Grassroots

Special Power League

U Čakovcu održan
turnir za djecu s
teškoćama u razvoju

29.10.2019.
U Čakovcu održan turnir za djecu s teškoćama u razvoju
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Na stadionu SRC Mladost Čakovec u subotu, 26. listopada, održan je još jedan turnir za djecu s poteškoćama u razvoju u sklopu projekta "Special Power League".

Na turniru odigranom na glavnom terenu stadiona Mladost sudjelovale su momčadi GNK Dinamo, NK Istra 1961, NK Osijek, NK Slaven Belupo, gosta iz Austrije i domaćina NŠ Međimurje Čakovec.

Na turniru je sudjelovalo više od 60 djece te je svaki sudionik ovog zanimljivog turnira dobio zlatnu medalju, a svaka ekipa za uspomenu priznanja, poklone i pehar za sudjelovanje.

Ceremoniji svečanog otvorenja turnira prisustvovali su zamjenik čakovečkog gradonačelnika Zoran Vidović, načelnik općine Nedelišće Darko Dania, član izvršnog odbora HNS-a, predsjednik Međimurskog nogometnog saveza i predsjednik županijske sportske zajednice Mato Kljajić, glavni tajnik Akademije zdravog življenja Dario Jagić, predsjednik NŠ Međimurje Čakovec Dean Panić i voditelj NŠ Međimurje - Čakovec Hrvoje Goričanec

Tom prigodom Mato Kljajić je izrazio veliko zadovoljstvo što se pokrenula ovakva inicijativa, koju podupire i Hrvatski nogometni savez. Istaknuo je kako su svi sudionici pobjednici te da će zajedno uživati otkrivajući čari najpopularnije sportske igre na svijetu.

Turnir u Čakovcu je bio šesti turnir u sklopu projekta SPL, a sljedeće izdanje turnira održat će se u Osijeku. Nogometna škola Međimurje - Čakovec se aktivno uključila u projekt SPL, čiji je osnovni cilj motiviranje djece s teškoćama u razvoju da se kroz sportske aktivnosti aktivno integriraju u društvo.

Za ekipu NŠ Međimurje Čakovec igrala su djeca iz Udruge za autizam Pogled te Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec. 

foto: Arhiva HNS

foto: Arhiva HNS

Još vijesti