Reprezentacije

Slavlje europskih doprvakinja

Dankinje u Zaprešiću
nadjačale Hrvatsku

24.10.2017.
Dankinje u Zaprešiću nadjačale Hrvatsku
foto: Drago Sopta/HNS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava

U utorak u Zaprešiću, hrvatska ženska nogometna reprezentacija ugostila je finalista ovogodišnjeg Europskog prvenstva, reprezentaciju Danske.

HRVATSKA - DANSKA 0:4 (0:2)
Kvalifikacije za SP 2019., Skupina 4.
ŠRC Zaprešić, Zaprešić.

Sutkinja: L. Clarke (Škotska)

Strijelci: 0:1 - Harder (7'), 0:2 - Harder (27'), 0:3 - Christiansen (89'), 0:4 - Bruun (90+4')

Žuti kartoni: Jelenčić (23'), Maltašić (35'), Larsen (69')

Hrvatska: Bukovec, Jelenčić, Dujmenović, Nevrkla, Horvat, Lojna (od 89' Dujmović), Landeka, Šundov (od 82' Lubina), Maltašić, Conjar (od 46' Andrlić), Žigić. Izbornik: B. Miletić.

Danska: Petersen, Arnth, Christiansen, Troelsgaard (od 90+2' Thogersen), Nielsen, Nadim (od 90+2' Bruun), Harder, Veje, Larsen, Pedersen, Sorensen (od 62' Sandvej).  Izbornik: N. Nielsen.

foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatice su snage s Dankinjama odmjerile nakon remija s Ukrajinom i Mađarskom te poraza od Švedske, a susret u Zaprešiću završen je pobjedom doprvakinja Europe 4:0.

Na prvi se pogodak čekalo samo sedam minuta, a postigla ga je Harder vrlo lijepim udarcem s dvadesetak metara. Ista je igračica udvostručila dansku prednost u 27. minuti.

foto: Drago Sopta/HNS

Izabranice Božidara Miletića taj su rezultat držale sve do same završnice, kada je Danska svoju pobjedu učinila još uvjerljivijom.

Prvo je Christiansen pogodila u 89. minuti, da bi se u listu strijelaca duboko u sudačkoj nadoknadi upisala i Bruun, samo dvije minute po svom ulasku u igru.

foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska ženska reprezentacija kvalifikacije nastavlja u travnju iduće godine, domaćim okršajem protiv Ukrajine.

U drugoj utakmici dana u Skupini 4, Švedska je kod kuće pobijedila Mađarsku 5:0, te Danska i Švedska ostaju bodovno poravnate na prve dvije pozicije na tablici. Hrvatska drži treće mjesto s dva osvojena boda.

Kvalifikacije za SP 2019., Skupina 4:
1. Danska 6 (2)
2. Švedska 6 (2)
3. Hrvatska 2 (4)
4. Ukrajina 1 (1)
5. Mađarska 1 (3)

foto: Drago Sopta/HNS

24.10.2017., Ivan Laljak - Ivić, Zaprešić
Suci: Clark Lorraine (SCO), O'Neill Michelle (IRL), Sneyd Olivia (IRL)
Četvrti sudac: Petravic Maja (CRO)
Hrvatska
0
Danska
4
1Stephanie Bukovec1Stina Lykke Petersen
3Ana Jelenčić
22'
3Janni Arnth
4Isabella Dujmenovic6Nanna Christiansen N. Christiansen
89'
5Kristina Nevrkla7Sanne Troelsgaard S. Troelsgaard
90'+2'
6Mihaela Horvat8Theresa Nielsen
7Izabela Lojna
89'
9Nadia Nadim
90'+2'
10Iva Lažeta10Pernille Harder
7'
27'
11Kristina Šundov
82'
11Katrine Veje
16Ivana Maltašic
35'
12Stine Larsen
69'
17Monika Lovrić
46'
13Sofie Pedersen
19Sandra Žigić14Nicoline Sørensen N. Sørensen
62'
Pričuvni igrači
12Sanja Šoltić16Maria Christensen M. Christensen
13Mateja Andrlić
46'
4Maja Kildemoes
14Maria Kunštek5Cecilie Sandvej
62'
18Melani Mihić15Frederikke Thøgersen
90'+2'
20Ana Dujmovic
89'
17Signe Bruun
90'+4'
90'+2'
21Andrea Valušek19Caroline Møller
22Anela Lubina
82'
20Stine Pedersen
Treneri
Božidar MiletićSøren Randa-Boldt ((DEN))

Hrvatska ženska reprezentacija u utorak u Zaprešiću igra četvrtu kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Nakon uzbudljivog remija u Mađarskoj (2:2) u četvrtak, izabranice Božidara Miletića u utorak u Zaprešiću dočekuju jednog od favorita kvalifikacijske skupine, aktualne viceprvakinje Europe, reprezentaciju Danske.

"Mislim da smo u Mađarskoj odigrali jako dobro i osvojili bod, a ne izgubili dva te se tako trebamo i ponašati. Moramo biti realni, taktički smo bili besprijekorni, pogotovo u fazi obrane jer nam Mađarice nisu stvarale stopostotne prigode. Pogotke smo primili iz svojih pogrešaka, no i veće reprezentacije primaju takve golove u posljednjim sekundama i nikome se ne može ništa zamjeriti. Možemo biti ponosni na cure, u ovakvoj je skupini jako zahtjevno doći do bilo kojeg boda. Za sva tri ponekad treba imati i malo sreće, a mi je nismo imali", rekao je izbornik Miletić.

Kvaliteta suparnica sa sjevera Europe nije upitna, a hrvatska se reprezentacija u ovih nekoliko dana pokušala i maksimalno odmoriti nakon napora iz Györa.

"O Danskoj, kao i Švedskoj, teško je birati riječi. Tamo je ženski nogomet gotovo na prvom mjestu, prodaju se na tisuće ulaznica za te kvalitetne reprezentacije u koje se mnogo ulaže. Danska dolazi u najboljem sastavu, makar nije ispalo korektno od njih što se utakmica u Švedskoj nije odigrala jer nas to sada stavlja u neravnopravan položaj u pripremi utakmice. Mi smo se i fizički i psihički potrošili u Mađarskoj, a one će biti svježe i spremne za utakmicu", ističe izbornik.

Hrvatska ima dosta problema u svom kadru zbog ozljeda i kartona.

"Mi ionako često moramo tako kompletirati momčad i smišljati nove pozicije kako bismo složili ekipu i stvorili suparnicama probleme. U Zaprešiću će možda biti i težak teren, a Dankinje su tehnički, taktički i fizički na visokoj razini. Međutim, nećemo se predati i uz malo sreće mogli bismo napraviti probleme Danskoj. Mi ćemo sa svoje strane napraviti sve da Danskoj zakompliciramo život. Pozivam gledatelje da dođu podržati djevojke, one će dati sve od sebe, a vidjet ćete i snažnu Dansku", zaključio je Miletić.

Utakmica Hrvatske i Danske počinje u 18 sati, a sudit će Lorraine Clarke iz Škotske. Danska i Švedska vode na tablici Skupine 4 s po tri boda, Hrvatska je treća s dva boda, a slijede Mađarska i Ukrajina s po jednim osvojenim bodom.