Reprezentacija > Muška > A

Ogled u Kalinjingradu

Hrvatska na
Nigeriju, započinje
novi nastup Vatrenih
na SP-u

16.06.2018.
Hrvatska na Nigeriju, započinje novi nastup Vatrenih na SP-u
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu kreće u još jedno Svjetsko prvenstvo, svoje peto po osamostaljenju.

Hrvatska - Nigerija
Svjetsko prvenstvo, Skupina D, 1. kolo.
16. lipnja 2018., 21:00.
Stadion Kalinjingrad, Kalinjingrad.

Trećeg dana Svjetskog prvenstva u Rusiji na teren će izaći i najbolji hrvatski nogometaši, kako bi odmjerili snage s nacionalnom selekcijom Nigerije, svojim prvim suparnikom u Skupini D svog ukupno desetog velikog natjecanja.

Na dosadašnje četiri svjetske smotre, Hrvatska je u prvim kolima igrala s Jamajkom (3:1), Meksikom (0:1) te dva puta Brazilom (0:1, 1:3), a izabranike Zlatka Dalića na ruskim travnjacima čekaju još Argentina (21. lipnja, Nižnji Novgorod) te Island (26. lipnja, Rostov na Donu).

Hrvatska u okršaj s Nigerijcima ulazi u punom sastavu, bez ozlijeđenih i suspendiranih igrača, a izbornik Dalić potvrdio je dan uoči utakmice kako je sve spremno za početak utakmice:

"Znam prvi sastav, što i kako ćemo igrati. Hrvatska ima svoj stil i mora ga se mora držati, s tehnički savršenim posjedom lopte. imamo sjajnu generaciju i možemo do velikog rezultata, moramo pokazati svoju kvalitetu"

Protiv Nigerije, jedne od najboljih i najatraktivnijih afričkih reprezentacija, Vatreni još nisu igrali, a momčad njemačkog izbornika Gernota Rohra trenutačno zauzima 48. poziciju na Fifinoj ljestvici najboljih. Ofenzivci poput Mosesa, Iheanacha, Iwobija, ili kapetana Mikela koji dirigira veznim redom, dobro su poznati svjetskoj nogometnoj javnosti.

"Poznamo njihove kvalitete, igraju brz i okomit nogomet, imaju vrlo brze napadače. U prvim utakmicama nema velikih favorita, bit će to dosta izjednačeno i tako ćemo se postaviti. Međutim, dobar smo spoj mladosti i iskustva te s pravom nacija ima velika očekivanja. I sami očekujemo mnogo od sebe, možete biti sigurni da je tako", poručio je hrvatski kapetan Luka Modrić.

Pravdu će u Kalinjingradu dijeliti brazilski sudac Sandro Ricci, a u drugoj utakmici Skupine D sastat će se Argentina i Island, koji svoj dvoboj započinju u 15:00 sati po hrvatskom vremenu u Moskvi.

Vatreni, sretno!

Još vijesti