HNS > Županijski savezi

Održana izborna Skupština

Dario Mrzljak novi
predsjednik NS
Karlovačke županije

11.12.2017.
Dario Mrzljak novi predsjednik NS Karlovačke županije
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Dario Mrzljak jednoglasno je izabran za novog predsjednika Nogometnog saveza Karlovačke županije.

Na Izbornoj skupštini, održanoj u Sportskoj dvorani u Karlovcu, Mrzljak je bio jedini kandidat i dobio je jednoglasnu podršku 27 prisutnih skupštinara. Za svoje dopredsjednike predložio je Željka Berislavića i Krešimira Perkovića, a za članove novog Izvršnog odbora, uz predsjednika i dopredsjednike, Dražena Frklića, Igora Jelića, Roberta Križanića, Zvonka Luketića, Igora Pavlačića, Dražena Pavlešića, Nikolu Požegu i Ivana Sopčića. Dopredsjednici su izabrani jednoglasno, a Izvršni odbor uz jedan suzdržani glas.

Mrzljak, koji je završio Kineziološki fakultet, osnovao je ženske nogometne klubove Ilovac i Tuškani, ima trenersku UEFA-B licencu i u svojoj je trenerskoj karijeri vodio seniore Draganića i Zrinskog iz Ozlja. Prioritet u njegovom mandatu bit će otvaranje ambulante sportske medicine, povećanje broja nogometnih sudaca u županiji te na jubilarni 10. međunarodni U-16 nogometni turnir "Branko Čavlović – Čavlek" dovesti dvije momčadi iz samog vrha europskog nogometa.

U planu rada za 2018. godinu novi je predsjednik istaknuo organiziranje i provođenje svih natjecanja pod ingerencijom Saveza, organizaciju Dana nogometa, 9. Čavlekovog turnira i malonogometnog zimskog turnira, daljnju financijsku pomoć klubovima i uklanjanje sudaca iz natjecanja najmlađih kategorija, čime bi se klubovima smanjili troškovi. U financijskom planu za 2018. godinu predviđen je prihod od 675 tisuća kuna, od kojih je oko 30 posto Savezu osigurano, a ostatak će morati namaknuti od sponzora i drugih izvora.

Za članove Nadzornog odbora izabrani su Damir Šalov, Dražen Furač i Stjepan Benić, a zamjenski članovi su Tomislav Šolić i Nikica Rudar. Usvojen je i novi Statut, u kojem je uvedena institucija direktora Saveza.

Još vijesti