Reprezentacije

Hat-trick Sutona

Video: Hrvatska
otvorila
kvalifikacije
pobjedom nad Bosnom i
Hercegovinom

23.10.2019.
Video: Hrvatska otvorila kvalifikacije pobjedom nad Bosnom i Hercegovinom
foto: Drago Sopta/HNS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava

Malonogometna reprezentacija Hrvatske u Dubrovniku je svladala Bosnu i Hercegovinu 4:0 te tako napravila prvi korak prema plasmanu u posljednji krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

HRVATSKA - BOSNA I HERCEGOVINA 4:0 (2:0)
Kvalifikacije za SP, Skupina 7, Dubrovnik.

Strijelci: 1:0 - Suton (8'), 2:0 - Jelovčić (18'), 3:0 - Suton (23'), 4:0 - Suton (23')

Hrvatska: Luketin, Jelovčić, Perić, Novak, Kanjuh; Primić, Matošević, Kazazić, Perišić, Martinac, Postružin, Horvat, Suton, Đuraš. Izbornik: M. Stanković.

Bosna i Hercegovina: Galić, Pavlović, Aladžić, Kahvedžić, Radmilović; Milanović, Dujmović, Isanović, I. Ivanković, Perković, S. Ivanković, Džindić, Bošković, Jelić. Izbornik: I. Krezo.

foto: Drago Sopta/HNS

U srijedu je u dvorani Gospino Polje u Dubrovniku započeo turnir Skupine 7 prvog kruga kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo, a Stankovićevi su izabranici snage prvo odmjerili s Bosnom i Hercegovinom.

 

Hrvatska je povela u osmoj minuti pogotkom Sutona, a nedugo prije odmora isključen je Radmilović, što je Jelovčić kaznio udvostručivši prednost preciznim udarcem s desetak metara.

foto: Drago Sopta/HNS

Već u trećoj minuti nastavka Hrvatska je potvrdila pobjedu, pogocima Sutona u kratkom razdoblju, jednom nakon udarca iz kuta te jednom iz okreta. Hrvatski je reprezentativac tako upotpunio svoj hat-trick.

Pobjedu je u prvom kolu ubilježila i Rusija, koja je nadjačala Švedsku rezultatom 7:3. U drugom se kolu, u četvrtak, 24. listopada, sastaju Rusija - Bosna i Hercegovina te Hrvatska - Švedska, a Hrvatska će ponovno na teren u 20:00 sati.

foto: Drago Sopta/HNS

Kvalifikacije za SP, Skupina 7:
1. Rusija 3
2. Hrvatska 3
3. Švedska 0
4. Bosna i Hercegovina 0

foto: Drago Sopta/HNS

foto: Drago Sopta/HNS

foto: Drago Sopta/HNS

foto: Drago Sopta/HNS

foto: Drago Sopta/HNS

foto: Drago Sopta/HNS

foto: Drago Sopta/HNS

foto: Drago Sopta/HNS

foto: Drago Sopta/HNS

23.10.2019., , . Gledatelja: 800
Suci: Kamil Cetin (TUR), Adrian Tschopp (SUI), Radim Čep (CZE)
Hrvatska
4
BiH
0
12Žarko Luketin12Stanislav Galić
10Tihomir Novak9Nermin Kahvedžić
7Franco Jelovčić
17'
4Dejan Pavlović
9Luka Perić8Marijo Aladžić
11Davor Kanjuh
19'
10Anel Radmilović
10'
17'
Pričuvni igrači
20Zoran Primić1Darko Milanović
8Duško Martinac20Andrijano Dujmović
2Vedran Matošević5Nikola Perković
15Matej Horvat11Josip Bošković
25'
19Maro Đuraš3Ivan Ivanković
13Kristijan Postružin6Srđan Ivanković
4Vedran Kazazić14Bilal Jelić
5Stjepan Perišić2Denis Isaković
16Luka Suton
7'
22'
22'
7Amer Džindžić
Treneri
Nenad Gračan(-)

Hrvatska malonogometna reprezentacija u srijedu započinje nastup na turniru Glavnog kola kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Domaćin natjecanja u Skupini 7 bit će Dubrovnik, a plasman u posljednji kvalifikacijski krug uz Hrvatsku će tražiti još Rusija, Švedska te Bosna i Hercegovina.

Mjesto u Elitnom kolu osiguravaju prve dvije pozicije na tablici u svakoj od osam skupina, da bi naposljetku plasman na svjetsku smotru u Litvi izborilo šest najboljih momčadi Starog kontinenta.

Hrvatska svoj put započinje 23. listopada protiv Bosne i Hercegovine, 24. listopada slijedi okršaj sa Švedskom, a 26. listopada na rasporedu je sraz s Rusijom. Sve tri utakmice Stankovićevih izabranika počinju u 20:00 sati u Sportskoj dvorani Gospino polje.

Boje nacionalne selekcije branit će Žarko Luketin (Olmissum), Zoran Primić (Square), Maro Đuraš (Square), Matej Horvat (Olmissum), Franco Jelovčić (Real Rieti), Davor Kanjuh (Futsal Dinamo), Vedran Kazazić (Novo Vrijeme Makarska), Duško Martinac (Vrgorac), Vedran Matošević (Dobovec), Tihomir Novak (Sparta Futsal), Luka Perić (Split), Stjepan Perišić (Olmissum), Kristijan Postružin (Uspinjača Gimka) i Luka Suton (Vrgorac).