Reprezentacije

Dva pogotka za tri velika boda

Video: Odličan
početak Hrvatske u
Osijeku, svladan
Azerbajdžan

29.01.2020.
Video: Odličan početak Hrvatske u Osijeku, svladan Azerbajdžan
foto: Drago Sopta/HNS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava

Hrvatska malonogometna reprezentacija pobjedom je otvorila kvalifikacijski turnir Elitnog kola u Osijeku i napravila važan korak prema željenom plasmanu na Svjetsko prvenstvo.

HRVATSKA - AZERBAJDŽAN 2:0 (1:0)
Kvalifikacije za SP, Elitno kolo, Skupina C.
Dvorana Gradski vrt, Osijek.

Suci: A. Galante, N. Manzione (Italija)

Strijelci: 1:0 - Perić (4'), 2:0 - Jelovčić (38')

Hrvatska: Luketin, Jelovčić, Perić, Novak, Postružin; Primić, Matošević, Jurlina, Bajrušović, Martinac, J. Suton, Horvat, L. Suton. Izbornik: M. Stanković.

Azerbajdžan: Husejnli, Bolinha, Eduardo, Vassoura, Everton Cardoso; Kurdov, Shojaei, Čovdarov, Farzalijev, Vilela, Bagirov, Cesar, Atajev, Soorghali. Izbornik: J. A. da Silva.

foto: Drago Sopta/HNS

Pod vodstvom izbornika Stankovića, Hrvatska je odličnim nastupom te pogocima na početku i kraju utakmice svladala Azerbajdžan te osvojila prva tri boda u Skupini C.

Na prvi se pogodak, naime, čekalo samo četiri minute: Novak je ubacio iz kuta, a Perić pronašao prostor za udarac i poslao loptu u mrežu. 

foto: Drago Sopta/HNS

Obje su momčadi potom imale svoje prilike, Azerbajdžan je pogodio i okvir gola, a vratari su vrlo dobro odrađivali svoj dio posla. 

U samoj završnici susreta Azerbajdžan je u potrazi za poravnanjem zaigrao s igračem-vratarom, što je Jelovčić u 38. minuti iskoristio za udarac sa svoje polovice terena i potvrdu hrvatskog uspjeha (2:0).

foto: Drago Sopta/HNS

U drugoj utakmici prvog kola svjetski su doprvaci Rusi uvjerljivo svladali Slovačku (7:1), a u drugom kolu Hrvatska igra upravo protiv Slovačke, u četvrtak 30. siječnja s početkom u 20:00 sati.

Kvalifikacije za SP, Elitno kolo, Skupina C:
1. Rusija 3
2. Hrvatska 3
3. Azerbajdžan 0
4. Slovačka 0

foto: Drago Sopta/HNS

 

29.01.2020., Gradski Vrt Hall, Osijek. Gledatelja: 1580
Suci: Angelo Galante (ITA), Nicola Manzione (ITA), Alessandro Malfer (ITA)
Hrvatska
2
Azerbajdžan
0
12Žarko Luketin12Rovshan Huseynli
10Tihomir Novak6Eduardo Mello Borges
7Franco Jelovčić
37'
3Thiago Teles Martins
33'
9Luka Perić
3'
28'
13Everton Cardoso
29'
13Kristijan Postružin10Williams Oliveira Do Nascimento
Pričuvni igrači
20Zoran Primić1Emin Kurdov
5Duje Bajrušović
12'
8Rizvan Farzaliyev
11Josip Suton17Isa Atayev
8Duško Martinac11Khatai Baghirov
2Vedran Matošević7Ramiz Chovdarov
15Matej Horvat16Zhonhatan Luiz Cesar De Angelis
3Josip Jurlina9Rafael Carvalo Vilela Dos Santos
16Luka Suton5Amir Shojaei
20Eshagh Soorghali
Treneri
Nenad Gračan(-)

Hrvatska malonogometna reprezentacija u srijedu započinje svoj nastup na kvalifikacijskom turniru Elitnog kola, posljednje prepreke na putu prema Svjetskom prvenstvu.

Po uspješno odrađenom kvalifikacijskom turniru u Dubrovniku, Hrvatska će plasman na Svjetsko prvenstvo u futsalu tražiti u osječkim dvobojima protiv Azerbajdžana (29. siječnja), Slovačke (30. siječnja) i Rusije (1. veljače).

"Dugo smo na okupu, dobro smo raspoloženi i nadam se da će igrači tu atmosferu prenijeti u utakmicu s Azerbajdžanom. Pripreme smo odradili najbolje što možemo i jedva čekamo početak. Doduše, nismo bili kompletni, no kroz prijateljske utakmice sa Srbijom vidjeli smo na koje igrače možemo računati. U osječkom dijelu priprema napravili smo finalizaciju i uigravali se, a pritom nemamo Marinovića - jasno je koliko nam takav igrač nedostaje", rekao je hrvatski izbornik Mato Stanković.

Suparnici su izrazito zahtjevi, ističe, a Azerbajdžanci mogu pritom biti velika nepoznanica.

"Ne tražimo alibije, no realno je Rusija prva jakosna skupina, Azerbajdžan druga, a mi treća. Prema tome, Azerbajdžan je favorit, no mi igramo kod kuće i znamo što nam ta utakmica nosi. Napravit ćemo sve da im poremetimo planove, sve su nam dosadašnje utakmice s njima bile u egalu. Nezgodno je što se kod njih nikada ne zna tko će doći, u odnosu na sastav od prije dva mjeseca imaju jednog novog Brazilca i dva nova Iranca. Ipak, ne vjerujem da mnogo toga mogu promijeniti".

Plan za uspjeh uključuje i potporu s tribina Dvorane Gradski vrt te dobre rezultate u srijedu i četvrtak kako bi konačna odluka pala u subotu.

"Napravili smo dobru analizu i želimo odigrati prvu utakmicu na razini koju smo pokazali protiv Rusije i Italije, da se ne obaziremo previše na Azerbajdžan, nego da budemo najbolji što možemo. Tada uz malo sreće i podršku publike možemo očekivati dobar rezultat. Osijek prima sve hrvatske reprezentacije velikog srca i nema razloga da tako ne bude i sada, treba nam potpora i nadam se da ćemo u subotu s Rusima odlučivati o prvom i drugom mjestu", zaključio je izbornik Stanković.