Reprezentacije

Provjera za Elitno kolo

Futsal: Prijateljska
pobjeda Ukrajine nad
Hrvatskom

02.12.2019.
Futsal: Prijateljska pobjeda Ukrajine nad Hrvatskom
foto: Arhiva HNS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava

U prvom ovotjednom prijateljskom ogledu malonogometnih reprezentacija Ukrajine i Hrvatske, domaćin je pobijedio rezultatom 3:1.

UKRAJINA - HRVATSKA 3:1 (3:0)
Prijateljska utakmica, Čerkasi.

Strijelci: 1:0 - Zvarič (2'), 2:0 - Bilocerkivec (17'), 3:0 - Razuvanov (19'), 3:1 - Matošević (36')

Ukrajina: Ivaniak, Korsun, Šoturma, Bilocerkivec, Zvarič; Jeromin, Malyško, Razuvanov, Mykytiuk, Sorokin, Žurba, Fareniuk, Pediaš, Cipun. Izbornik: O. Kosenko.

Hrvatska: Luketin, Perišić, Jelovčić, Perić, Novak; Primić, Matošević, Čekol, Grbeša, Martinac, J. Suton, Postružin, Horvat, L. Suton. Izbornik: M. Stanković.

Stankovićevi izabranici gostuju u Ukrajini, a prvi prijateljski susret - odigran u ponedjeljak - pripao je domaćoj reprezentaciji, koja je već prije odmora stekla tri pogotka prednosti.

Zvarič je osigurao vodstvo već u drugoj minuti, nakon udarca iz kuta, dok je Bilocerkivec u 17. minuti pogodio na asistenciju Zvariča, također iz prekida. Dvije minute poslije precizan je i Razuvanov, koji iskosa povisuje na 3:0.

Hrvatska je u nastavku zaigrala znatno bolje te jednom uspjela svladati raspoloženog Ivaniaka, a strijelac počasnog pogotka bio je Matošević u 37. minuti, na ubacivanje Horvata.

Svi su hrvatski reprezentativci dobili svoju priliku, s obzirom da je stručni stožer želio riješiti određene dvojbe pred nadolazeći kvalifikacijski turnir Elitnog kola za Svjetsko prvenstvo.

Ukrajina, osma reprezentacija svijeta, i Hrvatska ponovno će se sastati već u utorak.

02.12.2019.
Ukrajina
3
Hrvatska
1
1YEVHENIVANIAK12Žarko Luketin
6MYKOLA MYKYTIUK5Stjepan Perišić
7DMYTRO SOROKIN7Franco Jelovčić
10SERHII ZHURBA8Duško Martinac
11ARTEM FARENIUK10Tihomir Novak
Pričuvni igrači
2OLEH EROMIN20Zoran Primić
3SERHII MALYSHKO2Vedran Matošević
36'
4VOLODYMYR RAZUVANOV
19'
3Kristian Čekol
13IHOR KORSUN4Kristijan Grbeša
14PETRO SHOTURMA9Luka Perić
15MYKOLA BILOTSERKIVETS
17'
11Josip Suton
16OLEKSANDR PEDIASH16Luka Suton
17KYRYLO TSYPUN13Kristijan Postružin
18MYKHAILO ZVARYCH
2'
15Matej Horvat

Hrvatska malonogometna reprezentacija u ponedjeljak i utorak igra prijateljske utakmice s nacionalnom selekcijom Ukrajine.

Pod vodstvom izbornika Stankovića, Hrvatska će u Ukrajini odraditi dva gostujuća prijateljska ogleda kao pripremu za Elitno kolo kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje je na rasporedu početkom veljače iduće godine.

Reprezentativci su se okupili u subotu, 30. studenoga, a u nedjelju su otputovali prema Ukrajini. Prva je utakmica na rasporedu u ponedjeljak (2. prosinca), a druga dan kasnije, u utorak (3. prosinca).

Na popisu putnika nalaze se Matej Horvat, Kristijan Postružin, Duško Martinac, Luka Suton, Tihomir Novak, Josip Suton, Stjepan Perišić, Josip Jurlina, Kristijan Čekol, Zoran Primić, Franco Jelovčić, Luka Perić, Vedran Matošević, Kristijan Grbeša i Žarko Luketin.