Grassroots > Ostalo

Drugi najbolji rezultat u povijesti

Hrvatska osvojila
peto mjesto na EP-u u
futsalu za gluhe

16.12.2018.
Hrvatska osvojila peto mjesto na EP-u u futsalu za gluhe
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatska reprezentacija gluhih osvojila je peto mjesto na Europskom prvenstvu u futsalu za gluhe, koje je od 6. do 14. prosinca održano u finskom Tampereu.

Osvajanje petog mjesta drugi je najbolji rezultat u povijesti za hrvatsku reprezentaciju gluhih u futsalu, nakon osvajanja naslova europskog prvaka 2002. godine u bugarskoj Sofiji.

U grupnoj fazi natjecanja Hrvatska je nadigrala Švicarsku 7:3 i Tursku 5:0, dok je zadnju utakmicu protiv Poljske izgubila rezultatom 5:4 te se kao drugoplasirana momčad Skupine D, plasirala u završni dio.

U četvrtfinalu je Hrvatsku dočekala Rusija, koja je bila uspješnija rezultatom 5:2 (2:2) i osigurala polufinale.

Hrvatskoj je preostalo razigravanje za plasman od petog do osmog mjesta. Hrvatska je prvo pobijedila Bjelorusiju 6:1, a potom uzvratila Poljskoj 6:4 te zaključila Europsko prvenstvo kao petoplasirana reprezentacija.

Na Europskom prvenstvu u futsalu za gluhe nastupili su Marko Prošenski, Mišel Dominko, Kristijan Živković, Josip Smokvina, Mirko Blažević, Anton Lalić, Mirko Vukić, Toni Mladić, Mario Jakovljević, Kristian Selaković, Ivica Terzić, Slavko Đira i Josip Jakovljević.

Hrvatski nogometni savez i Hrvatski sportski savez gluhih i ovim su natjecanjem učvrstili svoju suradnju, a HSSG i hrvatska reprezentacija gluhih zahvaljuju HNS-u na pomoći i posudbi sportske opreme za Europsko prvenstvo. Uspješan nastup hrvatske reprezentacije dostojanstveno je promovirao Republiku Hrvatsku na međunarodnoj sceni.

Još vijesti