Reprezentacije

Sa stilom na Europsko prvenstvo

Video: Maksimalna
Hrvatska opet
svladala Dansku,
četiri pogotka Jurića

11.04.2021.
Video: Maksimalna Hrvatska opet svladala Dansku, četiri pogotka Jurića
foto: Drago Sopta/HNS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava
  • Galerija

Hrvatska futsalska reprezentacija sa svih šest kvalifikacijskih pobjeda odlazi na Europsko prvenstvo u Nizozemskoj 2022. godine.

HRVATSKA - DANSKA 7:0 (3:0)
Kvalifikacije za EP u futsalu, Skupina 1.
Arena Varaždin, Varaždin.

Suci: Santos, Duarte (Portugal)

Strijelci: 1:0 - Jurić (10'), 2:0 - Jurić (15'), 3:0 - Kustura (20'), 4:0 - Jurić (23' - 6m), 5:0 - Jurlina (26'), 6:0 - Jurić (35'), 7:0 - Sekulić (38')

Žuti kartoni:

Hrvatska: Primić, Marinović, J. Suton, Postružin, Gudasić; Luketin, Piplica, Hrstić, Kustura, Jurlina, Sekulić, Sučić, Jurić, L. Suton. Izbornik: M. Mavrović.

Danska: Haagh, Falck, Jorgensen, Badran, Rasmussen; Andersen, Laursen, Jensen, Youssef, Truong, Habibi, Goddard, Fogt, Hansen. Izbornik: N. Klein Saabye.

Izabranici Marinka Mavrovića u posljednjem su kvalifikacijskom srazu za odlazak na Europsko prvenstvo u Varaždinu pobijedili Dansku 7:0 te tako sa savršenim učinkom - svih 18 bodova - slave osvajanje prvog mjesta, koje je potvrđeno još u prošlom kolu protiv Albanije.

Čak je četiri pogotka u nedjelju postigao Jurić, prvi u desetoj minuti na asistenciju Sekulića. Pet minuta poslije, Jurić efektno petom skreće Sekulićev udarac u mrežu za 2:0, a na odmor se odlazi s 3:0 na semaforu, zahvaljujući još jednom atraktivnom pogotku petom - strijelac je tik prije kraja prvog dijela bio Kustura.

Nastavak otvara Jurić realiziravši šesterac, a u 26. minuti Jurlina kažnjava neopreznost danskog vratara i šalje loptu u praznu mrežu za 5:0. Pet minuta prije kraja utakmice Jurić odbijenu loptu pretvara u 6:0, a konačni rezultat postavlja Sekulić na proigravanje Hrstića.

foto: Drago Sopta/HNS

Drugo mjesto u kvalifikacijskoj Skupini 1 već je ranije osigurala Ukrajina, a ogled posljednjeg kola između Ukrajine i Albanije je otkazan.

Europsko prvenstvo u futsalu na rasporedu je od 19. siječnja do 6. veljače 2022. godine u Amsterdamu i Groningenu, a sudjelovat će ukupno 16 reprezentacija. Uz domaćina Nizozemsku te Hrvatsku, plasman na završni turnir osigurali su još Rusija, Azerbajdžan, Bosna i Hercegovina, Kazahstan, Španjolska, Italija i Gruzija.

Kvalifikacije za EP u futsalu, Skupina 1:
1. Hrvatska 18 (6)
2. Ukrajina 9 (5)
3. Danska 3 (6)
4. Albanija 3 (5)

foto: Drago Sopta/HNS

11.04.2021., Arena Varaždin, Varazdin. Gledatelja: 0
Suci: Cristiano José Cardoso Santos (POR), Filipe Gonçalo Santos Duarte (POR), Nikola Jelić (CRO)
Četvrti sudac: Mislav Džeko (CRO)
Hrvatska
7
Danska
0
12Zoran Primić1Christoffer Haagh
8Dario Marinović7Mads Falck
11Josip Suton10Kevin Jørgensen
13Kristijan Postružin12Ibrahim Badran
14Nikola Gudasić17Emil Rasmussen
Pričuvni igrači
1Žarko Luketin16Nis Andersen
2Ante Piplica2Jeppe Laursen
5Jakov Hrstić4Mads Jensen
6Duje Kustura
19'
5Mohammed Youssef
10Josip Jurlina
25'
6Quoc Truong
16Antonio Sekulić
37'
8Arfan Habibi
17Božo Sučić11Abdou James Goddard
18Valerije Jurić
9'
14'
22'
34'
14Adam Fogt
19Luka Suton15Oscar Merling Hansen
Treneri
Marinko MavrovićNikolaj Klein Saabye (Denmark)

Hrvatska futsalska reprezentacija sutra u Varaždinu (15 sati, HNTV) utakmicom protiv Danske zaključuje kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo iduće godine.

 

Hrvatska je nedavnom pobjedom nad Albanijom (3:0) u Tirani potvrdila prvo mjesto u skupini, nakon što je već prije osigurala nastup na europskoj smotri, ali sutra joj se pruža prilika zaključiti kvalifikacijski ciklus stopostotnim učinkom. Momčad Marinka Mavrovića u sutrašnjoj će utakmici biti dodatno oslabljena. Naime, nakon što je od prije ostala bez Novaka, Kanjuha, Perišića i Matoševića, na posljednjem testiranju na koronavirus pozitivan nalaz dobio je Matej Horvat, a obavezna mjera samoizolacije je, shodno tome, određena i Kristianu Čekolu.

Tijekom susreta s Albanijom Luka Perić dobio je žuti karton zbog kojega mora propustiti utakmicu, a kapetan Franco Jelovčić dobio poštedu zbog obiteljskih razloga. Shodno tome, nova imena u hrvatskoj momčadi su Valerije Jurić (Olmissum), Luka Suton (Mantova) i Božo Sučić (Universitas).

“Protiv utakmice s Danskom pruža nam se rijedak privilegij vidjeti na koga u budućnosti možemo računati s obzirom na činjenicu da će priliku dobiti mlađi igrači. Naravno, mi stariji smo tu za njih da im pomognemo.”, kaže Josip Suton, koji se sa zadovoljstvom osvrće na izuzetno uspješan kvalifikacijski ciklus.

“Bilo je specifično igrati u doba korone, osobno sam se namučio dolazeći na okupljanja iz Catanije i vraćajući se, ali sve se to zaboravlja kad pogledam ljestvicu na kojoj smo uvjerljivo prvi s maksimalnim brojem bodova poslije pet odigranih utakmica. Da nam je to netko rekao na početku kvalifikacija… Međutim, sve smo to zaslužili svojim zalaganjem i igrama. Naravno da bi bilo lijepo zaključiti priču s maksimalnih 18 bodova, ali puno je važnije dobiti mlade igrače za budućnost reprezentacije.”.

Novi trend s rotacijom većeg broja igrača pokazao se kao jako dobra stvar.

“To nam je donijelo pobjede protiv Ukrajinaca, novi izbornik je odlučio na utakmicama rotirati veći broj igrača pa su naši najvažniji igrači zadržali svježinu u drugim poluvremenima. Sve u svemu, napravili smo sjajan posao, ali nema opuštanja. Učinit ćemo sve da pobijedimo Dansku i na najbolji mogući način zaokružimo ovaj uspjeh i s maksimalnim učinkom najavimo nastup na Euru.”, zaključio je Suton.

galleryimg2
foto: Drago Sopta/HNS
scrollscroll