Reprezentacije

Dobar otpor Hrvatske

Šveđankama pobjeda u
Varaždinu

19.09.2017.
Šveđankama pobjeda u Varaždinu
foto: Drago Sopta/HNS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava
  • Galerija

U drugoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, hrvatska ženska reprezentacija izgubila je u Varaždinu od Švedske s 2:0.

HRVATSKA - ŠVEDSKA 0:2
Kvalifikacije za SP 2019., Skupina 4.
Varaždin.

Sutkinja: Eleni Lampadariou (Grčka)

Strijelci: 0:1 Hurtig (62'), 0:2 Asslani (90'+2)

Žuti kartoni: Fischer (89') 

Crveni kartoni: -

Hrvatska: Bačić, Nevrkla, Horvat, Dujmenović, Bošnjak, Rudelić, Landeka, Šundov (od 64' Dujmović), Slipčević (od 90' Andrlić), Maltašić (od 68' Jelenčić), Žigić. Izbornik: B. Miletić

Švedska: Lindahl, Sembrant, Fischer, Banušić (od 63' Rubensson, Asslani, Hurtig (od 87' J. Andersson), Blackstenius (od 90'+3 Larsson), Samuelsson, Karlsonn, Seger, Rolfö. Izbornik: B. Miletić.

Nakon odličnog remija u gostima kod Ukrajine, Hrvatska usprkos još jednom dobrom nastupu nije uspjela iznenaditi još jednog favorita. Po teškim vremenskim uvjetima u kišnom Varaždinu, Šveđanke su više od sat vremena lomile otpor dobro organizirane hrvatske reprezentacije, ali je tada Hurtig pronašla put do hrvatske mreže. Konačnih 0:2 postavila je Asslani u sudačkoj nadoknadi.

foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska je prvih 45 minuta odlično parirala jednoj od najboljih europskih reprezentacija, Šveđanke nisu uputile niti jedan udarac u okvir gola. Gošće su prijetile uglavnom kroz ubačaje koje je vrlo sigurno krotila hrvatska vratarka Doris Bačić.

foto: Drago Sopta/HNS

S druge strane, Hrvatice su pokušavale učiniti više kroz kontru, no švedska obrana dobro je čuvala Ivanu Rudelić, koja je u Ukrajini zabila vrijedan pogodak za 1:1.

U nastavku su Šveđanke ubacile u višu brzinu i u 62. minuti došle do vodstva. Blackstenius je s desne strane dala nisku loptu na peterac gdje je najbrža i najspretnija Hurtig za 1:0 Švedske.

foto: Drago Sopta/HNS

Nakon pogotka utakmica se malo otvorila, a najbolju hrvatsku šansu propustila je Rudelić čiji je pokušaj u 70. minuti dobro blokirala švedska obrana.

U sudačkoj nadoknadi, Asslani je nakon švedske kontre dobro reagirala na odbijenu loptu poslije odlične obrane Bačić te je postavila konačnih 0:2.

foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatsku reprezentaciju do kraja ove godine čekaju još dvije utakmice - 19. listopada Hrvatice gostuju u Mađarskoj, a pet dana kasnije u goste Hrvatskoj stiže moćna Danska.

foto: Drago Sopta/HNS

foto: Drago Sopta/HNS

foto: Drago Sopta/HNS

foto: Drago Sopta/HNS

19.09.2017., Stadion NK Varaždin, Varaždin
Suci: Lampadariou Eleni (GRE), Koutsoumpou Panagiota (GRE), Athanasopoulou Sofia (GRE)
Četvrti sudac: Petravic Maja (CRO)
Hrvatska
0
Švedska
2
1Doris Bačić1Hedvig Lindahl
5Kristina Nevrkla3Linda Sembrant
6Mihaela Horvat
77'
5Nilla Fischer
89'
7Isabella Dujmenovic
79'
8Marija Banušić
63'
8Matea Bošnjak
49'
9Kosovare Asllani
18'
90'+2'
9Ivana Rudelić10Lina Hurtig
62'
87'
10Iva Lažeta11Stina Blackstenius
90'+3'
11Kristina Šundov
64'
15Jessica Samuelsson
15Ivana Slipčević
90'+2'
16Mia Karlsson
16Ivana Maltašic
78'
17Caroline Seger
19Sandra Žigić18Fridolina Rolfö
Pričuvni igrači
12Nensi Adamović12Hilda Carlén
3Ana Jelenčić
78'
2Jonna Andersson J. Andersson
87'
4Carina Roščić4Emma Berglund
13Mateja Andrlić
90'+2'
14Hanna Folkesson
14Maria Kunštek19Johanna Rytting Kaneryd
20Ana Dujmovic
64'
20Mimmi Larsson
90'+3'
22Anela Lubina23Elin Rubensson
63'
Treneri
Božidar MiletićPeter Gerhardsson ((SWE))

