Reprezentacije

Maksimalan početak kvalifikacija

Video: Hrvatska
slavila i u Danskoj,
reprizirala rezultat
iz Varaždina

30.01.2021.
Video: Hrvatska slavila i u Danskoj, reprizirala rezultat iz Varaždina
foto: Drago Sopta/HNS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava
  • Galerija

Hrvatska futsalska reprezentacija pobijedila je i u svom drugom nastupu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2022. godine: u Aarhusu je svladala domaćina Dansku.

DANSKA - HRVATSKA 1:4 (1:1)
Kvalifikacije za Futsal EURO 2022., Skupina 1.
Ceres Arena, Aarhus. 

Suci: Steczko, Cipinski (Poljska)

Strijelci: 0:1 - J. Suton (7'), 1:1 - Jorgensen (10'), 1:2 - Perišić (24'), 1:3 - Marinović (32'), 1:4 - Matošević (35')

Hrvatska: Luketin, Perišić, Marinović, J. Suton, Horvat; Primić, Matošević, Čekol, Jurlina, L. Suton, Jelovčić, Perić, Novak, Postružin. Izbornik: M. Mavrović.

Danska: Andersen, El-Ouaz, Falck, Veis, Fogt; Skipper, Laursen, Lucht, Youssef, Johansson, Habibi, Jorgensen, Badran, Hansen. Izbornik: N. Klein Saabye.

foto: Drago Sopta/HNS

Nakon uspješnog varaždinskog otvaranja, izabranici Marinka Mavrovića otputovali su u Dansku, a kući se vraćaju s nova tri boda u džepu.

Za razliku od dvoboja s Albanijom, Hrvatska je stekla početnu prednost: u sedmoj minuti Horvat je izveo udarac iz kuta, a Josip Suton lijepo pogodio za 1:0.

foto: Drago Sopta/HNS

Međutim, Danska se brzo vratila u egal. Tri minute poslije Jorgensen je iz slobodnog udarca pucao ispod Luketina, a lopta je odsjela u mreži.

S tih 1:1 otišlo se i na odmor, a Hrvatskoj su trebale četiri minute za novo vodstvo - Perišić je domaćeg vratara svladao prizemnim udarcem iz daljine.

foto: Drago Sopta/HNS

U završnih deset minuta Hrvatska je potvrdila pobjedu, prvo majstorijom Marinovića s lijeve strane, a nakon što su Danci zaigrali s igračem-vratarom u strijelce se upisao i Matošević.

U drugoj utakmici drugog kola Skupine 1 u nedjelju se sastaju Albanija i Ukrajina, a Hrvatska će kvalifikacijski put nastaviti dvostrukim srazom s Ukrajincima, 3. ožujka kod kuće te 7. ožujka u gostima.

foto: Drago Sopta/HNS

Kvalifikacije za EP 2022., Skupina 1:
1. Hrvatska 6 (2)
2. Ukrajina 0 (0)
3. Albanija 0 (1)
4. Danska 0 (1)

foto: Drago Sopta/HNS

30.01.2021., Ceres Arena, Aarhus
Suci: Slawomir Steczko (POL), Dominik Cipinski (POL), David Grøndal Nissen (DEN)
Četvrti sudac: Kasper Darfelt (DEN)
Danska
1
Hrvatska
4
1Nis Andersen1Žarko Luketin
3Zakaria El-Ouaz5Stjepan Perišić
23'
7Mads Falck8Dario Marinović
31'
9Louis Veis11Josip Suton
6'
14Adam Fogt14Matej Horvat
Pričuvni igrači
16Dennis Skipper12Zoran Primić
2Jeppe Laursen2Vedran Matošević
30'
34'
4Rasmus Lucht3Kristian Čekol
5Mohammed Youssef
18'
4Josip Jurlina
6Rasmus Johansson6Luka Suton
8Arfan Habibi7Franco Jelovčić
10Kevin Jørgensen
9'
9Luka Perić
12Ibrahim Badran10Tihomir Novak
15Oscar Merling Hansen13Kristijan Postružin
Treneri
Nikolaj Klein Saabye (Denmark)Marinko Mavrović

Hrvatsku futsalsku reprezentaciju sutra u Aarhusu (15 sati, HNTV) protiv Danske očekuje susret drugog kola kvalifikacijskog ciklusa za Europsko prvenstvo 2022. godine.

 

Premijera je bila uspješna, Hrvatska je na otvaranju u Varaždinu uvjerljivo svladala Albaniju (4:1) i “probila led” na početku novog ciklusa.

“U situaciji kad smo još svi bili pod dojmom bolnog poraza od Češke u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, najbolja terapija bila je pobjeda nad Albanijom. Na početku smo možda bili malo u grču, ali najvažnije je da smo upisali tri boda koja moramo potvrditi u Danskoj.”, kaže Tihomir Novak, ukazujući da je kvaliteta hrvatske momčadi, unatoč ranom pogotku Albanaca, prije ili kasnije, morala doći do izražaja.

“Početak s naše strane nije bio pravi, ali u najvećem dijelu smo kontrolirali utakmicu, osim možda dviju njihovih kontri, od kojih se jedna dogodila baš na samom startu. Izuzev toga, Albanija nam nije ozbiljnije zaprijetila, bilo je samo pitanje vremena kad ćemo ih probiti. Kad smo pred kraj poluvremena preokrenuli rezultat u našu korist, pobjeda više nije dolazila u pitanje.”.

Protiv Danske se očekuje malo drukčija utakmica, sve su naznake da će domaćin igrati puno otvorenije od Albanije.

“Nismo još konkretnije analizirali Dance, više smo bili okrenuti analizi utakmice s Albanijom, vidjeli što smo radili dobro, a koje stvari u našoj igri još moramo popraviti. Međutim, prve informacije govore da Danci igraju otvorenije pa će biti malo više prostora za našu igru.”.

Tihomir rado ističe sjajno ozračje u momčadi koje je dodatno podigla pobjeda nad Albanijom, ali i varaždinski posjet izbornika nogometne A reprezentacije, Zlatka Dalića.

“Svima nam je lijepo doći u reprezentaciju pa je atmosfera uvijek dobra, a naravno da je ozračje još bolje poslije pobjede nad Albancima. Izbornik Dalić bio je i na utakmici pa došao i sutradan u naš varaždinski hotel zaželjeti nam dobar rezultat u Danskoj, baš lijepo od njega.”.

Hrvatska je u novi kvalifikacijski ciklus ušla s novim izbornikom Marinkom Mavrovićem i pomoćnikom Dujom Maretićem. Što se promijenilo njihovim dolaskom?

“Malo smo promijenili način rada na treninzima, a i utakmicu protiv Albanije igrali smo s više igrača nego inače. Mavrović i Maretić donijeli su neku novu energiju, pogotovo Duje koji prije nije bio s nama, njegova mladost, stručnost i ambicija bit će od velike pomoći reprezentaciji. Vjerujem da ćemo biti uspješni u ovim kvalifikacijama i mogu se složiti da bi bila šteta da ova generacija ne dobije još jednu priliku na velikoj sceni, ali… Nema plakanja, ako to zaslužimo ići  ćemo na Euro, a ako ne, onda nismo tako dobra generacija kako svi mislimo i govorimo. Dakle, sve je na nama.”.

Hrvatski reprezentativci odradili su večeras po dolasku u Aarhus trening na parketu Ceres Arene gdje će sutra odmjeriti snage s Dancima.

foto: Drago Sopta/HNS
 

foto: Drago Sopta/HNS

foto: Drago Sopta/HNS

galleryimg2
foto: Drago Sopta/HNS
scrollscroll