Reprezentacije

Poraz od Engleske

Hrvatska U-21
fantastičnim pogotkom
Bradarića prošla u
četvrtfinale EP-a!

31.03.2021.
Hrvatska U-21 fantastičnim pogotkom Bradarića prošla u četvrtfinale EP-a!
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava
  • Galerija

Mladi Vatreni izgubili su u posljednjem kolu grupne faze Europskog prvenstva od Engleske 2:1, no sjajan udarac Domagoja Bradarića u sudačkoj nadoknadi utakmice bio je dostatan za plasman u drugi krug natjecanja.

U-21: HRVATSKA - ENGLESKA 1:2 (0:1)
Europsko prvenstvo U-21, Skupina D.
Stadion Bonifika, Koper.

Sudac: H. Osmers (Njemačka)

Strijelci: 0:1 - Eze (12' - 11m), 0:2 - Jones (74'), 1:2 - Bradarić (90+1')

Žuti kartoni: Ivanušec (12'), Kelly (45'), Bradarić (45+3'), Jones (48'), Tanganga (85'), Žaper (87'), Skipp (90')

Hrvatska: Kotarski, Bradarić, Franjić, Vušković, Šverko (86' Musa), Bistrović (76' Majer), Babec (64' Žaper), Moro, Ivanušec, Špikić (64' Čolina), Vizinger (86' Divković). Izbornik: I. Bišćan.

Engleska: Ramsdale, Kelly, Wilmot, Tanganga, Aarons, Eze, Skipp, Gallagher (72' Cantwell), McNeil (89' Sessegnon), Nketiah (71' Brewster), Jones. Izbornik: A. Boothroyd.

foto: Dražen Patarčić/HNS

Poslije tijesnog poraza od Portugala i uzbudljive pobjede nad Švicarskom, mlada hrvatska nogometna reprezentacija odlučivala je o plasmanu u četvrtfinale u susretu s Engleskom u Koperu.

Eze je donio prednost Engleskoj već u 12. minuti, realiziravši kazneni udarac, nedugo nakon što je Jones pogodio prečku, a Hrvatska je uzvratila stopostotnim prilikama Špikića i Ivanušeca, koji nisu bili precizni.

Početkom nastavka Eze je ponovno zaposlio Kotarskog, a McNeil je u 63. minuti naciljao vratnicu. Desetak minuta kasnije, McNeil je poslužio Jonesa, koji šalje loptu u mrežu za 2:0.

Taj je rezultat u četvrtfinale vodio Englesku, no u prvoj minuti sudačke nadoknade Majer je dodao Bradariću, koji puca s više od 20 metara i pogađa gornji kut Ramsdaleovih vrata za smanjenje rezultata na 2:1 i prolaz Hrvatske u četvrtfinale. 

Prvo mjesto u Skupini D osvojio je Portugal, koji je do maksimalnih devet bodova stigao pobjedom nad Švicarskom 3:0, a mladi Vatreni za polufinale će se boriti protiv branitelja naslova Španjolske, 31. svibnja u Mariboru.

EP U-21, Skupina D:
1. Portugal 9
2. Hrvatska 3
3. Švicarska 3
4. Engleska 3

31.03.2021., Bonifika, Koper. Gledatelja: 0
Suci: Harm Osmers (GER), Eduard Beitinger (GER), Dominik Schaal (GER)
Četvrti sudac: Horatiu Fesnic (ROU)
Hrvatska
1
Engleska
2
12Dominik Kotarski1Aaron Ramsdale
2Marin Šverko
86'
2Max Aarons
3Hrvoje Babec
64'
3Lloyd Kelly
45'
7Luka Ivanušec
12'
8Conor Gallagher
72'
8Nikola Moro9Eddie Nketiah
71'
11Domagoj Bradarić
45'+3'
90'+1'
12Ben Wilmot
14Dario Vizinger
86'
15Japhet Tanganga
85'
16Bartol Franjić16Oliver Skipp
90'
17Kristijan Bistrović
76'
17Curtis Jones
48'
74'
90'+8'
21Dario Špikić
62'
64'
20Eberechi Eze
12'
22Mario Vušković21Dwight McNeil
89'
Pričuvni igrači
1Adrian Šemper13Josef Bursik
23Ivan Nevistić22Josh Griffiths
4David Čolina
64'
7Todd Cantwell
72'
5Martin Erlić11Ryan Sessegnon
6Darko Nejašmić14Steven Sessegnon
89'
9Sandro Kulenović19Rhian Brewster
71'
10Lovro Majer
76'
23Noni Madueke
13Mihael Žaper
87'
64'
15Krešimir Krizmanić
18Marko Divković
86'
19Matej Vuk
20Petar Musa
86'
Treneri
Igor BišćanAidy Boothroyd (England)

