Reprezentacije

Hrvatska za treće mjesto s Kinom

Andrijašević donio
poravnanje, Čile
bolji na
jedanaesterce

11.01.2017.
Andrijašević donio poravnanje, Čile bolji na jedanaesterce
foto: China Football Association
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava

U polufinalu China Cupa u Nanningu Hrvatska je odigrala neriješenih 1:1 s Čileom, koji je potom na jedanaesterce prošao u finale.

ČILE - HRVATSKA 5:2 (1:1, 11m)
China Cup, polufinale.
Stadion Guangxi, Nanning.

Sudac: F. Ming (Kina)

Strijelci: 1:0 - Pinares (18'), 1:1 - Andrijašević (77')

Žuti kartoni: Ozobić (53'), Filipović (59')

Jedanaesterci: 2:1 - Vargas, 2:2 - Pivarić, 3:2 - Galdames, Antolić - Toselli brani, 4:2 - Beausejour, Marić - Toselli brani, 5:2 - Ramos

Čile: Toselli, Opazo, Diaz, Maripan, Beausejour, Carmona (od 83' Galdames), Pavez (od 90+2' Caroca), Pinares (od 83' Sagal), Fuenzalida (od 70' Ramos), Valencia, Vargas. Izbornik: J. A. Pizzi.

Hrvatska: Livaković, Pivarić, Barać, Filipović, Matas, Antolić, Ozobić (od 57' Tudor), Andrijašević (od 90' Ivanušec), Šitum (od 64' Barišić), Mišić, Perošević (od 57' Marić). Izbornik: A. Čačić.

foto: China Football Association

U finalu premijernog izdanja China Cupa igrat će Island i Čile, dok će u susretu za treće mjesto snage odmjeriti domaćin Kina i Hrvatska. Nakon što je Island svladao Kinu 2:0, Čile je polufinalni dvoboj protiv izabranika Ante Čačića dobio boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Nakon uvodnih udaraca Fuenzalide i Šituma, Čile je poveo u 18. minuti, kada je Vargas obavio veliki dio posla, a Pinares iz prve prizemno naciljao Livakovićev kut za prednost.

foto: China Football Association

Do kraja prvog dijela Andrijašević i Filipović zaprijetili su Toselliju glavom, a Livaković je svoju dobru partiju nastavio obranom Vargasovog pokušaja.

Nastavak je otvoren novom Livakovićevom obranom, a hrvatski je vratar sredinom drugog poluvremena još dva puta izvrsno reagirao zaustavljajući Vargasa, dok su Marić i Antolić pokušavali okončati hrvatske akcije u potrazi za izjednačenjem.

foto: China Football Association

Za 1:1 naposljetku je zabio Andrijašević vrlo dobrom reakcijom u 77. minuti, nakon ubačaja Tudora s desne strane, te se pristupilo udarcima s bijele točke. 

Za Čile su redom pogađali Vargas, Galdames, Beausejour i Ramos, dok je kapetan Pivarić realizirao prvi hrvatski jedanaesterac. Međutim, Toselli je potom obranio pokušaje Antolića i Marića te odveo Čile u finale. Hrvatska će s Kinom igrati u subotu.

foto: China Football Association

11.01.2017., , Nanning
Suci: Fu Ming, Kina, Ma Ji, Kina, Cao Yi, Kina
Četvrti sudac: Ma Ning, Kina
Čile
4
Hrvatska
1
1Cristopher Toselli1Dominik Livaković
3Oscar Opazo7Mario Šitum
64'
5Paulo Diaz8Domagoj Antolić
6José Pedro Fuenzalida
70'
10Franko Andrijašević
77'
90'
7Leonardo Valencia11Antonio Perošević
57'
8Carlos Carmona
83'
15Josip Mišić
11Eduardo Vargas18Filip Ozobić
53'
57'
14Esteban Pavez
90'+2'
19Josip Pivarić
15Jean Beausejour5Mateo Barać
20Guillermo Maripán6Nikola Matas
21César Pinares
18'
83'
13Jakov Filipović
59'
Pričuvni igrači
12Gabriel Castellón12Andrej Prskalo
23Dario Melo4Toni Datković
2Cristian Cuevas9Mirko Marić
57'
4Branco Ampuero14Luka Ivanušec
90'
9Angelo Sagal
83'
16Fran Tudor
57'
10Junior Fernandes3Borna Barišić
64'
13Pablo Galdames
83'
17Josip Juranović
17Rafael Caroca
90'+2'
19Alvaro Ramos
70'
22Angelo Heriquez
Treneri
Juan Antonio PizziAnte Čačić

U svom prvom susretu na China Cupu u kineskom Nanningu, Hrvatska u srijedu igra protiv južnoameričkog prvaka Čilea.

Hrvatska - Čile
China Cup, polufinale
11. siječnja 2015. godine, 12:35
Stadion Guangxi, Nanning

S obzirom na nastup izvan službenog termina Svjetske nogometne federacije, hrvatski izbornik Ante Čačić okupio je igrače iz MAXtv Prve lige, uz Ozobića i Datkovića, a reprezentacija je uoči susreta s Čileancima odradila dva treninga u Nanningu.

S prvotnog su popisa otpali Vlašić, Maleš i Mitrović, umjesto kojih su pozivi odaslani Tudoru, Ivanušecu i Matasu, tako da za susret konkuriraju Prskalo, Livaković, Pivarić, Barišić, Barać, Juranović, Filipović, Datković, Matas, Mišić, Ivanušec, Andrijašević, Šitum, Antolić, Tudor, Ozobić, Perošević i Marić.

Niti Čile nije stigao u najjačem sastavu, no ima u svom kadru nekolicinu poznatih imena i izbornik Čačić pripisuje mu ulogu blagog favorita: "Čile je u prednosti zbog ranijeg okupljanja i više treninga. Svakog protivnika treba poštovati, a Čile je dobro poznat u nogometnom svijetu".

Ipak, hrvatski će reprezentativci pružiti svoj maksimum, dostojno braneći boje svog dresa, te vjeruju da mogu do uspjeha i plasmana u finale China Cupa.

"Moramo bez alibija ući u utakmicu i pokazati se u najboljem svjetlu. Dat ćemo sve od sebe", sažeo je Franko Andrijašević.

U prvom polufinalu Island je pobijedio Kinu 2:0 te u nedjelju čeka pobjednika hrvatsko-čileanskog dvoboja, dok će poraženi u subotu igrati za treće mjesto protiv domaćina.