Reprezentacija > Muška > A

Navijači na ulicama

Video: Vatreni opet
u domovini, neviđeno
slavlje u Zagrebu!

16.07.2018.
Video: Vatreni opet u domovini, neviđeno slavlje u Zagrebu!
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatska nogometna reprezentacija vratila se u ponedjeljak iz Rusije, gdje je osvojila srebrnu medalju i kući stiže kao doprvak svijeta!

 

Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji Vatreni su pobijedili Nigeriju, Argentinu, Island, Dansku, Rusiju i Englesku, a u finalu su uspješniji bili Francuzi te se okitili drugim naslovom svjetskog prvaka.

Izabranici Zlatka Dalića ispisali su nove stranice domaće sportske povijesti osvajanjem drugog mjesta, što je najveći uspjeh hrvatskog nogometa.

 

Po slijetanju u Zagreb, dočekale su ih stotine tisuće navijača te ih pratili cijelim putem, a središnja proslava odvija se na prepunom Trgu bana Josipa Jelačića.

"Ovo je stvarno neopisivo", sažeo je Ivan Perišić.

"Hvala što ste prepoznali da smo ostavili srce na terenu. Iznad svih - Hrvatska", rekao je Šime Vrsaljko, a jasnu je poruku uputio i dokapetan Ivan Rakitić: "Nema riječi koje mogu opisati što osjećamo. Ponosni smo što možemo braniti hrvatske boje. Zajedno smo bili u Rusiji, borit ćemo se i dalje da budete sretni i ponosni".

"Mi smo ostvarili svoje snove", dodao je kapetan Luka Modrić.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić također se obratio prisutnima: "Nemam riječi zahvalnosti za ovo što ste napravili. Mi smo u Rusiji igrali za sebe, za svoje obitelji, za vas, za cijelu Hrvatsku, za sve Hrvate u Bosni i Hercegovini, u dijaspori, za branitelje - bez njih ne bi bilo ove šahovnice. Prepoznali ste da smo dali sve od sebe i s ponosom nosili hrvatski dres, a vi ste bili najbolji navijači na svijetu - i vi ste dali sve od sebe. Iznad svih - Hrvatska".

 

 

Još vijesti