Reprezentacije

Rasplet u Osijeku

Video: Rusija na
Svjetsko prvenstvo,
Hrvatska u
doigravanje

01.02.2020.
Video: Rusija na Svjetsko prvenstvo, Hrvatska u doigravanje
foto: Drago Sopta/HNS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava

Međusobni susret Hrvatske i Rusije odlučivao je u Osijeku o izravnom plasmanu na Svjetsko prvenstvo, a Rusija je u neizvjesnom dvoboju upisala pobjedu vrijednu osvajanja prvog mjesta, dok Hrvatska novu šansu ima u doigravanju.

RUSIJA - HRVATSKA 4:3 (3:1)
Kvalifikacije za SP, Elitno kolo, Skupina C.
Dvorana Gradski vrt, Osijek.

Suci: A. Malfer, N. Manzione, C. Perona (Italija)

Strijelci: 1:0 - Lima (7'), 1:1 - Bajrušović (16'), 2:1 - Lima (17'), 3:1 - L. Suton (18' - ag), 3:2 - Matošević (33'), 4:2 - Romulo (39'), 4:3 - Matošević (40') 

Rusija: Zamtaradze, Lima, Robinho, Šisterov, Davidov; Caider, Romulo, Kudzijev, Milovanov, Asadov, Nijazov, Kotljarov, Antoškin. Izbornik: S. Skorovič.

Hrvatska: Luketin, Jelovčić, Perić, Novak, Postružin; Primić, Matošević, Jurlina, Bajrušović, Kanjuh, Martinac, J. Suton, Horvat, L. Suton. Izbornik: M. Stanković.

foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska malonogometna reprezentacija nije uspjela na završetku kvalifikacijskog turnira Elitnog kola u Osijeku pobijediti svjetske viceprvake Ruse i tako izboriti mjesto na svjetskoj smotri u Litvi, no osvojila je drugo mjesto i nastupit će u doigravanju.

Lima je u subotu doveo Rusiju u vodstvo dobrom reakcijom pred hrvatskim vratima u sedmoj minuti, a uzvratio je Bajrušović glavom u 16. minuti. Međutim, potom novi pogodak Lime i autugol L. Sutona osiguravaju Rusima dva pogotka prednosti na poluvremenu (3:1).

foto: Drago Sopta/HNS

Potpunu je neizvjesnost u utakmicu vratio Matošević sjajnim dalekometnim pogotkom u 33. minuti, da bi u samoj završnici Romulo pogodio sa svoje polovice, a Matošević ispisao na semaforu konačnih 4:3, s obzirom da Hrvatska u posljednjih tridesetak sekundi nije uspjela doći do željenog izjednačenja.

Rusija je tako sa šest bodova prva na tablici, a bodovno poravnata Hrvatska druga, ispred Azerbajdžana i Slovačke koji su u ranijem terminu odigrali neriješenih 3:3.

foto: Drago Sopta/HNS

Stankovićevi će se izabranici za mjesto na Svjetskom prvenstvu boriti kroz dvije utakmice (9. i 12. travnja) s drugoplasiranom momčadi Skupine D, u kojoj nastupaju Kazahstan, Češka, Slovenija i Rumunjska.

Kvalifikacije za SP, Elitno kolo, Skupina C:
1. Rusija 6
2. Hrvatska 6
3. Azerbajdžan 4
4. Slovačka 1

foto: Drago Sopta/HNS

foto: Drago Sopta/HNS

foto: Drago Sopta/HNS

foto: Drago Sopta/HNS

foto: Drago Sopta/HNS

foto: Drago Sopta/HNS

foto: Drago Sopta/HNS

 

01.02.2020., Gradski Vrt Hall, Osijek. Gledatelja: 3200
Suci: Alessandro Malfer (ITA), Nicola Manzione (ITA), Chiara Perona (ITA)
Rusija
4
Hrvatska
3
1Georgii Zamtaradze12Žarko Luketin
10Edelson Robson Dos Santos
28'
10Tihomir Novak
13Nikolai Shisterov
12'
7Franco Jelovčić
8Eder Fermino Lima
6'
16'
9Luka Perić
14Danil Davydov
12'
13Kristijan Postružin
20'
Pričuvni igrači
12Albert Tsaider20Zoran Primić
15Rishat Kotlyarov5Duje Bajrušović
15'
7Ivan Milovanov11Josip Suton
3Romulo Alves Nobre
38'
8Duško Martinac
17Artem Antoshkin2Vedran Matošević
32'
39'
9Yanar Asadov15Matej Horvat
11Artem Niiazov6Davor Kanjuh
5Ruslan Kudziev3Josip Jurlina
16Luka Suton
17'
Treneri
(-)Nenad Gračan

Kapetan hrvatske malonogometne reprezentacije Franco Jelovčić podijelio je svoja razmišljanja uoči odlučujućeg sraza s Rusijom u Osijeku.

Dobra atmosfera nakon drame

"Bilo je dramatično protiv Slovačke, ali najvažnije je da smo pobijedili. Atmosfera je uistinu dobra i s nestrpljenjem očekujemo subotnju utakmicu s Rusijom. Rusija je nominalno prvi favorit turnira, no vidjeli smo da svatko može igrati sa svakime i da je svaka utakmica teška na svoj način"

Veći pritisak na Rusiji

"U susret sigurno ulazimo manje opterećeni od Rusije, pogotovo nakon njihovog poraza. Azerbajdžan je prepun Brazilaca, igrača s europskim iskustvom i njihova je pobjeda nad Rusijom sve dodatno zakomplicirala. Računica je jasna: nama je dovoljno i neriješeno, čak možda i minimalni poraz"

Publika kao šesti igrač

"Uzdam se u domaću publiku, uz njihovu potporu možemo završiti posao. Publika je u teškim trenucima na ovom turniru bila naš šesti igrač, njihovo nam navijanje mnogo znači. Pozivam ih da u subotu dođu u što većem broju pa da svi zajedno slavimo"