Grassroots > Dječji i školski nogomet

Special Power League

Održan turnir za
djecu s teškoćama u
razvoju

21.02.2019.
Održan turnir za djecu s teškoćama u razvoju
foto: Davor Javorović (PIXSELL)
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U sklopu projekta za djecu s teškoćama u razvoju "SPL- SPECIAL POWER LEAGUE" održan je drugi po redu turnir, ovoga puta u Osijeku. Uz dva već održana događanja, u 2019. godini planirana su još dva dodatna turnira za djecu s posebnim potrebama.

Domaćini turnira iz NK Osijeka ugostili su više od 50 djece u dvorani Gradski vrt, a na turniru su sudjelovale četiri ekipe iz klubova Osijek, Istra 1961, Slaven Belupo i Dinamo. Uz utakmice između četiri momčadi, organizirane su i vježbe kretanja za prisutnu djecu, a nagrade svim sudionicima podijelili su prvotimci Osijeka Ivica Ivušić i Marijan Antolović.

foto: Davor Javorović (PIXSELL)

Projekt nogometne lige za djecu s poteškoćama u razvoju pokrenula je udruga Akademija zdravog življenja, a u organizaciji sudjeluju i Hrvatski nogometni savez, Zaklada Mateo Kovačić, SILab udruga za djecu s teškoćama u razvoju, centri za odgoj i obrazovanje iz Hrvatske, kao i klubovi Dinamo, Osijek, Istra 1961, Slaven Belupo i Rijeka. Projekt uključuje nogometne i sportske treninge za djecu s teškoćama u svim klubovima sudionicima, a tijekom sezone bit će organizirana i četiri velika turnira. Nakon prva dva uspješno odrađena izdanja u Zagrebu i Osijeku, slijede turniri u Rovinju i Koprivnici. Djeca s poteškoćama u razvoju nemaju adekvatne prilike za bavljenje sportom te je glavni cilj projekta pružanje prilike djeci da se aktivno uključe u sportske aktivnosti. Turniri nisu natjecateljskog karaktera, već imaju svrhu upoznavanja, bavljenja sportom i druženja.

Hrvatski nogometni savez ovaj projekt podržava od samog začetka, a projekt je podržala i UEFA kroz HatTrick IV program za razvoj nogometa i društvene odgovornosti.

Još vijesti