Grassroots > Veterani

Prijateljska utakmica i počast žrtvama

Veterani HNS-a
uveličali humanitarnu
akciju u Vukovaru

08.05.2018.
Veterani HNS-a uveličali humanitarnu akciju u Vukovaru
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U sklopu održavanja 1. Festivala nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“, na gradskom stadionu u Vukovaru odigrana je nogometna utakmica veteranskih selekcija Hrvatske i Hrvatskog nogometnog kluba Vukovar 1991.

foto: Arhiva HNS

Utakmica je bila humanitarnog karaktera, a sav prihod prikupljen od prodaje ulaznica namijenjen je za pomoć rada Socijalne samoposluge u Vukovaru. Utakmicu su organizirali Grad Vukovar, Hrvatski nogometni savez i kao sportski direktor kluba Ivan Lukić ispred HNK Vukovar 1991.

"Često sudjelujemo na humanitarnim utakmicama. Posebno nam je drago biti u Vukovaru koji je simbol Hrvatske i hrvatske pobjede. Nazočio sam i u sportskoj dvorani u Borovu naselju kada je službeno otvoren Festival i drago mi je što svojim dolaskom možemo pridonijeti uspjehu ove humanitarne akcije", rekao je Davor Ivić, član IO HNS-a i Predsjednik komisije veterana IO HNS-a.

foto: Arhiva HNS

Utakmica je završena pobjedom Selekcije veterana HNS-a nad veteranima HNK Vukovar 91 rezultatom 3:2 (Sergej Jakirović 2, Mladen Bartolović / Ivan Ćorić, Irfan Islami).

Ekspediciju veterana HNS-a predvodio je predsjednik Komisije Davor Ivić, uz članove komisije Petra Jurčevića, Stjepana Pršira, Željka Stipanića, Antuna Menđušića, Nenada Stražanca i Roberta Uroića. Igračku su postavu činili Branko Fišter, Robert Radić, Darko Jozinović, Stipe Brnas, Igor Budiša, Mladen Bartolović, Alen Peternac, Hrvoje Lončarević, Petar Krpan, Željko Župetić, Sergej Jakirović, Nikša Martinac, Tomislav Gričar i Marijan Dužić.

Ekspedicija HNS-a zapalila je svijeću kod Križa za sve branitelje Vukovara na ušću Vuke u Dunav, zatim kod spomenika stradalima za Vukovar na Ovčari (uz posjet spomen-sobi), te položila vijence kod Križa na Memorijalnom groblju žrtvama Domovinskog rata u Vukovaru. Tijekom boravka u Vukovaru o stradavanjima hrvatskih branitelja za vrijeme Domovinskog rata govorio je legendarni Ivan Lukić – Zolja.

foto: Arhiva HNS

Još vijesti