Uoči kvalifikacijskog susreta ženskih reprezentacija Hrvatske i Švedske u Varaždinu, izbornik Božidar Miletić gostovao je na konferenciji za medije.

Nakon uvodnog remija u Ukrajini (1:1) - izborenog s igračicom manje u sudačkoj nadoknadi vremena - hrvatske reprezentativke kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo nastavljaju ogledom sa Šveđankama u Varaždinu. Utakmica je na rasporedu u utorak, 19. rujna, s početkom u 18:00 sati.

"Utakmicu u Ukrajini završili smo na jako dobar način, a da smo ostali sa svih 11 igračica mislim da smo se mogli vratiti i sa sva tri boda, što nisu očekivali niti najveći optimisti. Samo je nekolicina ljudi vjerovala da se možemo vratiti neporaženi. Kroz proteklo razdoblje imali smo veliku podršku predsjednika Šukera i cjelokupnog Hrvatskog nogometnog saveza, brojna okupljanja i utakmice, a rezultat toga je i naš dobar početak u Ukrajini", rekao je izbornik Božidar Miletić.

"Mi smo najslabije rangirana reprezentacija u našoj skupini, ali to nije naša kvaliteta, mi sigurno kvalitetom pripadamo trećoj skupini. Svi su unaprijed upisali šest bodova protiv nas, a naposljetku se Ukrajina prva opekla. Nadam se da će i drugi od nas gubiti bodove", nastavio je izbornik te dodao: "Drago mi je da Europa sada pozitivno govori o Hrvatskoj i zato sada mnoge zanima nadolazeći okršaj sa Švedskom u Varaždinu".

Podsjećajući da su Švedska i Danska favoriti za osvajanje skupine i izravni odlazak na svjetsku smotru, Miletić najavljuje:

"O Švedskoj imam samo mnogo lijepih riječi, unatoč promjeni izbornika i čak devet igračica nakon Europskog prvenstva - to govori o njihovoj snazi pomlađivanja. Oni su među pet najboljih ekipa europskog nogometa, možda čak i svjetskog, te ovim putem mogu pozvati gledatelje da dođu vidjeti tu vrhunsku reprezentaciju. Ujedno mogu obećati da će Hrvatska dati sve od sebe kako bi pokušala parirati tako kvalitetnom suparniku. Svi koji dođu moći će uživati".

"Međutim, omalovažio bih svoju reprezentaciju kad bih rekao da će Švedska sigurno pobijediti. Mi se nećemo prepustiti stihiji, nećemo poletjeti nakon uspjeha u Ukrajini, a teško mi je uopće opisati koliko djevojkama znači taj rezultat i koliko ushićeno sada čekaju Šveđanke. Ipak, treba ostati realan i ako one zasluženo budu bolje, stisnut ćemo im ruku i čestitati", istaknuo je.

Hrvatice će zaigrati bez isključene Conjar, a o početnoj će jedanaestorici izbornik odlučiti ovisno o oporavku od ozljede pojedinih reprezentativki.

"Energetski smo se izuzetno potrošili igrajući s igračicom manje, neke igračice imaju problema s ozljedama, no problema sa sastavom neće biti. Dobro smo pokriveni, a izuzetno mi je drago što igramo u Varaždinu, posebno nakon što me se dojmila atmosfera s finala Europskog prvenstva U-17", zaključio je izbornik Miletić.

Izravni prijenos susreta Hrvatske i Švedske možete pratiti na Hrvatskoj nogometnoj televiziji:

 

galleryimg2
foto: Drago Sopta/HNS
scrollscroll