Reprezentacije

Češka slavi u Brnu

Video: Hrvatska
nakon raspucavanja
ostala bez Svjetskog
prvenstva

10.11.2020.
Video: Hrvatska nakon raspucavanja ostala bez Svjetskog prvenstva
foto: Arhiva HNS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava

Futsalska reprezentacija Češke svladala je Hrvatsku boljim izvođenjem šesteraca u odlučujućem dvoboju za mjesto na svjetskoj smotri.

ČEŠKA - HRVATSKA 8:7 (2:2, 2:2)
Dodatne kvalifikacije za SP u futsalu, uzvratna utakmica.
Dvorana Vodova, Brno.

Suci: Pelissier i Berg-Audic (Francuska)

Strijelci: 0:1 - Novak (4'), 1:1 - Holy (7'), 1:2 - Matošević (17'), 2:2 - Zaruba (20')

Žuti kartoni: Horvat (7'), Novak (29'), Marinović (50')

Šesterci: 2:3 - Marinović, 3:3 - Koudelka, 3:4 - Jelovčić, 4:4 - Vnuk, 4:5 - J. Suton, 5:5 - Holy, 5:6 - Perić, Zaruba - Primić brani, Kanjuh - Vahala brani, 6:6 - Seidler, Horvat - Vahala brani, Krivanek - Luketin brani, 6:7 - Đuraš, 7:7 - Slovaček, Matošević - Vahala brani, 8:7 - Vokoun

Češka: Vahala, Zaruba, Slovaček, Koudelka, Drozd; Nemec, Baran, Vokoun, Krivanek, Seidler, Holy, Janovsky, Vnuk. Izbornik: T. Neumann.

Hrvatska: Primić, Matošević, Jelovčić, Perić, Novak; Luketin, Čekol, Kanjuh, Đuraš, Marinović, J. Suton, Horvat, L. Suton. Izbornik: M. Stanković.

Premda je u oba dvoboja s Česima pokazala visoku razinu kvalitete te imala brojne prilike za pogodak, Hrvatska nije uspjela izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo.

Nakon zadarskih 2:2, u Brnu je već u četvrtoj minuti stigla do željenog ranog vodstva, kada je Novak prvi reagirao nakon obrane Vahale i pospremio loptu u mrežu, no Holy je ubrzo poravnao na 1:1.

U 17. minuti odličnu akciju asistenta Marinovića zaključuje strijelac Matošević, no Česi ponovno odgovaraju - na samom isteku prvog poluvremena precizan je Zaruba te se na odmor otišlo u potpunom egalu (2:2).

Unatoč nekolicini vrlo izglednih šansi, rezultat se u drugom poluvremenu nije mijenjao, a ukupnog pobjednika nije dalo niti deset minuta produžetaka, stoga se pristupilo šestercima.

U petoj je seriji Kanjuh imao priliku zaključiti susret u hrvatsku korist, no češki vratar Vahala tada je započeo svoj niz obrana, da bi naposljetku Vokoun donio veliko slavlje domaćinu.

Uzvratna utakmica drugog para dodatnih kvalifikacija, između Finske i Srbije, odgođena je zbog pozitivnih testova na koronavirus.

foto: Arhiva HNS

10.11.2020., , . Gledatelja: 0
Suci: Cédric Pelissier (FRA), Victor Chaix (FRA), Ondrej Cerny (CZE)
Češka
6
Hrvatska
5
16Ondřej Vahala1Zoran Primić
9Tomáš Koudelka10Tihomir Novak
3'
28'
8Matěj Slováček2Vedran Matošević
16'
4Radim Záruba
19'
7Franco Jelovčić
11David Drozd9Luka Perić
Pričuvni igrači
1Lukáš Němec12Žarko Luketin
14Jan Janovský11Josip Suton
10Michal Seidler8Dario Marinović
49'
13Michal Holý
6'
15Matej Horvat
6'
18Tomáš Vnuk6Maro Đuraš
7Lukaš Křivanek5Davor Kanjuh
2Jiří Baran3Kristian Čekol
3Jiří Vokoun16Luka Suton
Treneri
(-)Nenad Gračan

Nakon neriješenih 2:2 u Zadru, futsalske reprezentacije Hrvatske i Češke u uzvratnom će dvoboju dati još jednog europskog predstavnika na Svjetskom prvenstvu.

Hrvatska reprezentacija u futsalu s Česima se bori za mjesto na svjetskoj smotri, a u prvoj je utakmici nadoknadila dva pogotka zaostatka za konačni remi, iako je imala brojne prigode i za pobjednički pogodak.

"Nevjerojatno da uz takvu dominaciju nismo pobijedili u Zadru. Priželjkivali smo bolji rezultat, no odmah bih potpisao da u Češkoj odigramo oba poluvremena kao u prvom dvoboju. Češka se brani, čeka protunapad, ima dobre prekide i nisu nas iznenadili, ne ulaze u rizik. Spremamo se za sve moguće scenarije, igrači vjeruju u sebe i mislim da imamo još rezerve. Moramo sasvim otpustiti kočnice jer tko zna kada ćemo opet imati priliku otići na Svjetsko prvenstvo. Nije pila naopako, šanse su 50-50 premda smo se mi pokazali boljima, ali kolektiv je njihova snaga. Valjda im se neće dogoditi kao u Zadru, sve ono što su mogli poželjeti", rekao je izbornik Mato Stanković uoči utakmice.

Susret Češke i Hrvatske u dvorani Vodova u Brnu počinje u 18:10 sati, dok deset minuta prije započinje uzvratni dvoboj drugog para doigravanja između Finske i Srbije, pri čemu Srbija ima pogodak prednosti (1:0) s domaćeg terena.

Svjetsko prvenstvo u Litvi bit će odigrano od 12. rujna do 3. listopada 2021. godine. Europski su sudionici, uz domaćina, već postali Španjolska, Portugal, Rusija i Kazahstan, dok s drugih kontinenata zasad stižu aktualni svjetski prvak Argentina, zatim Brazil, Paragvaj, Venezuela, Solomonski Otoci, Angola, Egipat i Maroko. Nastupit će ukupno 24 reprezentacije.