Grassroots > Ženski nogomet

WU-13 i WU-15

U Čakovcu završen
treći turnir Volim
nogomet

11.09.2020.
U Čakovcu završen treći turnir Volim nogomet
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Završio je tradicionalni, treći po redu nogometni turnir za djevojčice, pod nazivom Volim nogomet 2020.

Prve dvije godine održan je međunarodni turnir s više stranih ekipa nego domaćih, međutim ove godine to nije bilo moguće zbog aktualne sigurnosne situacije s pandemijom COVID-19. Turnir je stoga održan samo s domaćim ekipama jer je zdravlje igračica na prvom mjestu te su se strogo provodile upute Stožera civilne zaštite i epidemiologa.

Turnir Volim nogomet nalazi se i u službenom kalendaru Hrvatskog nogometnog saveza, a sudjelovale su dvije kategorije nogometašica (U-13 i U-15), s po sedam ekipa u svakoj kategoriji.

foto: Arhiva HNS

Za najbolju igračicu turnira u kategoriji U-13 proglašena je Jana Vujičić (Istra 1961), za najboljeg strijelca Lana Lovrić (Istra 1961) te za najbolju vratarku Ema Tota (NŠ Međimurje-Čakovec). 

Za najbolju igračicu turnira u kategoriji U-15 proglašena je Helena Damjanović (NŠ Međimurje-Čakovec), za najboljeg strijelca Nikolina Klapan (ŽNK Donat) te za najbolju vratarku Barbara Kelava (NŠ Međimurje-Čakovec).

foto: Arhiva HNS

Nagrade najboljima dodijelili su izbornik seniorske ženske reprezentacije Mate Prskalo, izbornica ženske reprezentacije U-17 Stella Gotal, predsjednik   NŠ   Međimurje-Čakovec Dean Panić, direktorica   turnira Mirela Lukman i voditelj NŠ Međimurje-Čakovec Hrvoje Goričanec.

Turnir je odigran pod pokroviteljstvom HNS-a, Grada Čakovca te Međimurske županije, a HNS ovim putem zahvaljuje ekipama na dolasku te trenerima i volonterima na pomoći.

foto: Arhiva HNS

U-13, konačni poredak:
1. Istra 1961
2. NŠ Međimurje-Čakovec 1
3. ŽNK Donat
4. ŽNK Rijeka
5. ŽNK Dilj
6. NŠ Međimurje-Čakovec 2
7. ŽNK Lepoglava

U-15, konačni poredak:
1. NŠ Međimurje-Čakovec 1
2. ŽNK Donat
3. Istra 1961
4. NŠ Međimurje-Čakovec 2
5. ŽNK Rijeka
6. ŽNK Dilj
7. ŽNK Katarina Zrinski

Još vijesti