Grassroots > Ostalo

Drugi kvalifikacijski dvoboj

Hrvatska
reprezentacija gluhih
remizirala s Ircima

04.05.2018.
Hrvatska reprezentacija gluhih remizirala s Ircima
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatska nogometna reprezentacija gluhih igrala je protiv Republike Irske na stadionu NK Trnje u Zagrebu kvalifikacijsku utakmicu za 9. Europsko nogometno prvenstvo gluhih, koje će se održati 2019. godine u grčkom Heraklionu.

Iako je Hrvatskoj bila potrebna pobjeda kako bi osigurala izravan plasman na Europsko nogometno prvenstvo gluhih, reprezentacija je odigrala protiv Republike Irske neriješenih 2:2.

Hrvatska je od 21. minute igrala s igračem manje, budući da je Ivica Marjanović dobio crveni karton. Unatoč tome, Hrvatska je povela 1:0 u 37. minuti golom Mirka Blaževića s 11 metara. Tu je prednost Hrvatska povećala pogotkom Mirka Vukića, nakon čega su Irci pojačali pritisak te u zadnjih pola sata uspjeli izjednačiti zahvaljujući pogocima Jasona Maguirea u 67. te Jakea Cassidyja u 88. minuti.

Nakon utakmice Republike Irske i Švedske, koja će se održati 26. svibnja, bit će poznato hoće li Hrvatska morati ići u dodatne kvalifikacije za Europsko prvenstvo.

Hrvatska nogometna reprezentacija gluhih zahvalila je poslije utakmice Hrvatskom nogometnom savezu i NK Trnje na pomoći prilikom organizacije kvalifikacijskog dvoboja. 

Kvalifikacije za EP gluhih, Skupina A:
1. Švedska 3 (1)
2. Republika Irska 1 (1)
3. Hrvatska 1 (2)

Još vijesti