforu stajala sve do samog kraja sudačke nadoknade vremena. Naime, u četvrtoj minuti dodanog vremena Voutsas je poravnao rezultat, a minutu poslije Gkargkalatzidis donosi potpuni preokret i pobjedu Grčke 2:1.

U drugom susretu trećeg kola Engleska je ostvarila i treću pobjedu, vrlo uvjerljivih 8:1 protiv Njemačke, i sa svih devet bodova osvojila prvo mjesto.

Croatia Cup, poredak:
1. Engleska 9
2. Grčka 6
3. Njemačka 3
4. Hrvatska 0

03.10.2016., Žuknica, Kostrena
Grčka
2
Hrvatska
1
12Tsimopoulos Vasileios-Panagiotis12Vice Baždarić
6Antzoulas Georgios10Bartol Franjić
73'
2Voutsas Dimitrios
57'
20Leon-Habib Ernst
58'
3Tsaousis Marios
57'
11Michele Šego
36'
64'
73'
4Meliopoulos Dimitrios
79'
84'
14Toni Fruk
58'
5Papadopoulos Pavlos
41'
57'
5Stipe Radić
10Skenterai Antriano9Matej Vuk
48'
14Moraitakis Dimitrios
73'
4Josip Šutalo
17Zoumpoulidis Thomas-Griogorios
57'
16Antonio Marin
35'
58'
18Voilis Alexandros
49'
8Jurica Pršir
69'
73'
19Papadopoulos Eleftherios
86'
15Ivan Nekić
47'
Pričuvni igrači
1Nikopolidis Ioannis1Dominik Kotarski
7Lyratzis Eleutherios
57'
13Filip Tomašković
58'
8Gkootzamanidis Nikolaos
73'
19Roko Baturina
73'
9Glezos Kyriakos
57'
6Ante Palaversa
58'
11Gaitanidis Antonios
57'
17Jurica Bajić
78'
58'
15Katsoukis Christos
57'
21Tin Hrvoj
48'
16Gkargkalatzidis Grigorios
85'
49'
22Di Mateo Lovrić
83'
73'
7Josip Mitrović
2Bruno Čovo
73'
Treneri
Georgopoulos VasileiosBašić Dario

Posljednje kolo Croatia Cupa hrvatskoj U-17 reprezentaciji donosi dvoboj s Grčkom.

U trećem, posljednjem kolu Croatia Cupa Hrvatska U-17 snage će odmjeriti s nogometašima Grčke. Mladi Hrvati pripremni turnir za Europsko prvenstvo, koje će se u svibnju iduće godine održati u Hrvatskoj, otvorili su porazom 0:5 od Engleske nakon čega su poraženi od Njemačke 2:3.

"Sigurno da nakon prije dvije utakmice, u kojima nismo uspjeli ostvariti pobjede, neke stvari vidljivo trebamo poboljšati, no vesele me što smo se nakon početnog velikog poraza uspjeli vratiti jer takve su utakmice uvijek najteže, pogotovo kada nakon toga idete na jakog protivnika, kao što je Njemačka. Teško se osvježiti i vratiti, no dečki su u tome uspjeli. Malo smo nesretno krenuli u susret s Njemačkom, pokazali smo disciplinu i karakter koje gradimo cijelo vrijeme, nisu potonuli nakon negativnog rezultata iz prve utakmice i početnog negativnog rezultata iz susreta s Njemačkom. Od 30. minute do kraja utakmice kontrolirali smo utakmicu, bili smo kvalitetniji, stvorili smo mnogo prilika, no nismo ih iskoristili. Da smo bili mirniji, koncentriraniji i tehnički bolji u završnici, uspjeli bismo susret preokrenuti u svoju korist", kazao je u osvrtu na prva dva susreta izbornik Hrvatske U-17 Dario Bašić.

Novi hrvatski suparnik na Croatia Cupu, Grčka, turnir je otvorila pobjedom 3:2 nad Njemačkom te je potom poražena od Engleske 0:3.

"Evidentno je da moramo nastaviti ovim tempom, igrati velik broj jakih utakmica jer samo nas one mogu tehničko-taktički unaprijediti i mogu nas pripremiti za ono što dolazi, a to je Europsko prvenstvo. Tamo će se od ovih igrača kadetskog uzrasta očekivati da igraju skoro seniorski nogomet te su nam ovakve utakmice stoga pokazatelj i put kako dalje u ostalim utakmicama, kako i na koji način igrači trebaju raditi u svojim klubovima i protiv jakih protivnika te kako su im potrebni jaki i česti trenažni podražaji kako bi unaprijedili svoju kvalitetu."

"Grčka je nakon pobjede protiv Njemačke pretrpjela također uvjerljiv poraz od Engleske. Engleska je pokazala da je ipak za stepenicu kvalitetnija momčad na turniru, a nama je utakmice protiv Grčke prilika da odradimo još jedan dobar susret, a kroz utakmice i treninga prethodna dva dana vidio sam da smo se uspjeli vratiti, podići, mentalno smo spremni i jedva čekamo utakmicu. Dat ćemo sve od sebe da turnir završimo pozitivno, dakle pobjedom protiv Grčke. Radi se o ekipi koja je tehničko-taktički manje kvalitetna, ali zato je brza, motorična i fanatična momčad koja će od nas tražiti da budemo na visokoj razini sposobnosti. Samo takvim jakim i moćnim pristupom moći ćemo utakmicu dovesti u naš smjer. Očekuje nas lošiji teren zbog lošijih vremenskih uvjeta, moramo se stoga pripremiti na borbenu utakmicu koja možda na oko neće biti tehnički prelijepa, ali će detalji odlučivati o pobjedniku. Mi smo spremni ući u borbu, dati svoj maksimum i turnir zaključiti pobjedom te razveseliti sve ljude koji nas prate", zaključio je Bašić koji u susretu neće moći računati na Tomislava Krizmanića zbog kartona.

Na izbornika se nadovezao i mladi reprezentativac Michele Šego.

"Grčka je opasan protivnik. Dobili su Njemačku 3:2, nakon što su gubili 0:2. Mislim da ih možemo pobijediti, pokazali smo u utakmici s Njemačkom da se dižemo. Gubili smo u Rijeci 0:3 i počeli smo se polako dizati. Želimo ispraviti rezultate iz prve dvije utakmice i pobijediti za kraj turnira. Dat ćemo sve od sebe i ostaviti srce na terenu. Osjećamo da možemo pobijediti i atmosfera u momčadi je odlična."

Susret trećeg kola Croatia Cupa između Hrvatske i Grčke na rasporedu je u 16 sati na stadionu Žuknica u Kostreni, dok će od 12 sati na Aldo Drosini u Puli snage odmjeriti Njemačka i Engleska.