Igor Bišćan, izbornik mladih Vatrenih, najavio je odlučujući sraz s Engleskom, u kojemu njegovi izabranici imaju priliku izboriti mjesto u četvrtfinalu Europskog prvenstva.

Ozljede 

"Nekoliko igrača osjeća posljedice utakmice sa Švicarskom, poput Franjića i Šverka. Majer se ozlijedio i prije, a Erlić je morao izaći. Vidjet ćemo danas tko će biti u stanju trenirati i koliko. Za neke nećemo znati do same utakmice, možda će početi, možda će moći samo ući s klupe"

Vratar

"Moja je odluka bila zamjena vratara s obzirom na tip utakmice koju sam očekivao, vjerujući da će nam više odgovarati kvalitete Kotarskog. Nema to veze s onime što je Šemper pokazivao, on je uvijek bio pouzdan i na njega smo se mogli osloniti. Na kraju je ispalo dobro, premda je bilo različitih situacija. Zadržao je mirnoću, sam ispravljao svoje greške i na kraju fenomenalno obranio zadnju šansu. On će biti opet biti na golu, tim više što je Šemper osjetio problem sa zglobom"

Englezi

"U suprotnom smo psihološkom momentu, svi su očekivali više od njih i ovo nije ni blizu njihovom standardu. Moramo misliti na sebe, ali oni su još uvijek moćni i kvalitetni i mogu se kvalificirati za četvrtfinale. Ostaje im nada i napravit će sve da iskoriste tu šansu. Bit će maksimalno ozbiljni i čeka nas teška utakmica, kao i svaka druga na ovoj razini"

Koncept

"Nećemo značajnije mijenjati koncept momčadi, nećemo srljati i ostavljati prostor Englezima, to ne bi bilo pametno. Njima odgovara ostati u situacijama jedan-na-jedan. Morat ćemo biti u prilici korigirati jedni druge, odgovoriti momčadskom obranom na njihovu individualnu kvalitetu. Jako je važno da budemo opasni prema naprijed, da čvrsto izlazimo iz bloka. To će biti natjecateljska utakmica, a trebat će voditi računa i o drugoj utakmici, osluškivat ćemo rezultat i povlačiti poteze"

Jaki u teškim trenucima

"Dečki su jaki, isplivali su kroz svoje generacije jer su se dobro nosili s teškim trenucima. Na nama je bodriti ih do kraja, usaditi im vjeru u sebe. Kada je teško, treba se truditi i dalje, čak i ako primimo pogodak znamo da smo u velikoj prilici" 

Izjednačeni turnir

"U ove dvije ili tri turnirske utakmice nema prostora za umiranje u ljepoti, svi se prilagode rezultatu. Slabije ekipe dobro su organizirane, bolje ekipe ne preuzimaju veliki rizik jer nemaju vremena ispravljati kikseve pa i nema velike razlike. Samo je Mađarska, jedan od domaćina, ispala iz konkurencije, a čak je i Slovenija odigrala dvije ozbiljne utakmice. Svima je jako teško, ovo su fizički i taktički zahtjevne utakmice"

A-reprezentacija

"Lijepo je znati da je A-reprezentacija odgodila termin svog treninga da pogleda našu utakmicu. Naravno da i mi pratimo njih, sigurno više nego oni nas. Svi smo kolege, pratimo što se zbiva i sve doživljavamo zajednički. A-reprezentacija je perjanica našeg nogometa, svi igrači ovdje sanjaju da će jednog dana doći na tu razinu i zaigrati s nekim od svojih idola, vidi se da ginu za hrvatski dres"

 

 

 

 

galleryimg2
foto: Dražen Patarčić/HNS
scrollscroll