Grassroots > Ostalo

Prvenstvo hrvatskih klubova izvan domovine

NK Pajde Möhlin
obranili europski
naslov

25.06.2018.
NK Pajde Möhlin obranili europski naslov
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Na 6. Europskom prvenstvu hrvatskih nogometnih klubova izvan domovine naslov je obranila momčad NK Pajde Möhlin. Hrvati iz Vojvodine bili su drugi, a Slavonija iz Berna treća.

 

U organizaciji Povjerenstva za klubove i selekcije Hrvata izvan domovine Hrvatskog nogometnog saveza i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, protekli je vikend na sportskim terenima u Sesvetama (Sv. Josip Radnik i Sesvetska dolina) odigrano 6. Europsko prvenstvo hrvatskih nogometnih klubova izvan domovine.

Na prvenstvu je sudjelovalo ukupno osam momčadi iz Švedske, Njemačke, Švicarske i Austrije, uz reprezentaciju vojvođanskih Hrvata, a odigrano je 16 utakmica.

foto: Arhiva HNS

Nogometaši NK Pajde Möhlin obranili su titulu europskog prvaka pobjedom u finalnoj utakmici nad reprezentacijom vojvođanskih Hrvata 3:2.

Treće mjesto zauzela je Slavonija Bern pobjedom nad Velebitom iz švedskog Göteborga 3:0. Peto mjesto zauzela je Cro Vienna, šesta je Croatia Stuttgart, sedma Croatia Mülheim, dok je osmi bio NK Zagreb 75 Dortmund.

foto: Arhiva HNS

Pobjednički pehar i medalje Hrvatskog nogometnog saveza pobjednicima je uručila Ivana Perkušić, zamjenica državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH zajedno s Perom Šarićem, predsjednikom Povjerenstva za klubove i selekcije Hrvata izvan domovine.

Najbolji vratar je Stefan Lebović iz reprezentacije vojvođanskih Hrvata, najbolji su strijelci Valmir Shala (SV Slavonija Bern) i Igor Prijić (NK Pajde) s po pet pogodaka, dok je najbolji igrač Antonio Asanović, također iz pobjedničke momčadi. Nagrada za fair-play pripala je momčadi HD Velebit Göteborg.

foto: Arhiva HNS

 

Još vijesti