Reprezentacija > Muška > A

Pobjede CSKA i Mallorce

Vlašić odlučio
gradski derbi,
Budimir šesti
strijelac Primere

30.06.2020.
Vlašić odlučio gradski derbi, Budimir šesti strijelac Primere
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Nikola Vlašić i Ante Budimir postigli su u utorak po dva pogotka u ligaškim uspjesima svojih klubova.

Moskovski CSKA dočekao je gradskog rivala Spartaka u sklopu 25. kola ruskog nogometnog prvenstva, a igrač odluke bio je hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić.

U 27. minuti pucao je s dvadesetak metara, a gostujući je vratar propustio loptu u mrežu, da bi u sudačkoj nadoknadi utakmice sam izašao pred Maksimenka i pogodio pod prečku za završnih 2:0.

Vlašić je odigrao cijelu utakmicu, Kristijan Bistrović igrao je od 70. minute, a petoplasirani CSKA nastavlja borbu za europske pozicije, uključujući i treće mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. U remiju Ćorlukinog Lokomotiva i Krilje Sovjetov (1:1), pogodak za goste postigao je Dejan Radonjić.

Ante Budimir nastavio je pogađati mreže Mallorcinih suparnika u Primeri: u utorak je poražena Celta iz Viga (5:1), a hrvatski je napadač upisao dva nova pogotka.

U 13. minuti realizirao je kazneni udarac za 1:0, a u 54. minuti završio je akciju svoje momčadi pogotkom s desetak metara za povećanje prednosti na 4:1. Igrao je do 75. minute, kada ga je zamijenio Chavarria. S 12 prvenstvenih pogodaka ove sezone dijeli šesto mjesto ljestvice strijelaca s Ocamposom, iza Messija, Benzeme, Suareza, Morena i Aspasa.

Filip Bradarić odradio je cijeli dvoboj u dresu Celte, a obje momčadi nastavljaju borbu za ostanak u prvoligaškom društvu, pri čemu je Mallorca (18.) smanjila zaostatak za Celtom (17.) na pet bodova.

Još vijesti