Grassroots > Ženski nogomet

U-13 i U-15

Održano premijerno
izdanje turnira Volim
nogomet 2018

21.06.2018.
Održano premijerno izdanje turnira Volim nogomet 2018
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Prošle je subote održan međunarodni nogometni turnir za djevojčice "Volim nogomet 2018". 

foto: Arhiva HNS

U organizaciji Nogometne škole Međimurje-Čakovec, po prvi je put organiziran turnir namijenjen razvoju i popularizaciji ženskog nogometa. Igračice su nastupale u kategorijama U-13 i U-15, što ovaj turnir čini jedinstvenim.

Turnir je održan 16. lipnja na stadionu SRC Mladost Čakovec, a nastupile su ekipe iz pet država: Slovenija, Slovačka, Mađarska, Bosna i Hercegovina te Hrvatska. U finalu kategorije do 15 godina slavila je ekipa Osijeka, a u kategoriji do 13 godina slavila je ekipa Donata.

Titule najboljih igračica ponijele su Gabrijela Martinović (Osijek) i Lucija Vunić (Donat), najboljih vratarki Danijela Vidović (Rijeka) i Žanamari Števanja (Donat), a najviše su pogodaka postigle Nela Andrić (Osijek) te Sara Sermek (Međimurje) i Valentina Dubravica (Donat).

foto: Arhiva HNS

Hrvatski nogometni savez podržao je ovu hvalevrijednu manifestaciju te pripremio prigodne darove za predstavnike svih ekipa i ustupio deset lopti za najmlađe uzraste, koje će olakšati Školi nogometa Međimurje provedbu nogometnih aktivnosti.

Cijeli je turnir prošao u ozračju fair-playa te su na kraju najboljim ekipama i pojedinkama dodijeljene nagrade, pehari i odličja.

foto: Arhiva HNS

Još vijesti