Grassroots

U Našicama i Čakovcu

HNS obilježio Tjedan
grassroots nogometa

30.09.2019.
HNS obilježio Tjedan grassroots nogometa
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

UEFA u rujnu tradicionalno obilježava Tjedan grassroots nogometa (tj. nogometa na najširoj razini), a HNS je ove godine sudjelovao u obilježavanju ove manifestacije kroz aktivnosti za djecu u Našicama i Čakovcu.

Grassroots nogomet (nogomet za sve) jedan je od najvažnijih stavaka Uefine djelatnosti, a odnosi se na nogomet u najširem smislu - što uključuje amaterski nogomet, nogomet za djecu i veterane, ženski nogomet, nogomet za osobe s invaliditetom te ostale inačice nogometa izvan profesionalne sfere. Ovogodišnji Tjedan grassroots nogometa održao se između 23. i 30. rujna, a povodom ovog događanja Uefa i brojne druge nogometne organizacije predstavile su aktivnosti na području grassroots nogometa.

foto: Arhiva HNS

U sklopu Tjedna grassroots nogometa, Hrvatski nogometni savez 27. je rujna organizirao grassroots festival za djecu u dvorani Osnovne škole Kralja Tomislava u Našicama i 2.10.2019. u dvorani Osnovne škole Čakovec u Čakovcu. Na festivalima je stotinjak djece sudjelovalo u nogometnim vježbama poput štafetnih igara i tehničkih vježbi, a djeca su također sudjelovala u turniru te prisustvovala predavanju o zdravom načinu života, čime je ovaj događaj povezan sa Svjetskim danom srca.

 

foto: Arhiva HNS

Još vijesti