Reprezentacija > Muška > A

Brekalo, Vlašić, Ljubičić...

Učinkoviti Hrvati u
prvom kolu Europske
lige

20.09.2019.
Učinkoviti Hrvati u prvom kolu Europske lige
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatski su nogometaši odigrali važne uloge u nekoliko dvoboja prvog kola grupne faze Europske lige.

Nogometaši Wolfsburga pobijedili su ukrajinsku Oleksandriju 3:1 u dvoboju Skupine I, a prvi je pogodak njemačke momčadi bio djelo Arnolda nakon 20 minuta igre.

Samo četiri minute poslije hrvatski reprezentativac Josip Brekalo petom asistira za Mehmedija, koji povisuje na 2:0, a u 66. minuti Banada smanjuje zaostatak gostiju.

Međutim, već u sljedećem napadu Brekalo iz blizine u mrežu posprema prizemni ubačaj Mehmedija te potvrđuje pobjedu svog sastava. Brekalo je igrao do 76. minute, kada ga je zamijenio Nmecha.

Pogodak i asistenciju ubilježio je i Marin Ljubičić. Njegov Slovan iz Bratislave svladao je Vidin Bešiktaš 4:2, a Ljubičić je u igru ušao u 82. minuti pri rezultatu 2:2. U trećoj minuti sudačke nadoknade, nakon udarca iz kuta, postiže treći pogodak Slovana, a u četvrtoj minuti nadoknade dodao je strijelcu Mohi.

Domagoj Vida igrao je od početka do kraja za turskog predstavnika te je nosio kapetansku vrpcu.

Nikola Vlašić asistirao je za jedini pogodak moskovskog CSKA u gostujućem porazu kod bugarskog Ludogoreca. CSKA je Vlašićevim centaršutom i pogotkom Divejeva poveo u 11. minuti, no domaćin je u nastavku režirao veliki preokret i slavio 5:1.

Vlašić i Kristijan Bistrović odigrali su svih 90 minuta, a Zvonimir Šarlija nije konkurirao za susret.

Talijanska Roma natjecanje je započela domaćom pobjedom nad turskim Basaksehirom. Završilo je 4:0, a prvi je nastup za Romu upisao hrvatski napadač Nikola Kalinić, koji je u 74. minuti zamijenio Džeku.

Još vijesti