Grassroots

Nogomet za sve

Tjedan grassroots
nogometa

01.10.2018.
Tjedan grassroots nogometa
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatski nogometni savez održao je tri aktivnosti za promociju nogometa na svim razinama u sklopu Uefinog tjedna grassroots nogometa, koji se održao između 23. i 30. rujna 2018. godine.

Grassroots nogomet odnosi se na pokret popularizacije nogometa na svim razinama (od školske i amaterske razine do profesionalaca) te za sve sudionike (od najmlađih do veterana), a u grassroots programe spadaju i nogometne aktivnosti za osobe s invaliditetom, pripadnike nacionalnih manjina te sve druge društvene skupine.

Uefin tjedan grassroots nogometa održao se između 23. i 30. rujna, a Hrvatski nogometni savez u sklopu te akcije održao je tri aktivnosti čiji je cilj popularizacija nogometa među najmlađima.


1. Festival grassroots nogometa (21. rujna)

Na opatijskoj plaži Slatina održan je festival grassroots nogometa na kojem je više od stotinu djece u dobi do 12 godina zaigralo nogomet i upoznalo izbornike hrvatskih reprezentacija, uključujući i izbornika A reprezentacije Zlatka Dalića. U programu su sudjelovala djeca iz NK Opatije, Dječjeg vrtića Opatije, MNK Gorovo te Škole za odgoj i obrazovanje Pula.

foto: Arhiva HNS


2. Dječji turnir nacionalnih manjina (23. rujna)

Svjetska organizacija Roma organizirala je fair-play program za djecu u Slavonskom Brodu. Turnir je organiziran u suradnji s Nogometnim klubom Amater, a na njemu su sudjelovala i djeca pripadnici nacionalnih manjina.

foto: Arhiva HNS

3. Grassroots nogometna radionica povodom Svjetskog dana srca (29. rujna)

Stotinjak djece u Sibinju zaigralo je nogomet i sudjelovalo u likovnim radionicama povodom Svjetskog dana srca. Radionica je organizirana u suradnji s organizacijom Cross Cultures Hrvatska i Športskim klubom Sibinj Razvoj, a djeci su u sklopu ove aktivnosti bili dostupni treneri, liječnici i pedagozi.

Još vijesti