Reprezentacija > Muška > A

Reprezentativni stoper odabrao novi klub

Domagoj Vida
karijeru nastavlja u
Bešiktašu

03.01.2018.
Domagoj Vida karijeru nastavlja u Bešiktašu
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Po isteku ugovora s kijevskim Dynamom, Domagoj Vida potpisao je kao slobodan igrač četveroipolgodišnji ugovor s turskim prvakom Bešiktašom.

Turski velikan Bešiktaš, koji je u posljednje dvije sezone osvojio dva naslova prvaka svoje zemlje, pojačao je obrambene redove dolaskom hrvatskog reprezentativca Domagoja Vide.

Vida u Istanbul stiže bez odštete, s obzirom mu je istekao ugovor s Dynamom iz Kijeva, čije je boje branio od 2013. godine. U Ukrajini je osvojio dva prvenstva, dva domaća kupa i jedan superkup, a ponio je i kapetansku vrpcu.

Klupsku je karijeru započeo u Jedinstvu iz Donjeg Miholjca te Osijeku, nakon čega se zaputio u Bundesligu, u redove Bayera iz Leverkusena. Potom se vratio u Hrvatsku, u zagrebački Dinamo.

U Bešiktašu će se pridružiti još jednom braniču hrvatske reprezentacije, Mateju Mitroviću. Vida je za Vatrene nastupio 55 puta, uz dva postignuta pogotka.

"Odlučio sam doći u Bešiktaš i prije isteka ugovora s Dynamom, stoga sam pratio zbivanja u klubu i odlične nastupe na terenu, posebno u Ligi prvaka. Borit ću se za svoj novi klub i pokušati im pomoći stići što dalje, pogotovo u Europi", rekao je Vida po potpisu ugovora.

Još vijesti