Grassroots > Ženski nogomet

Dio kampanje #WePlayStrong

UEFA pokazala da se
nogomet može igrati
svugdje

28.02.2018.
UEFA pokazala da se nogomet može igrati svugdje
foto: UEFA
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

UEFA nastavlja #WePlayStrong kampanju za promociju ženskog nogometa te poziva mlade ljude da nogomet zaigraju i izvan terena.

Nakon uspješne premijere vlog-emisije Press Play, UEFA je predstavila još jedan projekt koji promovira ženski nogomet. U kratkom videu pod imenom Play Anywhere europske nogometašice prikazuju svoje vještine u tehniciranju na brojim neobičnim lokacijama.

Kampanja Play Anywhere snimljena je na 13 europskih lokacija, a hrvatskim gledateljima sigurno neće promaknuti da se među idiličnim krajolicima nalaze i poznate dubrovačke zidine.

Glavna zvijezda videa je Liv Cooke, osamnaestogodišnja svjetska prvakinja u freestyle nogometu, a uz Cooke u kampanji sudjeluju i istaknute nogometašice iz brojnih europskih zemalja, uključujući Uefinu Igračicu godine Lieke Martens, zvijezde Arsenala Lauren James i Jordan Nobbs, te norveški sestrinski dvojac Adu i Andrine Hederberg.

"Putovati Europom kao ambasadorica za Uefinu kampanju #PlayAnywhere i time pokazati djevojkama da se nogomet može igrati svugdje bilo je sjajno iskustvo. Nadam se da će video nadahnuti mlade ljude da uzmu loptu u ruke i zabave se igrajući nogomet", istaknula je Liv Cooke povodom premijernog prikazivanja videa.

Video je popraćen natjecanjem koje poziva mlade obožavatelje nogometa da preko društvenih mreža podijele slike s nogometnom loptom na neobičnim lokacijama, te da u svojim objavama označe društvene profile kampanje @WePlayStrong i koriste oznaku #PlayAnywhere.

Natjecanje je otvoreno do 29. travnja, a glavna nagrada je obiteljsko putovanje u Disneyland Pariz gdje će dobitnici imati priliku upoznati zvijezde kampanje Play Anywhere. Više informacija o uvjetima i nagradama natjecanja može se pronaći na Uefinoj web stranici.

Još vijesti